Taksiciler ‘Büyük Taksici İftarı’nda buluştu

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası'nın 1453 Topkapı Sosyal Tesisleri'nde düzenlediği ‘Büyük Taksici İftarı’nda taksici esnafı ile iftar yapan Başkan Topbaş‚ “Şehrin kalitesi ve medeniyet ölçüsü sizin hizmet kalitenizle orantılıdır” dedi

Taksiciler ‘Büyük Taksici İftarı’nda buluştu
 İstanbul Taksiciler Esnaf Odası'nın düzenlediği ve 2500 kişinin katılımla gerçekleşen 1453 Topkapı Sosyal Tesisleri'ndeki ‘Büyük Taksici İftarı’na İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş‚ İstanbul Taksiciler Esnaf Odası (İTEO) Başkanı Yahya Uğur, oda başkanları ve çok sayıda taksici aileleriyle katıldı.

Kendisine ayrılan protokol masasına yoğun ilgi sebebiyle yer bulmakta zorluk çeken bir aileyi oturtan Başkan Topbaş‚ iftarını tesislerin önündeki mobil büfede içeride yer bulamayan davetlilerle açtı. Topbaş’ın ailelere ayran ikram etmesi taksicileri mutlu etti.

İftarın ardından konuşmasını yapan İTEO Başkanı Y. Yahya Uğur korsan taşımacılıkla mücadele yasasının çıkarılması konusunda kendilerine destek veren herkese teşekkür etti. Artık sorumluluk sırasının taksicilerde olduğunu belirten Uğur şunları söyledi: “Şimdi sıra bize gelmiştir. Yani artık mesleğimize sahip çıkma zamanıdır. Artık sorumluluk zamanıdır. Artık yere düşen itibarımızı ayağa kaldırma, beyefendi taksiciliğe tekrar kavuşma zamanıdır. Bunu da hep birlikte başaracağımızı biliyor bu konuda taksici esnafım adına hem müşterilerimize hem yetkililerimize söz veriyorum.”
Müşterilerden gelen şikayetlerin genelde kısa mesafe yolcu almama sorunu ile ilgili olduğunu belirten Uğur; kademeli taksimetre çalışması ile bu sorunun çözülebileceğini belirtti. Taksiciler için durakların önemine değinen Uğur İBB Başkanı Kadir Topbaş’tan taş duraklar konusunda da destek istedi. Uğur: “Bir diğer konu da gelişen, büyüyen, estetik ve modernliğin her gün yükseldiği İstanbul’umuzda taksi duraklarımızın maalesef geride kalmış olmasıdır. Duraklarımızın devamlı ziyaretçisi Sayın Başbakanımızın istediği taş duraklarla İstanbul yeni bir şehir mobilyası kazanacaktır. Sayın Belediye Başkanımızın diğer konularda olduğu gibi taş duraklar konusunda da esnafımıza destek olacağına inanıyoruz.” dedi.
Uğur ayrıca eylül ayında İSMEK bünyesinde gerçekleştirilecek taksicilere özel İngilizce kursunun da müjdesini verdi.

Davetlilere seslenen Başkan Topbaş da‚ “Oturacak yer bulamayan bir aile varken benim protokol masasında oturmam doğru olmazdı. Oranın sahibi sizlersiniz” dedi.
Günümüz dünyasında ülkelerin değil şehirlerin yarıştığını ifade eden Başkan Topbaş‚ “Şehirler ne kadar düzgün ve disiplinliyse o şehirler dünyayı etkilemektedir” dedi. Göreve geldikleri günden bu güne yaptıkları yatırımlarla İstanbul’un kendisini dünyaya gösterdiğini belirten Başkan Topbaş şöyle devam etti: “Hamdolsun İstanbul şuan da dünyanın gıpta ettiği bir şehir. Bizim yaptığımız yatırımlarla da İstanbul dünyada bir farkındalık yaratmıştır. Ve bunu en iyi gören sizlersiniz. İstanbul’u adım adım dolaşan‚ her sokağına giren bir mesleğiniz olması itibariyle bunu en iyi gören sizlersiniz.”

