TEGV’DE YAZ ETKİNLİKLERİ BAŞLIYOR

Bu yaz tüm çocuklar TEGV’de buluşacak, gezecek, oynayacak, hem de okuma şansı bulacak.

TEGV’DE YAZ ETKİNLİKLERİ BAŞLIYOR

TEGV’DE YAZ ETKİNLİKLERİ BAŞLIYOR

Bu yaz tüm çocuklar TEGV’de buluşacak, gezecek, oynayacak, hem de okuma şansı bulacak.

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın (TEGV) yaz aylarında sürdürdüğü ve çocukların yaz tatilinde eğlenceli vakit geçirirken eğitimlerine katkıda bulunmayı amaçlayan yaz etkinliklerinin birinci dönemi başladı.

Türkiye’nin eğitim alanında faaliyet gösteren en yaygın sivil toplum kuruluşlarından biri olan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfının her yıl gerçekleştirdiği yaz etkinlikleri; çocukların yaz dönemini çeşitli aktiviteler yaparak geçirebilecekleri ve kendilerini pek çok açıdan besleyebilecekleri olanaklar sunuyor. 3’er haftalık 2 dönem halinde gerçekleşen TEGV yaz etkinliklerinin birinci dönemi 18 Haziran – 5 Temmuz tarihleri arasında, ikinci dönemi ise 8 Temmuz – 26 Temmuz tarihleri arasında TEGV’in Türkiye geneline yayılmış 10 Eğitim Parkı, 51 Öğrenim Birimi, 24 Ateşböceği Gezici Öğrenim Birimi ve 3 İl Temsilciliği’nde ilköğretim çağındaki tüm çocuklara açık olacak.

TEGV Yaz Etkinlikleri kapsamında, ilköğretim çağındaki çocuklar için gönüllü abla ve ağabeylerin eşliğinde ‘Yaz Kulübü’ eğitim programı, kulüp etkinlikleri, satranç, geziler, doğa yürüyüşleri, satranç, sanat galerileri gezileri, seçmeli projeler ve serbest etkinlikler uygulanıyor.

TEGV yaz etkinliklerinde çocukların, zamanı etkin kullanma, grup çalışması, eleştirel ve yaratıcı düşünme gibi yaşa becerilerinin gelişmesine katkı sağlanırken, aynı zamanda çeşitli temalar aracılığıyla farklı kültürleri tanımaları, çevre bilinci kazanmaları, haklarını öğrenmeleri ve okuma alışkanlıklarını geliştirmeleri hedefleniyor.

‘Yaz Kulübü’ eğitim programının yanı sıra içerikleri gönüllüler tarafından hazırlanan müzikten sinemaya, edebiyattan spora birbirinden farklı ve eğlenceli kulüp etkinlikleri de sunuluyor. Çocuklar ayrıca gönüllüler ile birlikte kültür ve çevre gezilerine katılıp oyunlar oynayarak tatil günlerini eğlenceli ve verimli bir şekilde değerlendirebilecek. 



TEGV Zeyrek Öğrenim Birimi Sinanağa Mah. İbadethane Sk. No:23 Zeyrek / İstanbul

0212 621 25 48

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209