TDF’DE 2015 SLOGANI: “GÜÇLÜ YÖNETİM, BÜYÜK HEDEFLER”

Trabzon Dernekleri Federasyonu Kasım ayı yönetim kurulu toplantısında yönetimde revizyona gitti. TDF ayrıca, ‘Güçlü Yönetim, Büyük Hedefler’ sloganıyla 2015 yılı çalışma ajandasını oluşturdu.

TDF’DE 2015 SLOGANI: “GÜÇLÜ YÖNETİM, BÜYÜK HEDEFLER”

Trabzon Dernekleri Federasyonu Genel Merkezi’nde gerçekleşen Yönetim kurulu toplantısının ardından federasyon yönetimi yeniden şekillendi. Buna göre, TDF Genel Başkanı Mustafa Demir, Genel Başkan vekili Hüseyin Ayaz, 2.Başkan vekili İsmail Şatıroğlu, Genel Sekreter Ali Turan Gür, Genel Sayman Salih Zeki Durmuşoğlu, Genel Başkan Yardımcıları da Ali Uzunay, Muzaffer Bayraktar, Cemal Güvercin, Mustafa Can, Aslan Bulut, Mustafa Birinci, Yusuf Kızıldağ, Nurettin Çakmak ve İdris Türk oldu.

Trabzon Dernekleri Federasyonu yönetim kurulu üyeleri ise, Tayfun Kahyaoğlu, Faik Hacıbektaşoğlu, Hasan Uzun, Arif Kurumahmut, Nuri Uzun, İrfan Zengin, Ali Rıza Balcı, Abdullah Yılmaztürk, Salim Şahin, İbrahim Dorul ve Kani Saka’dan oluştu.

Yeni şekillenen yapılanmada ayrıca Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyelerinden; Ali Cihan Akgül; Genel Başkan vekili Hüseyin Ayaz’ın, Zafer Tarkan; İsmail Şatıroğlu’nun, Gençlik kolları eski Başkanı Korkut Yılmaz Ayaz; Genel Sekreter Ali Turan Gür’ün, Başkan İbrahim Akın; Genel sayman Salih Zeki Durmuşoğlu’nun yardımcısı olarak atandı. Ayrıca Genel Başkan Yardımcıları için Sinan Suiçmez, Abdulkadir Meriç, Ali Faik Şeker, Şaban Can, Yasin Yağcı, Dilek Bulut, Yakup Zengin, Tuğce Sekmen görevlendirildi.

Trabzon Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu, Kasım ayı son toplantısında 2014 yılı faaliyetleri ve yapılan çalışmalar değerlendirildi. Verimli geçen toplantıda ayrıca ‘Güçlü Yönetim, Büyük Hedefler’ sloganıyla 2015 yılı çalışma ajandası oluşturuldu. Yapılan kapsamlı çalışmanın ardından planlar ve hedefler şunlardan oluştu:

Meslek Grupları Toplantısı

Meslek grupları toplantılarına 2015 de basın imtiyaz sahipleri ve basın mensupları, sanatçılar, din adamları, mali müşavirler, müteahhitler ile Hâkim ve Savcı meslek toplantıları ile devam edilecek.

TDF Gençliğinden Ağrı’ya Yardım Eli

Trabzon Dernekleri Federasyonu Gençlik Kolları ve Yıldız Teknik Üniversitesi Öğrencileri “Çocuklar Üşümesin, Geleceğimiz Üşümesin” temalı sosyal sorumluluk projesi çalışması devam ediyor.

Ağrı Eleşkirt ilçesi Ergözü Köyü İlkokulu, toplamda 20 anaokulu ve  200 (1.-2.-3.-4.) Sınıf öğrencisine; mont, kazak, bot, çorap, bere, atkı ve eldiven yardımı toplama çalışmaları devam ediyor.

TDF Gençlik kolları Poligon’da Atış Turnuvası

TDF Gençlik Kolları 8 Şubat 2015 tarihinde Küçükçekmece ISAV Silah &POLIGON da atış turnuvası düzenleyecek

Geleneksel TDF Gençliği Hamsi günü &Kızılay İlik Bankası Çözüm Ortaklığı

Trabzon Dernekleri Federasyonu Gençlik Kolları geleneksel 6.Hamsi Gününü 22 Şubat 2015 tarihinde Kızılay ile birlikte “Kök Hücre Bağışçısı Kazanımı ve kan kampanyasıyla birleştirerek Taksim meydanında gerçekleştirecek.

