Arakan Müslümanlarına Bir Darbede Bangladeş’ten…

Bangladeş’teki kamplarda bulunan Rohingyalı mültecilere insani yardım götürmek amacıyla bölgeye giden, Uluslararası Rohingya Merkezi (GRC)’nin Suudi Arabistan ofisi görevlileri “terör” suçlamasıyla tutuklandı.

Arakan Müslümanlarına Bir Darbede Bangladeş’ten…
 Bangladeş’in, Arakan sınırına yakın alanlarda bulunan Rohingya mülteci kamplarına insani yardım götürmek amacıyla bölgeye giden, Uluslararası Rohingya Merkezi (GRC) yönetici ve yardım görevlilerinden oluşan 3 kişilik heyet 23 Kasım 2014 günü, Chittagong kentinde kaldıkları otelde Bangladeş güvenlik güçlerince hiçbir gerekçe gösterilmeden gözaltına alındı. Uluslararası Rohingya Merkezi (GRC) heyeti 24 Kasım günü sevk edildikleri Chittagong Mahkemesi’nce ise terör örgütü üyesi oldukları gerekçesiyle tutuklandı. Mahkeme delillerin toplanması ve sanıkların avukat temin etmesi için davanın 20 gün sonra başkent Dakka’da görülmesine karar verdi.

Bangladeş’in de üyesi olduğu  İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) tarafından Rohingya Müslümanlarının sesini dünyaya duyurmak amacıyla Hollanda merkezli olarak kurulan Uluslararası Rohingya Merkezi (GRC) heyeti, geçtiğimiz haftalarda ise UHİM yöneticileri ile bir araya gelerek Myanmar yönetiminin Arakan Müslümanları üzerindeki hukuk ve insanlık dışı uygulamalarını ve küresel sistemin bu uygulamalara sessiz kalışı konularında fikir alış-verişinde bulunmuştu.

Güncelleme Tarihi: 28 Kasım 2014, 16:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209