Giresun Federasyonu Afyon’da bulunan Giresun Şehitliği’ni ziyaret etti.

İstanbul, Bursa ve Giresun’dan toplam 5 büyük otobüsle gelen 250 kişi katılarak destek verdiler. İscehisarlı köylüler de Giresunluları ziyaretlerinde yalnız bırakmayarak düzenlenen toplantıya iştirak ettiler. Yapılan törende Giresun Federasyonu başta olmak üzere katılan dernekler şehitliğe çelenklerini bıraktılar.

Giresun Federasyonu Afyon’da bulunan Giresun Şehitliği’ni ziyaret etti.
 Giresun Federasyonu Afyon’da bulunan Giresun Şehitliği’ni ziyaret etti.

İscehisar Belediye Başkanı Mustafa Çibik, İscehisar Kaymakamı Murat Kütük, Garnizon Komutanı İlya Erdoğan, Afyon AK Parti Milletvekili Halil Ürün, Isparta CHP milletvekili Ali Haydar Öner, Giresun Vali Yardımcısı Fethi Yorulmaz ve Afyon Vali Yardımcısı Ahmet Ertürk’ün de hazır bulunduğu Şehitlik ziyaretine, Giresun Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Temel Bilecen, Beykoz Giresunlular Derneği Başkanı Hasan Karakaya, Eynesil Kemaliye Köyü Derneği Başkanı Mustafa Civak, Görele Beyazıt Köyü Dernek Başkanı Reşat Kurucu, Bursa Giresunlular Derneği Başkanı Üzeyir Aktaş katılarak destek verdiler.

 

İstanbul, Bursa ve Giresun’dan toplam 5 büyük otobüsle gelen 250 kişi katılarak destek verdiler. İscehisarlı köylüler de Giresunluları ziyaretlerinde yalnız bırakmayarak düzenlenen toplantıya iştirak ettiler.

Yapılan törende Giresun Federasyonu başta olmak üzere katılan dernekler şehitliğe çelenklerini bıraktılar.

Federasyon ve dernek başkanları konu hakkında yaptıkları müzakere sonucu seneye yapılacak olan ziyarete yoğun bir katılım sağlanması ve katılımın İstanbul ve diğer şehirlerden yoğun iştirakle geçmesi için gerekli organizasyonun yapılması başta olmak üzere, şehitlikle ilgili belgesel yapılması ve şehitlik alanının otantik şekilde dizayn edilmesi gibi konulara değinildiği ve konuyla ilgili daha geniş bir toplantının önümüzdeki günlerde gerçekleştirileceği öğrenildi.

 

 

Giresun Vali Yardımcısı Fethi Yorulmaz Şehitlik ziyaretinde bir konuşma yaparak “Burada tarihimizin şerefli bir bölümünü oluşturan yüce bir hatırayı yeniden anmak üzere toplanmış bulunuyoruz.” dedi.

Yorulmaz,  şöyle konuştu: “Cumhuriyetimizin kuruluşuna giden zor ve çetin yolda verilen silahlı mücadelede Kurtuluş Savaşımızın birçok cephesinde kahramanca çarpışarak çoğu şehit düşen 42. Ve 47. Gönüllü Alayları bağrından çıkaran Giresun’dan sizlere selam getirdim.

Milli mücadelenin başlangıcında vatanın düştüğü acı durumu idrak ederek yapılan çağrıya büyük bir coşkuyla cevap veren Giresun halkı tüm ihtiyaçlarını karşılayıp Balkan Savaş Gazisi Topal Osman Ağa’nın gayretleriyle oluşturduğu ki alayı Binbaşı Hüseyin Avni Alparslan ve Osman Ağa komutasında cepheye uğurlamıştır. Birçok çarpışmada yararlık gösteren kahramanlarımız Binbaşı Hüseyin Avni Bey’in şehit olduğu Sakarya Savaşı’ında büyük zayiatı göze alarak Büyük Önder Atatürk’ün emriyle gerektiğinde sadece bıçaklarıyla düşmanın üzerine atılmaktan kaçınmamışlardır.

 

 

Giresun 1. Dünya Savaşı’nda Rus işgaline karşı koyarak başarılı olmuş, Pontus Devleti’ni yeniden kurma hayallerinin de sona erdirildiği en eönemli hareket noktası olma özelliğini korumuştur. İlimiz dün olduğu gibi bugün de vatanın bütünlüğünün korunmasında Osman Ağa ve Giresun Uşaklarının torunları olarak son derece duyarlı ve her türlü fedakarlığa hazırdır. Bizler yurtseverlikle ilgili her türlü övgü ve unvanın Giresunlulara yüce milletimizce layık görüldüğünün bilinci ve gururu içindeyiz.

Burada yatan Giresunlu şehitlerimiz ise Büyük Taarruz’un başlangıcında Sivritepe ele geçirilirken hayatlarını kaybetmişlerdir. Osman Ağa komutasındaki Giresun 47. Alayı arkadaşlarını Sivritepe’ye defnettikten sonra düşmanı kovalamaya devam etmişlerdir.”

Giresun Vali Yardımcısı Yorulmaz, Gönüllü Alayları kahramanlar topluluğuydu. Cepheye giderken arkada bıraktıklarına bakmadılar. Terhis beklemiyorlardı. İçlerinde 14 yaşında delikanlılar vardı. Onlar cephelerde büyüdüler. 15 yıl sonra geriye döndüklerinde yakınları tanıyamadılar. Hiçbiri taltif, övgü beklemedi. Büyük bölümü de huzurunda bulunduğumuz şehitlerimiz gibi yüce mertebeye ulaştılar.

 

Aziz şehitlerimiz ve gönüllü alaylarıyla sadece Giresun değil bütün Türkiye öğünmektedir. Sizlerin sayesinde hemşerilerimizin başı dik ve gururludur. Ne mutlu bize ki bıraktığınız şerefli mirasa sahibiz.

Bugün de sizlerle kutsal emanetinizi muhafaza etmekle övünüyor, çizdiğiniz yolda inançla ilerliyoruz.

Bu toprakları kanlarıyla sulayarak vatan yapan bütün şehitlerimizin yüce hatırası önünde saygıyla eğiliyor, hepsine Allah’tan rahmet diliyorum.”


















 
Kaynak://www.memleketgiresun.com

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209