Türk Macar İşadamları Derneği Ramazan İftarı (TÜMİŞAD)

Türkler ve Macarlar Düzenlenen İftar Yemeği İle Ramazan'a Birlikte Veda Ettiler.

Türk Macar İşadamları Derneği Ramazan İftarı (TÜMİŞAD)
 Türkler ve Macarlar Düzenlenen İftar Yemeği İle Ramazan'a Birlikte Veda Ettiler.

Macaristan'daki faaliyetleriyle göz dolduran Türk Macar işadamları Derneğinin ( TÜMİŞAD ) düzenlediği iftar yemeğinde Türk ve Macar birlikteliğinin güzel bir örneği yaşandı. İftar yemeğine konuk olarak Macaristan İstanbul Başkonsolosu Kiss Gabor , Macar Milletvekili - Macar Türk Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Hegedűs Tamás , T.C. Budapeşte Konsolosu  Ömer Acar, 2.Katip Nilgün Oran, Ataşe Ferhat Aslan, Ataşe Enis Şimşek, Azerbaycan Cumhuriyeti Budapeşte Büyükelçiliği 1. Müsteşari İmanov Anar, Türk ve Macar sanayiciler, iş adamları ile birlikte Macaristan'da yaşayan Türk vatandaşları, akademisyenler, öğrenciler, sporcular, doktor, avukat, mühendis ve eğitimciler  katıldı. Budapest Ramada Plaza Hotel Apicius Suite Salonundaki iftara coşkulu katılım oldu.

 Farklı programlarından dolayı iftara katılamayan T. C. Büyükelçisi H.Kemal Gür, Azerbaycan Cumhuriyeti Budapeşte Büyükelçisi Dr. Vilayet Guliyev, TOBB ve DEİK Başkanı M.Rıfat Hisarcıklıoğlu , ELTE Üniversitesi Rektör Vekili HorváthZoltán, T.C Budapeşte Ticaret Müşavirleri Evrim Demirci Soranlar, Fatma Seda Sevgi, Türk-Alman Bilimsel Araştırmalar Vakfı Başkanı Prof.Dr.Faruk Şen davetlilere ayrıca selamlarını ilettiler. Davetliler  Magyarorszagi İszlam Kulturalis Egyesület Başkanı Hasan Hüseyin Doğan'ın etkileyici sesiyle okuduğu akşam ezanın ardından   Medine hurması, Gemlik zeytini, Türk usullerine göre hazırlanmış  menü ile birlikte iftarlarını açtılar.

Başkandan Ramazan'ın Ahengiyle Bütünleşen Bir Konuşma

İftar sonrası sunulan Türk usulü baklava, çay ve kahve eşliğinde yapılan konuşmalarda Türk  Macar İş Adamları Derneği Başkanı ve DEİK-DTİK Avrupa Bölge Başkan Yardımcısı Osman Şahbaz böyle mübarek bir günde teşriflerinden dolayı tüm misafirlere teşekkür etti. Ramazan ayının Müslümanlar için önemine değinen Şahbaz, Macaristanda yaşıyan Türkler olarak buradaki birlikteliğe ve güzel duygularla dolu bu güne katkıda bulunmuş olmaktan duyduğu  sevinç ve  mutluluğu  dile getirdi. 1997 yılından itibaren aktif olarak faaliyet gösteren Türk Macar İş adamları derneğinin misyonunda ''en doğru yatırımın insana yapılan yatırım'' olduğunu belirten Şahbaz , TÜMİŞAD ‘ın var oluş gerekçesinin insani ve ahlaki değerleri yüceltme ve insanı merkeze alan bakış açısı gereği Macaristan'da ve Türkiye'de bilgiyi, tecrübeyi ve uzmanlığı insanlık yararına kullanma değerlerine sahip iş adamlarımızın sorumluluklarının bilincinde olarak, insanlığa hizmet vazifesini yerine getirmekte olduklarını belirterek konuşmasına şöyle devam etti.  

Budapeşte bu paylaşımların , bu ikramların en güzellerine şahitlik ediyor.

Evvelki yıllarda aramızda olup bugün Rahmeti Rahmana kavuşan kardeşlerimize Allah'dan rahmet diliyorum. Bu ortamların bizleri birbirimize daha da 

yakınlaştırdığını, muhabbeti ve sevgiyi artırdığını, işte bugün yeniden birbirimizi görme imkanımız olmuştur. Bundan dolayı Rabbime şükrediyorum. Ramazan ayı hepimiz için hayırlı bir ömrün provasıdır, dedi. Geceniz sponsorları ; Macaristan THY, Tempo Uno Kft., Smirna Kft., ve Mot Kft.'ye teşekkür etti.

İnanan insanların olduğu yerde barış, sevgi, dayanışma, çalışkanlık ve dürüstlük vardır .

Daha sonra söz alan Macaristan İstanbul Başkonsolosu Kiss Gabor Budapeşte'de Macarlar ve Türklerle birlikte İftar yemeğinde bulunmaktan duyduğu mutluluğu ve memnuniyeti dile getirdikten sonra kendisi için dinler arası kardeşliğe, dayanışmaya inandığını belirtti. 

