Sivil Haber
2012-02-19 19:22:33

BAYAN SPORLARINDA FATİH

Süleyman AYDIN

19 Şubat 2012, 19:22

Amatör spor kulüpleri sayısı bakımından zengin bir potansiyele sahip ilçemizde bayan sporuna verilen önem çok cılız kalıyor. 
Araştırmalarımızda Fatih Vatan Lisesi Bayan Futbol Takımı, Mevlanakapı Güzelhisar Bayan Voleybol Takımı ve İst Kastamonu Kulübü jimnastik branşında ilçemizi temsil ediyor.
Büyükşehir Belediye ve Fatih Belediyesi okullara yaptığı spor salonları ile spora katkı vermeye çalışırken bu salonların faaliyetleriyle alakalı olumlu faaliyet gözükmüyor. Bu salonların ve okulların, amatör spor kulüpleri ile işbirliği ve desteği yok. Bu köprüde yapılacak çalışmayı yönetecek birim de hayata geçirilemiyor.
Yine bu tür sorunların masaya yatırılması için yetkili bulunamıyor. Yıllardır özlemini çektiğimiz sporcu sağlığı birimleri ilçemizde gözükmüyor. Sağlık sorunları ile alakalı görevliler sahalarında yok. Sorun çıktığında acil olarak hastaneye götürülmede sıkıntı, sorunu çözmek kulüp yöneticilerinin bilgisi ya da sorumluluğunda. 
Bayan sporcularda temsil etmekte ve spora katılımı sağlamaktaki yetki kimde ise hayata geçirilme zorunluluğu ön plana çıkartılmalıdır. 
Kulüp yöneticileri, yerel yönetim ve okul yöneticileri bir araya gelmeli ya da bu işi yönetecek yetkili kurumun adı konulmalıdır. 
SÜLEYMAN AYDIN
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.