Çanakkale Şehitleri Hollanda'da anıldı

Hollanda'nın Rotterdam kenti yakınlarındaki Schiedam'da, Çanakkale Şehitlerini Anma Programı düzenlendi.

Çanakkale Şehitleri Hollanda'da anıldı

Hollanda Diyanet Vakfı'na (HDV) bağlı Muradiye camiinde düzenlenen programa katılan Türkiye'nin Rotterdam Başkonsolosu Togan Oral, Çanakkale muhaberesini kazandıran ve ülkemizi bugünlere getiren destanı yazan yüksek ruhun yaşamaya devam ettiğini söyledi.

Konuşmasını göz yaşları içinde yapan Başkonsolos Oral, Türkiye'nin bugün de dünyanın dört bir tarafında şehitler vermeye devam ettiğini kaydetti.

Atatürk'ün Nutuk'ta Çanakkale Savaşı'yla ilgili yazdıklarından bölümler okuyan Oral, “Çanakkale muhaberesini kazandıran yüksek ruh hâlâ yaşıyor. O ruh daha sonra Dumlupınar'da, Kore'de, Somali'de ve Afganistan'da her yerde canlı, her yerde yaşıyor. Bizlere düşen o ruhu aynı canlılıkla tutmak ve gelecek nesillere aynı şekilde itikal ettirmektir. Bu mekanlar bu ruhu diri tutmamıza imkan sağlayan en güzide mekanlardır. Allah bu mekanları yapanlardan da, yaşatanlardan da razı olsun" diye konuştu.

Yıllar önce aş ve iş için Avrupa'ya gelen Türklerin kültürlerini yaşatmalarının önemli olduğuna değinen Başkonsolos Oral, birlik ve beraberlik içinde hareket edilmesini tavsiye etti.

İlahilerin okunduğu programın sonunda Muradiye camisinin yapımında emeğe geçenlere şükran belgesi verildi.

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209