SURİYELİ MÜLTECİLER İÇİN KUZEY IRAK’TAYIZ

Suriye’deki iç savaş, üçüncü yılına girmek üzere.

SURİYELİ MÜLTECİLER İÇİN KUZEY IRAK’TAYIZ

 SURİYELİ MÜLTECİLER İÇİN KUZEY IRAK’TAYIZ

Suriye’deki iç savaş, üçüncü yılına girmek üzere. Vatanını terk etmek zorunda kalan bu mazlum ve mağdur insanlara kucağını açan Derneğimiz, savaşın başından bu yana Suriyeli mülteciler için gıda, giysi, barınma, sağlık, temel ihtiyaç malzemeleri başta olmak üzere her türlü yardım ve desteği yaptı, yapmaya da devam etmektedir.  

Derneğimiz şimdi de Kuzey Irak’taki Suriyeli mülteciler için “Yardım Konvoyu” hazırlayarak Kuzey Irak’a gönderdi.

“Yardım Konvoyu”nda kışlık giysiler, elektrikli soba, battaniye, yorgan, tıbbî malzemeler, temel ihtiyaç malzemeleri, temizlik malzemeleri vb ihtiyaç maddeler var.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliğinin bildirdiğine göre şu an Kuzey Irak'ta 215 bin Suriyeli mülteci yaşamaktadır. 

Yine Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliğinin bildirdiği rakamlara göre şu an 2 buçuk milyon Suriyeli, başka ülkelerde yaşayarak mülteci konumuna düşmüş durumda.

Konuyla ilgili olarak konuşan Yardımeli Derneği Genel Başkanı Dr. Sadık Danışman şunları söyledi: “Suriye’de maalesef çok dramatik bir durum yaşanıyor, her gün yüzlerce insan katlediliyor. Suriye bizim komşumuz; dinî, tarihî, kültürel, akrabalık gibi daha pek çok bağlarımız ve ortak değerlerimiz var.  Suriye’deki iç savaş, en acımasız haliyle özellikle sivilleri, savunmasız insanları vuruyor.

Bizler Yardımeli Derneği olarak, ilk günden beri masum Suriye halkının yanında olduk, onlara gerekli olan her türlü maddî ve manevî yardımı yaptık, inşallah bundan sonrada gerekli yardımları yapmaya devam edeceğiz.

Suriye’deki iç savaş yüzünden 200 bini aşkın ölü, 500 bini aşkın yaralı var, 3 milyon Suriyeli komşu ülkelerde ve Dünyanın dört bir tarafında mülteci olarak yaşamaktadır. Dünya ekranlarına yansıyan fotoğraflar, zulmün boyutlarını, kardeşlerimizin ne durumda olduğunu göstermeye yeter. Bu durum, insanlık adına Suriye iç savaşının en acımasız ve en utanç veren yüzüdür.

Kuzey Irak’ta yaşan Suriyeli mülteci kardeşlerimize kışlık giysiler, elektrikli soba, battaniye, yorgan, tıbbî malzemeler, temel ihtiyaç malzemeleri, temizlik malzemeleri vb ihtiyaç maddelerinden oluşan “Yardım Konvoyumuzu” Kuzey Irak’taki mazlum ve mağdur Suriyeli mülteci kardeşlerimize gönderdik. Onların dertlerine bir nebze de olsa derman olabilirsek bizlere ne mutlu. Tüm hayırseverlerimizi, gönüllülerimizi Suriyeli mülteciler konusunda daha duyarlı ve gayretli olmaya çağırıyorum” diye konuştu.

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 12 Şubat 2014, 15:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209