22 VE 29 KASIM RABİA VE GUTA İÇİN TEHECCÜD VE KUNUT ÇAĞRISI YAPILDI

22 VE 29 KASIM RABİA VE GUTA İÇİN TEHECCÜD VE KUNUT ÇAĞRISI YAPILDI

22 VE 29 KASIM RABİA VE GUTA İÇİN TEHECCÜD VE KUNUT ÇAĞRISI YAPILDI
 22 Kasım Cuma günü Rabia katliamının 100. Günüdür..

29 Kasım Cuma günü ise Guta katliamının 100. Günüdür..  

Bu iki Cuma tüm Türkiye’de ve tüm İslam dünyasında Cuma namazı sonrası protesto gösterileri, ayrıca sabah ve yatsı namazlarında Kunut duaları ve gece-teheccüd namazlarında da dualarla anılacaktır..  

İnsan haklarına, adalet, barış ve özgürlük taleplerine duyarlı tüm kurum ve kuruluşları, STKları ve diğer kuruluşlarla, Radyo, Tv, Gazete, Dergi, İnternet haber portallerini bu konuya sahip çıkmaya çağırıyoruz.  

Aynı şekilde, Twitter ve Facebook gibi, sosyal medyada herkesi bu konuyu gündemde tutmak  için sorumluluk üslenmeye davet ediyoruz..  

Suriye ve Mısır başta olmak üzere Myanmar’da, Filistin’de ve dünyanın birçok bölgesinde zulüm, baskı ve katliam devam etmektedir… Ayrıca, Filipinler’de tayfun afetine uğrayan on binlerce kardeşimiz de yardım ve dua beklemektedir.

 

Biz İstanbulda 24 Kasım Pazar günü, Fatih Camiinde, saat 05.00’de Teheccüd namazında ve 06.00’da Sabah namazında, bu konuya duyarlı herkesi duaya ve kunuta çağırıyoruz. Aynı şekilde Cuma namazından sonra gerçekleştirilecek protestolara katılmaya davet ediyoruz.  

Tüm il ve ilçelerde, STK’lar kendi programlarını kitlelere duyurabilirler. Bu konudar4biaplatformu.com yurt içi ve dışındaki etkinlikleri dünyadaki diğer kuruluş ve gönüllülere duyuracaktır.  

Bizler bu konuda duyarlılık sahibi kuruluşlar ve kişiler olarak, “haksızlıklar karşısında susanlar dilsiz şeytanlardır” anlayışı ile, “bir topluluğa yöneltilmiş bir tehdidin bütün insanlığa yöneltilmiş bir tehdit olduğu” düşüncesi ile adaletten, barıştan, özgürlükten yana bir dünyanın gerçekleşmesine kadar kararlı bir şekilde mazlum halkların direnişine destek vereceğimizi ilan ediyor ve herkesi bu konuda sorumluluk üslenmeye çağırıyoruz..  

Daha Fazla Bilgi İçin:

Namaz Gönüllüleri Platformu / Abdullah Yıldız / 0542 2255309

Mihrap Gönüllüleri Platformu / İbrahim Tunç / 0535 2508124

Diyanetsen /………………… ……
İHH /Osman Atalay / 05335580644

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209