YARDIMELİ KUZEY IRAK'A GİTTİ

Suriyeli Mazlum Kardeşlerimizden Selam ve Dua

YARDIMELİ KUZEY IRAK'A GİTTİ

Suriyeli Mazlum Kardeşlerimizden Selam ve Dua

Derneğimiz doğal afetler, savaş, mültecilik, açlık, yoksulluk ve toplumsal çatışmalar vb gibi nedenlerle zor durumda kalan toplumlara ve ülkelere “İnsani Yardım”da bulunmayı görev bilmekte; din, dil, ırk, cinsiyet, bölge farkı gözetmeksizin ihtiyaç duyulan yerlere, süratle ve imkânların elverdiği ölçüde Yardımeli’ni uzatmaktadır. Bu ülke ve topluluklardan biri de Suriyeli mazlum mültecilerdir.

Bugün itibariyle Suriye’deki iç savaş sonucunda resmî rakamların tespitlerine göre 200 bini aşkın ölü, 500 bini aşkın yaralı var, 3 milyon Suriyeli komşu ülkelerde ve Dünyanın dört bir tarafında mülteci olarak yaşamaktadır.

Mazlum ve mağdur Suriyeli kardeşlerimizin mülteci olarak yaşadığı bölgelerden biri de Kuzey Irak’tır. Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliğinin bildirdiğine göre şu an Kuzey Irak'ta 215 bin Suriyeli mülteci yaşamaktadır.

Dernek Başkanımız Dr. Sadık Danışman, Derneğimizin Ankara Şubesi Başkanı Dr. Mehmet Sılay ve beraberindeki heyet, Kuzey Irak’ta Suriyeli mültecilerin bulunduğu “Duhok Domis Kampı”na gitti.

Kamp, 1500 dönüm arazi üzerine kurulmuş. Kampta Suriye’nin değişik şehirlerinden iç savaş dolayısıyla Hicret etmiş Suriyeli muhacirler barınmaktadır. Kampta kadın, çocuk, erkek toplam 55 bin kişi yaşıyor.

Kampta, ağırlıklı olarak Suriyeli Kürt Mülteciler yaşıyor; ayrıca Arap ve Türkmenler de var. Kuzey Irak Kürt Bölgesel Yönetimi, kampta kalanlara her ay gıda ve nakdî yardım yapmakta; su, elektrik ihtiyacı karşılamaktadır. Kampta, 7 okul, 2 sağlık birimi de bulunmaktadır.

Dr. Sadık Danışman ve beraberindeki yardım ekibi, kampta yaşamakta olan Suriyeli mültecilere içinde kışlık giysiler, elektrikli petek soba, battaniye, yorgan, tıbbî malzemeler, temel ihtiyaç malzemeleri, temizlik malzemeleri vb ihtiyaç maddelerinin bulunduğu “Yardım Konvoyu”nu kamp görevlilerine teslim etti.

Mülteci aileler ziyaret edilerek çeşitli hediyeler verildi, hayır duaları alındı. Mülteciler, dost ve kardeş Türkiye halkına bizler vasıtasıyla selamlarını ve hayır dualarını gönderdiler.

Yardımeli Derneği Genel Başkanı Dr. Sadık Danışman konu ile ilgili olarak şunları söyledi: “Suriye ile bizim dinî, tarihî, kültürel, akrabalık gibi daha pek çok bağlarımız ve ortak değerlerimiz var. Suriye’deki iç savaş, en acımasız haliyle özellikle sivilleri, savunmasız insanları vuruyor.

Bizler Yardımeli Derneği olarak, ilk günden beri masum Suriye halkının yanında olduk, onlara gerekli olan her türlü maddî ve manevî yardımı yaptık, inşallah bundan sonrada gerekli yardımları yapmaya devam edeceğiz.

Kuzey Irak’ta yaşan Suriyeli mülteci kardeşlerimize kışlık giysiler, elektrikli petek soba, battaniye, yorgan, tıbbî malzemeler, temel ihtiyaç malzemeleri, temizlik malzemeleri vb ihtiyaç maddelerinden oluşan “Yardım Konvoyumuzu” Kuzey Irak’taki mazlum ve mağdur Suriyeli mülteci kardeşlerimize elden teslim ettik. Onların dertlerine bir nebze de olsa derman olabilirsek bizlere ne mutlu. Tüm hayırseverlerimizi, gönüllülerimizi Suriyeli mülteciler konusunda daha duyarlı ve gayretli olmaya çağırıyorum” diye konuştu.

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 19 Şubat 2014, 05:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209