İHTİYAÇ SAHİBİ ÖĞRENCİLERE BOT

Trabzonlular Derneği ile birlikte ilçe genelindeki ihtiyaç sahibi öğrencilere kışlık bot dağıtan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, “Bizler yaşadığımız ortamda en hayırlı insan olmak istiyorsak, başkalarına faydalı olmak ve başkalarına iyilik yapmak gibi bir erdemi kendimize hayat felsefesi edinmemiz gerekiyor” dedi.

İHTİYAÇ SAHİBİ ÖĞRENCİLERE BOT

 Sosyal sorumluk anlayışı gereği ilçedeki sosyo - ekonomik geliri düşük ihtiyaç sahibi ailelere her zaman yardım elini uzatan Esenler Belediyesi, Trabzonlular Derneği ile birlikte maddi durumu yetersiz öğrencilere kışlık bot dağıttı.

 

Esenler Belediyesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen bot dağıtımı törenine; Esenler Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Esenler Trabzonlular Derneği Başkanı Zeki Yılmaz, siyasi partilerin ilçe temsilcileri, mahalle muhtarları ve ilçedeki okulların müdürleri katıldı. Trabzonlular Derneği’nin Horon Ekibinin gösterisiyle başlayan programın açılış konuşmasını yapan Trabzonlular Derneği Başkanı Zeki Yılmaz,  programa katılan herkese teşekkür ederek sözlerine başladı. “Trabzon Türkiye’nin çimentosudur. Esenler Trabzonlular Derneği de Esenler’in çimentosudur” diyen Yılmaz, dernek anlayışlarının farklı olduğuna dikkat çekerek, diğer derneklerle değil, kendileriyle yarıştıklarını söyledi. Dernek olarak Esenler Belediyesi ile birlikte ortaklaşa çalışmalar yapacaklarını kaydeden Yılmaz, bundan sonra bir okulda Fatih Tekke Kütüphanesini kuracaklarını ve Dörtyol Meydanı’nda da Kara Lahana Sarması ve Mısır Ekmeği Şenliği gerçekleştireceklerini vurguladı.

 

BAŞKALARINA FAYDALI OLMALIYIZ

 

Programda konuşan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ise; Trabzonlular Derneği ile böyle bir programı birlikte düzenlemiş olmaktan dolayı mutlu olduğunu dile getirerek, “Bizler yaşadığımız ortamda en hayırlı insan olmak istiyorsak, başkalarına faydalı olmak ve başkalarına iyilik yapmak gibi bir erdemi kendimize hayat felsefesi edinmemiz gerekiyor” dedi.

“Esenler’de her bir insanın önce kendisini bu şehrin ana unsuru olarak güvende hissetmesi lazım” diyen Göksu,  sosyal güvenceyi inşa etmenin önemli olduğunu dile getirdi.  Bu anlamda, Trabzonlular Derneğinin girişimleriyle düzenlenen etkinliğin Trabzon’a çok yakıştığını ifade eden Göksu, “Trabzonlular Derneği, iyi bir dost, geriye dönüp baktığınızda arkanızı rahatlıkla dönebileceğiniz kendilerine güven veren insanlardan oluşuyor” dedi.

 

EVİNE PARA GİRMEYEN HİÇBİR HANE BIRAKMAYACAĞIZ

 

Esenler’de yeni bir çalışmaya başlayacaklarını haberini de veren Göksu Esenler’deki her haneyi lejant olarak kodlayacaklarını evinde çalışanı olan, olmayan, hastası olan, engellisi olan vs… tespit edeceklerini söyleyerek, “Esenler’de evine para girmeyen hiçbir haneyi bırakmayacağız. Kimisini işe yerleştireceğiz, kimisine yardım edeceğiz ki bugün ben şunu rahatlıkla söylüyorum. Esenler’de hiç kimse ‘ben açım, açıktayım’ diyemez” diye konuştu.

 

YARDIMLAR TEMBELLİĞE İTMEMELİ

 

Göksu’dan sonra İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Ercan’ın selamlama konuşmasının ardından kürsüye gelen Esenler Kaymakamı Nazım Madenoğlu da toplumumuzu kamu kuruluşlarının yanı sıra sivil toplum kuruluşlarının sardığını ve aç ve açıkta evsiz barksız kimse kalmaması için gece gündüz demeden çalıştıklarını söyledi. Trabzonlular Derneğinin öğrenciler için yaptıkları kışlık bot yardımlarını çok önemli bulduklarını ifade eden Madenoğlu, “Bizim vatandaşlarımız şanslı” dedi. Yapılan yardımların insanları tembelliğe ve çalışmamaya itmemesi gerektiğini belirten Madenoğlu, “Yapılan yardımlar, insanları her şeyi devletten bekleme noktasına götürmemeli. İnsanların maddi yönden güçlü olması lazım. Bunun yolu da çok çalışmaktan geçer” diye konuştu.  

 

Kaymakam Madenoğlu’nun konuşmasının ardından program, ilçedeki okulların müdürlerine ihtiyaç sahibi öğrencilere dağıtılmak üzere  botların teslim edilmesi ve hayırseverlere teşekkür plaketlerinin takdim edilmesiyle sona erdi.

 

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209