Trabzon’un kurtuluşu Sivil toplum kuruluşları

İstanbul’ da faaliyette olan en az  250 Trabzon il, ilçe, köy ve spor dernekleri ile İstanbul dışındaki 15 Trabzon İl Derneği Trabzon Merkez ve 18 ilçe Sivil Toplum Kuruluşları Oda ve Borsaları ziyaret edilecek. Yurt dışı Trabzon Dernekleri davet edilerek 27 Şubat - 01 Mart 2015 tarihleri arasında Feshane Kültür Ve Kongre Merkezinde Trabzon’un Kurtuluşu ve Sivil Toplum Kuruluşları tanıtım günleri etkinliğini bir arada düzenleyecek. Etkinlik biri İstanbul’da Akgün Otelde bir diğeri Trabzon Akçaabat Akpınar Yıldızlı Restaurant da olmak üzere STK Başkanları ile veya temsilcileriyle istişare toplantıları düzenlenecek.

TDF Gençlik kolları Kahraman Maraş ziyareti

Kahramanmaraş Valiliği ve Kahraman Maraş Belediyesiyle birlikte, düzenlenecek çalışma ile 2015 yılı Nisan ayında TDF Gençlik kollarından bir kafile 2 gün boyunca kardeş şehrimiz Kahraman Maraş’ın tarihi ve kültürel yerlerini ziyaret edecek ve aynı zamanda Maraşlı gençlerin de Trabzon’a gelmeleri sağlanarak Trabzon’da ağırlanacaklar.

Bu karşılıklı ziyaret programının önemi ve özelliği sadece bir gezi olmayıp, kökleri tarihsel olarak, çok eski bir geçmişe sahip olan iki kardeş şehrimizin, kardeşliğinin yaşatılarak pekiştirilmesi ve bu anlamda günümüzde birlikte yapılacak önemli etkinliklerle geleceğe taşınması amaçlanmaktadır.

 Trabzon Dernekleri Arası Futbol Turnuvası

TDF Gençlik kolları tarafından düzenlenen halı saha futbol turnuvasının bu yıl beşincisi 2015 yılı Mayıs ayında düzenlenecektir.

“İstanbul’un Fethinin 562’nci Yıldönümü Kutlama Şöleni”

Trabzon Dernekleri Federasyonu olarak;29 Mayıs 2014 tarihinde Fatih Belediyesi ile ortaklaşa “İstanbul’un Fethinin 561’nci Yıldönümü Kutlama Şöleni” ( İstanbul’un Fethini tamamlayan şehrin çocukları, Fethini tamamladıkları şehri dua, niyaz ve kan bağışıyla selamlıyor ) etkinliği düzenleme kararı almıştık.

Bütün hazırlıkları yapılıp ve davetiyeler dağıtıldığı halde, 13 Mayıs tarihinde 301 vatandaşımızın yaşamını yitirdiği Soma da yaşanan maden kazası nedeniyle Fatih Belediyesi ile de görüşerek etkinliğimizi ileri bir tarihte gerçekleştirmek üzere ertelemiştik.

Ertelenen bu etkinliğimizin resmi başvuruları Fatih Belediyesine tekrardan yapılarak  23 - 24 Mayıs 2015 tarihinde Sultanahmet meydanı ve Anfi-tiyatroda gerçekleştirilecektir.

İstanbul da Trabzon Sempozyumu

2015 Yılı Nisan ayı içinde İstanbul’un önemli Kültür ve Kongre merkezlerinden birinde iki gün sürecek Trabzon sempozyumu düzenlenecek. 

Trabzon’un Fethi ve Trabzon Tanıtım Günleri

TDF  2015 yılı programında bulunan  24-26 Ekim Trabzon’un Fethi ve Trabzon tanıtım günleri, İlk kez 13 bin metrekare kapalı alanı ve çok geniş sosyal amaçlı yeşil alan çevresi olan Yenikapı miting alanında gerçekleştirilecektir.

Henüz yapım aşamasında olan Yenikapı’dan sonra Bursa ve yedi bölgede belirlenen, pilot iller ile aynı zamanda Kıbrıs, Almanya, Hollanda gibi Yurt dışı ülkelerde de tanıtım günleri planlanmamaları devam etmektedir.

Sanat Dergisi ve Aylık bülten

Yılda iki defa yayınlanan Kültür ve Sanat dergimizin yeni sayı çalışması ile Aylık Kurumsal Bültenin yayınlanması çalışmaları devam etmektedir.

Haber & Fotoğraf: Sadullah Dervişoğlu

Güncelleme Tarihi: 09 Aralık 2014, 04:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209