İnanan insanların olduğu yerde barışın, sevginin, dayanışmanın, çalışkanlığın ve dürüstlüğün olduğunu vurguladı. İftarın gerçekleşmesine olanak sağlayan TÜMİŞAD Başkanı Osman Şahbaz'a teşekkür etti. Türkiye'nin Macaristan için ayrı ve özel bir önemi olduğunu belirttikten sonra kısa bir süre önce atandığı İstanbul'daki görevinde edindiği izlenimlerin son derece olumlu ve yapıcı olduğunu ifade etti. Türkiye'de görev yaparken aldığı destek ve müsbet enerjinin hem Macaristan hem de Türkiye için yeni işbirlikleri imkanları oluşturması için çalıştığını da belirtti.

Türkiye ve Macarisytan Arasındaki İlişkiler Daha da Güçlendirilmeli.


Macaristan Milletvekili ve Macar Türk Parlamentolararası Dostluk Grubu BaşkanıHegedűs Tamás dini vecibelerini yerine getiren dindar insanların insanlığa da faydalı kişiler olduğunu ; birlik, beraberliğe atıfta bulunarak bu düzenlenen iftar yemeğinden dolayı TÜMİŞAD'a ve davetlilerine teşekkür etti. İftar yemeğinde bulunmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu belirttikten sonra geçen yıl da TÜMİŞAD'ın düzenlediği iftar yemeği hatıralarının hala taze olduğunu ifade etti. Kısa bir süre önce Türkiye'ye resmi bir ziyarette bulunduğunu ve Ramazan ayında Türkiye'de İstanbul'da olan o manevi atmosferi görmekten, insanların bu kutsal ayı dayanışma ve mutluluk içinde kutlamalarından etkilendiğini belirtti. Barış, hoşgörü ve kardeşlik şehri olan Antakya'da da bulunduğunu kendileri için önemli olan Szent Pierre'in kurduğu ilk kilisenin Türkiye'de özenle, itinayla korunmasından ve Türk insanlarınca da ziyaret edilmesinden etkilendiğini belirtti.Türkiye ile Macaristan arasındaki ilişkilerin daha da yukarılara taşınması gerektiğine inandığını belirtti. Bugün burada yapılan bu organizasyonun ve çalışmaların buna hizmet etmesinden ve kendisinin de bu konuda elinden geleni yapmaktan büyük bir mutluluk ve keyif aldığını sözlerine ekledi.

T.C. Büyükelçiliği Konsolosu Ömer Acar'da Macaristan'da yaşayan vatandaşların Ramazan aylarını, iftarlarını ve gelecek Ramazan Bayramlarını tebrik etti. Huzur, mutluluk ve afiyet içerisinde Ramazan Bayramlarını da geçirmelerini diledi.


 Bir Macar ve Bir Türk  şimdiden 2013 Türkiye yolcusu

   Yapılan konuşmalardan sonra, Macaristan Türk Hava Yolları ( THY) sponsorluğunda gerçekleştirilen ve geleneksel hale getirilen çekiliş sonucunda katılımcılardan 1 kişiye çift kişilik Macaristan -Türkiye Türkiye-Macaristan business class uçak bileti, 1 kişiye çift kişilik Budapeşte-Türkiye Türkiye-Budapeşte ekonomik class uçak bileti, 1 kişiye THY uçak maketi ve 1 kişiye içerisinde çeşitli armağanların bulunduğu THY hediye paketi takdim edildi. Ayrıca bilet hediyelerinin birinin Macar Akos Kovacs diğerinin Türk Murat Yıldız'a çıkması salondaki dostluk havasını daha da pekiştirdi.

 Verilen desteklere dernekten teşekkür plaketi

 Çekilişten sonra yapılan ödül töreninde ise TÜMİŞAD'a katkılarından dolayı THY Macaristan müdürü Levent Arısoy’a ve Dialógus Platform Egyesület

Derneği Başkanı Ömer Almak'a plaketleri  Macaristan İstanbul Başkonsolosu Kiss Gabor ve T.C Büyükelçiliği Budapeşte konsolosu  Ömer Acar ve Nilgün Oran tarafından takdim edildi.


İftar ortamındaki samimiyet ve sıcaklık katılımcılarda hoş bir tat bıraktı.

Misafirler uzun süre salondan ayrılmayarak Türk Baklavası, çay ve kahve eşliğinde sohbet ettiler. Organizasyonun geneline bakıldığında tüm Macar ve Türk vatandaşlarının birbirleriyle olan sıcak iletişimi ve kurdukları dostluk iftar ortamının ve Ramazan ayının maneviyatına muhteşem bir uyum sağladı. Bunun yanında çevre ülkelerden gelen Türk, Alman, İranlı, Özbek, Afgan ve Azeri vatandaşların birbirleriyle tanışması ve kaynaşmasıda  iftar yemeğine ayrı bir tat kattı. Ayrıca yaz stajı yapmak amacıyla Budapeşteye gelen Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencilerinden  Orhan Keklikcioğlu ve Eşref Benligil’in organizasyon öncesi ve sonrasıyla verdiği destekler dernek yönetimi ve davetliler tarafından memnuniyetle karşılandı. Organizasyon sonunda ise katılımlarından dolayı herkese teker teker teşekkür edilerek bu gibi organizasyonların artırılması konusunda  hemfikir olunması katılımcıları ve dernek yönetimini son derece memnun etti.

Proğram bitiminde hep beraber hatıra fotoğrafı çektirilerek gecenin mutluluğuna son verildi.

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209