Şûra'da alınan kararlar uygulansın

Öğ-Der Genel Başkanı Hamdi Sürücü, aylık şube başkanları toplantısında, mevcut eğitim sistemini eleştirdi

Şûra'da alınan kararlar uygulansın

 ÖĞ-DER Genel Başkanı Hamdi Sürücü, mevcut eğitim sistemiyle kâmil insanın yetiştirilmesinin mümkün olmadığına dikkat çekerek, “Kamil insanı yetiştirebilmek için eğitim sistemimizin yeniden düzenlenmesi bir zorunluluktur” dedi.  

ANKARA BÜROSU

Şuurlu Öğretmenler Derneği’nin (ÖĞ-DER)  aylık şube başkanları toplantısı Ankara’da gerçekleştirildi. Toplantının açılış konuşmasını yapan ÖĞ-DER Genel Başkanı Hamdi Sürücü, mevcut eğitim sisteminin kâmil insanı yetiştirmesinin mümkün olmadığını ifade ederek, “Kamil insanı yetiştirebilmek için eğitim sistemimizin yeniden düzenlenmesi bir zorunluluktur” dedi.  Bir tarafta öğretmen eksiğinin devam ederken diğer tarafta ise, atanmayı bekleyen binlerce öğretmeninin olduğunu söyleyen Sürücü, ücretli öğretmenlerle eğitime devam edilmesini eleştirdi.

19. Milli Eğitim Şurası’nda alınan kararların bir an önce uygulanması gerektiğini belirten Sürücü, “Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinin 1. 2. ve 3. Sınıflarda okutulması kararının değiştirilmeden uygulamaya konmasını bekliyoruz. Komisyonda tüm liselerde zorunlu ders olması kararı çıkan ve Genel Kurulda Sosyal Bilimler Liseleri ve İmam Hatip Liselerinde zorunlu ders olması kararına dönüştürülen Osmanlıca dersinin komisyondaki karara uygun şekilde tüm liselerde zorunlu olmasını destekliyoruz.Derneğimizin iki yıldır gündeme getirdiği ve son olarak Milli eğitim Şurasında gündeme getirilmeye çalışılan fakat tüm gayretlere rağmen gündeme alınmayan karma eğitimden bir an önce vazgeçilmelidir” dedi.

RTÜK GÖREVE…

Gençleri uyuşturucu ve alkol bataklığına sürükleyen TV dizileriyle ilgili Bakanlığı ve RTÜK’ü göreve çağıran Sürücü, “Gençlerimizi ahlaksızlığa, sigara, içki ve uyuşturucu olumsuz davranışlara özendiren, olumsuz örnek olan TV dizileri halen olumsuz örnekler olarak devam etmektedir. Bu konuda Bakanlığı ve RTÜK’ü göreve çağırıyoruz. Bu olumsuz örneklere, okulların çevresindeki içkili uygunsuz mekânlara ve sokaklardaki masaj salonu görüntüsündeki ahlaksız mekân reklamlarına engel olunmalıdır. Geleceğimizin teminatı gördüğümüz gençlerimizin, gerçekten geleceğimizin teminatı olması için inançlı ve ahlaklı yetiştirilmeleri gerekir. İnançlı ve ahlaklı nesiller yetiştirmek için de müfredatlardaki ve ders kitaplarındaki inançlarımıza aykırı konuların acilen çıkartılıp yeniden yazılmalıdır. Ders kitaplarının hazırlanmasında kullanılan inancımıza aykırı, batıcı hayatı özendiren fotoğraf, resim gibi görsellerin çıkartılması için çalışmanın acilen yapılması gerekir. Mevcut eğitim sistemi ile kâmil insanı yetiştirebilmek mümkün değildir, Kamil insanı yetiştirebilmek için eğitim sistemimizin yeniden düzenlenmesi ise zorunluluktur” diye konuştu.

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 04 Ocak 2015, 04:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209