Taksicilerin müşterilerine davranış şekli ve verdiği hizmetle o şehrin kalitesini gösterebileceğine‚ müşterilerini ağırlarken de bir ev sahibi edası sergilemelerinin önemine dikkat çeken Başkan Topbaş‚ “Sizlerden özellikle ricam‚ hizmet sektöründe çalışan insanlar olarak şehir hakkındaki algıyı sizler ortaya koymaktasınız. Şehrin kalitesi ve medeniyet ölçüsü sizin hizmet kalitenizle orantılıdır. Ne denli hizmet verirseniz şehir o kadar kaliteli ve modern görünür. Bu bakıma işiniz sadece bireyleri bir yerden bir yere götürmek değil aynı zamanda çok önemli bir misafirini ağırlayan ev sahibi edasıyla ağırlamak bir esnaf geleneğidir” şeklinde konuştu.

İstanbul’a yatırım yaparken taksici esnafının da daha iyi nasıl hizmet verebileceğini göz önünde bulundurduklarını kaydeden Başkan Topbaş sözlerini şöyle sürdürdü: “Bizler İstanbul’un alt yapısını‚ ulaşım sistemlerini‚ kent içi kalitesini düzenlerken önümüze en büyük yapmamız gereken iş olarak taksici esnafımızın çok daha kaliteli hizmet verebilmesine ortam sağlamak olmuştur. Göreve gelmeden önceki manşetleri hatırlarsınız. Değnekçi olayı vardı İstanbul’da. Biz bunu bitirdik. Kurduğumuz İSPARK A.Ş ile buna son verdik. Bundan sizlerde memnunsunuz. Yine arzu ediyorum ki yurt dışına gittiğimizde gördüğümüz taksicilik anlayışını İstanbul’da da yerleştirmek. Bunun için odanızla birlikte çalışıyor ekibimiz. Bizler istiyoruz ki nasıl İSPARK konuşuluyorsa ‘Gidin İstanbul’un taksicilerini görün’ desinler.”

2020 Olimpiyatları’na talip olduklarını ve bu olimpiyatların İstanbul’da yapıldığında bundan en fazla yararlanacak iş gruplarından birinin taksiciler olacağına vurgu yapan Başkan Topbaş konuşmasına şöyle devam etti: “Londra olimpiyatlarına Sayın Başbakanımızla gittik. Olimpiyat Komitesi Başkanıyla Sayın Başbakanımız‚ spordan sorumlu bakanımız ve benimde katıldığım bir toplantı yaptık. İstanbul’a 2020 Olimpiyatları’nı alma ısrarımıza tekrarladık. Şehirlerdeki olimpiyatlar‚ kongreler‚ fuarlar şehrin kalitesini yükselttiği gibi‚ şehirlerde hizmet sektörü başta olmak üzere bir istihdam oluşturan katma değer oluşturan önemli olgulardır. Bu adımları atarken de bu seviyeye gelmiş bir İstanbul’u ortaya koymak zorundayız. Olimpiyatları İstanbul’a aldığımızda taksici esnafımız bundan en fazla yararlanacak çalışanlardır.”

Başkan Topbaş‚ yakında hayata geçirmeyi planladıkları projeleri şöyle sıraladı: “Yeni bir çalışmamız var. Call Center dediğimiz bir merkezden anons edilerek boşuna dolaşmayan ama herkesin dengeli para kazanacağı bir sistemi getirmeyi planlıyoruz. Ayrıca damalı taksi uygulaması yapacağız. Biraz daha pahalı olacak bu sistemde taksi ücreti. Bu sistemle daha konforlu bir ulaşım sağlanabilecek. Damalı taksi şoförlerini bir sınavdan geçireceğiz ve bunların kokartları olacak. Bu şekilde İstanbul’daki tüm taksilerde bir kaliteleşmeye gitmiş olacağız. İSTON’un sizlerle yaptığı iş birliği ile artık bundan sonra büyük yerleşim yerlerinde sitelerde ve Alış Veriş Merkezlerinin önlerine taksi durağı koyma mecburiyeti getireceğiz. İstanbul’daki taksilerin daha sık yenilenmesi içinde Maliye Bakanımızla bir görüşme yaptım. Görüşmemizde taksicilerimizin aldıkları yeni taksiden ÖTV kaldırılırsa en kaliteli araçları İstanbul’a sokarlar dedim.”

Konuşmaların ardından Başkan Topbaş’a İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Yahya Uğur bir vazo hediye etti. İftarın ardından Başkan Topbaş taksicilerle hatıra fotoğrafı çektirdi ve sorunlarını dinledi.

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209