Rize'li Gençler Mısır'lı Kardeşleri İçin Kefen Giydi

Rize'li Gençler Mısır'lı Kardeşleri İçin Kefen Giydi

Rize'li Gençler Mısır'lı Kardeşleri  İçin Kefen Giydi
Rize'li Gençler Mısır İçin Kefen Giydi;

Rize İlahiyat Fakültesi Camisi önünde toplanan  Ak Partili Gençler, Saadet Partili Gençler, Anadolu Gençlik Derneği Genç yönetici ve üyeleri Mısır'da ki 529 idamı kene giyerek protesto etti.

Gençler adına bir basın açıklamsı okuyan   AK Parti Rize Gençlik Kolları Başkanı Abdülkerim Yazıcı "Rabia" işareti yaparak, darbeciler aleyhine slogan attı., grup adına yaptığı açıklamada, Bu darbeye dünyanın sessiz kaldığını ve kimsenin tepki göstermediğini söyledi.

Basın Açıklamsı metni aşağıdaki şekilde okundu;

Saygıdeğer basın mensupları sevgili arkadaşlar;

Kuran bizim anayasamızdır

Resul bizim liderimizidir

Cihad bizim yolumuzdur

Allah yolunda şehit olmak en büyük arzumuzdur

Yaptığımız her amelin gayesi Allah içindir

Evet, bu kelimeler bizim ağzımızdan dökülüyor olsa da bu kelimeler Mısır cumhurbaşkanı Mursi’nin sözleridir

Kaç zamandır susmadan sesimiz kısılana kadar haklarını savunduğumuz Müslüman kardeşlerimizle alakalı idam kararları çıkması bekleniyor ve ne yazık ki tüm Müslümanlar sesiz kalıyor ama bugün burada görmüş olduğum bu tablo, hakkı savunmaya ve hakkın sesi olmaya devam ediyor. Mevlam bura da bulunan tüm kardeşlerimizden razı olsun. Mevlam yapılan duaların, kardeşlerimize cennet yolunda rehber olmalarını nasip eylesin.

Sevdamız mazlumlar, sevdamız Mısırda ki kardeşlerimiz, sevdamız Filistin’deki kardeşlerimiz, sevdamız Suriye deki kardeşlerimiz, sevdamız tüm dünya da ezilen hor görülen Müslüman kardeşlerimizdir. Bu sevda doğrultusunda bugün dünden daha farklı bir Türkiye de yaşıyoruz. Müslüman ülkelerde bizim haberlerimiz dolanıyorsa kendilerinden çok bizim dik duruşumuzu örnek alıyorlarsa, bu dünden daha farklı bir Türkiye de yaşadığımızın açıkça göstergesidir.

Biz inandığımız doğruları her zaman söyleyeceğiz. İnandığımız doğruları söylemedikçe ayakta kalamayız. Çünkü Peygamber Efendimiz bize haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır buyurmuştur. Biz bu düsturu bilecek bu düsturla hareket edeceğiz.

Dünyanın bir yerinde insanlar katledilirken bunu duymadım, görmedim demek bu cinayete ortak olmak demektir. Susan tepkisiz kalan herkesin ellerine, yüzlerine o masum çocukların kanı bulaşmıştır. Susmak onaylamaktır. Hatta susmak fiili teşvik etmek ve o fiile ortak olmaktır. Ey Batı, Suriye'de sustunuz, Filistin'de sustunuz ve bugün Mısır'da da susuyorsunuz. Peki, bu aşamadan sonra nasıl demokrasiden bahsedeceksiniz ve insanları buna nasıl inandıracaksınız. Ey 3-5 ağaç için demokrasi naraları atan zihniyet Mısır’da ki demokrasi katliamına neden sesiniz çıkmıyor. Sizin için insandan değerli olan ağaçlar mıdır? Ağaçlar ise o zaman kurulacak olan darağaçları için sesiniz çıksın. Birileri çıkıp bu zulme dur deme yerine ülkemizi karıştırma derdin de. Birileri çıkıp hizmet ediyoruz diyerek Mısır’daki bu zulme kendilerini bilmez bir tavırla çanak tutmaktalar. 529 canı hiçe sayıyorlar şimdi çıksın sesiniz Müslümanlıkla övünüyorsunuz ama Müslüman kardeşlerimiz katlediliyor umursamıyorsunuz. Mavi Marmara oldu sesiniz çıkmadı Suriye de kardeşlerimiz öldü sesiniz çıkmadı Filistin’de kardeşlerimiz öldü sesiniz çıkmadı şimdi 529 yiğit göz göre göre vatanlarını topraklarını, yıkmadan ve dökmeden savundukları için idam cezasıyla yargılanıyorlar. Hadi şimdi çıksın sesiniz.

Kimse kusura bakmasın asımın nesli olan bu gençlik kendi kendiyle boğuşan, birilerinin söylemleri ile hareket eden, mazluma zalimlik eden, vatanını milletini dışarıdan aldığı talimatlarla talan eden bir gençlik değil aksine Müslümanlar uyurken onları uykularından uyandıracak olan, mazlumun kolundan tutup onu kaldıracak olan bir gençliktir. Bu gençlik herkes sussa bile susmayacak hakkı sesleri kısılıncaya kadar haykıracak bir gençliktir. Bu gençlik Mısır da ki Esmanın kardeşleridir. Suriye de ki bebeklerin ağabeyleridir ablalarıdır ve onlar orada hak mücadelesi verirken Müslüman olarak bizler beddua değil dua ediyoruz Yarabbi kabul eyle.

Bizim başımıza gelmez, bize bir şey olmaz demeyelim belki elimizden bir şey gelmiyor, boyunlarına geçirilen ilmikleri ellerimizle çıkaramıyor olsak da dua edelim onlara destek olalım cennet yolunda adımlarını sıklaştıralım yarın cennette onlarla komşu olabilmek için Allah rızası için dua edelim onları desteksiz bırakmayalım.

Mümin kardeşlerim artık uyanma vakti gelmedi mi?

Artık bu zalimlere dur deme vakti gelmedi mi?

Artık susma vakti değil, haksızlık karşısında dik durma vakti gelmedi mi?

Artık şehid olan bebeklerin anne feryatlarıyla inleyen bir dünya olmasın elimizde

Artık gençliğimize Müslümanlığımıza yaraşır bir dünya olsun elimizde.

Artık haksızlığı sadece kalbimizle buğz etmeyelim dilimizle haykırarak elimizle düzeltelim.

Biz dindar nesil olarak diyoruz ki

Selam olsun İslam için yürekten çabalayanlara

Selam olsun Allah yolunda şehid olanlara

Selam olsun Resulullaha komşu olanlara

Biz Rize’den 529 yiğit için verilecek olan idam kararını reddediyor ve şiddetle kınıyoruz. Mevlam şehadet yolunda olan kardeşlerimize yardım eylesin. Ailelerine sabır ihsan eylesin. Ve son olarak ta diyoruz ki yaşasın zalimler için cehennem.

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 14 Nisan 2014, 18:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209