2. ULUSLARARASI YAŞAMIN VE EVRENİN KÖKENİ KONFERANSININ ARDINDA BIRAKTIĞI İZLER

2. ULUSLARARASI YAŞAMIN VE EVRENİN KÖKENİ KONFERANSININ ARDINDA BIRAKTIĞI İZLER

2. ULUSLARARASI YAŞAMIN VE EVRENİN KÖKENİ KONFERANSININ ARDINDA BIRAKTIĞI İZLER

   ABD ve İtalya'dan bilim adamlarının konuşmacı olarak katıldıkları, birçok ülkeden akademisyen, araştırmacı, öğrenci ve gazetecinin izlediği İstanbul’da gerçekleşen bilimsel konferans büyük ilgi gördü.

  21 Mayıs 2017 tarihinde düzenlenen Hayatın ve Evrenin Kökeni konulu Uluslararası Konferans dizisinin ikincisi, bilimin ve bilimsel gelişmenin öneminin vurgulanması, son bilimsel gelişmeler ışığında varılan sonuçların topluma duyurulması açısından son derece önemli bir organizasyon oldu. Oturumun moderetörlüğünü Deik Başkanı Zuhal Mansfield üstlendi. Öğle yemeği ve ikramlarla süslenmiş kahve molalarının yanı sıra Perküsyon Performansı ve ‘İstanbul Dans Fabrikası’nın gösterisi de büyük bir ilgiyle izlendi ve seyircilerden büyük bir alkış aldı.

  Aşağıda, konferans sırasında konuşmacıların vurguladıkları bazı bilimsel gerçeklere ve bu gerçekler doğrultusunda varılan ortak karara yer verilmektedir.

  Prof. Dr. Fazale Rana:

  “DNA’nın optimal tasarımı sadece yeni teknolojilere ilham vermekle kalmıyor aynı zamanda bir Yaratıcının varlığını ortaya koyuyor.”

  Gazeteci Jeff Gardner:

  "Eskiden ateisttim ancak etrafımızdaki dünyanın kökenlerine dair gerçekleri gördüğümde, yani herşeyin üstün akla sahip bir Yaratıcı tarafından yaratıldığını gördüğümde Allah’ın varlığına inandım. Bu gerçeği tüm dünyaya anlatmamız önemli."

  Dr. Carlo Alberto Cossano :

  "Bugün bir bilişim mühendisi araba üretiminin farklı evrelerindeki durum yönetimini bir yazılım programı ile yönetir. Asıl hayret verici olan on yıllar boyunca bu işin uzmanlarınca düşünülmüş, uygulanmış ve önerilmiş tecrübeler sonucu ortaya çıkan bu çözümün hücre tarafından da tam olarak uygulanıyor olmasıdır.”

  İtalyan Bilimadamı Dr. Paolo Cioni:

   "Eskiden Vandallar ya da Kalvinistler olsun, barbarlar düşmanlarının en kıymetli eserlerini nasıl tümüyle yok ettilerse, materyalistler de insan felsefesinin ortaya koyduğu ancak onların dar anlayışlarının kavrayamadığı öğelere karşı nefret geliştirdiler."

   Dr. Fabrizio Fratus :

  İnsan bir hata değildir. Bilerek ve iyi tasarlanarak yaratılmış bir varlıktır; aynı şekilde insanın bu dünya üzerindeki hayatı da... Bu tasarımın sahibi tek olabilir: ALLAH

  Hiç bir deneysel yada ampirik delil hayatın sebebi olarak ortaya sürülmüş ateist modeli teyit etmemektedir.

    Milli Değerleri Koruma Vakfı E. Başkanı Altuğ Berker :

  "Dünyamızın şu an içinde bulunduğu şiddet çemberinin temelinde, insanın sözde evrim geçirmiş bir hayvan olduğu yanılgısı yatmaktadır. Evrim teorisi yanlış mantıkları ile insanlar ve toplumlar arasında saldırı, isyan ve cinayete zemin hazırlamıştır.”

    Beyin Cerrahı Dr. Oktar Babuna:

    “Tek mutlak varlık Allah’tır. Bu sadece Allah’ın var olduğu anlamına gelmektedir. Madde  mutlak bir varlık değildir. Dışarıdaki maddi dünya Allah’ın Üstün yaratmasının eserlerinden biridir. Allah her yerdedir ve her şeyi kapsar.”

 

  Konferansa konuşmacı ve izleyici olarak katılan bilim insanlarının, akademisyenlerin, üniversite öğrencilerinin ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin ortak görüşü ilkokuldan itibaren ülkemizdeki eğitim müfredatının en baştan revize edilmesi gerektiği yönündedir. 150 yıl önceki bilimsel koşullarda üretilerek, toplumlara bilimsel bir gerçekmiş gibi kabul ettirilmeye çalışılan evrim teorisinin, günümüzün bilimsel verileri ışığında çok fazla yönden bilimsel geçerliliği olmadığının ispatlandığı gençlere anlatılmalıdır.








KONFERANSA KATILAN BİLİM ADAMLARI

Prof. Dr. Fazale Rana

Biyokimya dalında uzmanlığı bulunan Prof. Dr. Fazale Rana, biyokimya, genetik, ve sentetik biyoloji alanında çalışmalar yapıyor. Yaratılışın bilimsel delilleri konusunda iki kitabı ve birçok makalesi, belgeseli, podcast’i bulunan Rana, çeşitli televizyon ve radyo röportajlarının yanı sıra dünyanın çeşitli yerlerinde 500’den fazla üniversitede, konferansta ve kilisede konuşma yaptı.
West Virginia Eyalet Koleji’nden kimya alanında derecesini aldıktan sonra Ohio Üniversitesi’nden kimya dalında doktora derecesi alan Dr. Rana iki kere Donald Clippinger Araştırma Ödülüne layık görüldü. Prof. Rana Virginia Üniversitesi ve Georgia Üniversitesi’nde hücre zarlarının yapısı konusunda doktora tezi hazırladı. 
Yazdığı makaleleler Biochemistry, Applied Spectroscopy, FEBS Letters, Journal of Microbiological Methods ve Journal of Chemical Education gibi hakemli bilimsel dergilerde yayınlandı. Biyokimya dalında öğrenim görürken evrim senaryolarının hayatın başlangıcını açıklayamayacağını ve hayatın bir Yaratıcı tarafından var edilmiş olması gerektiğini anlayan Dr. Rana kendisini bu gerçeği insanlara anlatmaya vakfetti. 

Prof Dr. Anjeanette "AJ" Roberts
Dr. Roberts’ın, Tulsa Üniversitesi’nden kimya ve Pennsylvania Üniversitesi’nde moleküler biyoloji ve hücre biyolojisi alanında doktora derecesi bulunuyor. Roberts 1997-2001 yılları arasında Yale Üniversitesi’nde viral patojenler ve aşılama üzerine çalışmalar yürüttü. 2006-2013 yılları arasında Virginia Üniversitesi mikrobiyoloji fakültesinde yardımcı profesör olarak çalıştı ve Mikrobiyoloji, İmünoloji, ve Bulaşıcı Hastalıklar Programının başkanlığını yaptı. 2013-2015 yılları arasında Yale, Rivendell Enstitüsünde misafir araştırmacı olarak faaliyetlerine devam etti. 
Prof. Dr. Roberts, hakemli çeşitli bilimsel dergilerde 40’dan fazla makale yayınladı ve dünyanın dört bir yanında birçok ulusal ve uluslarası bilimsel konferansa katıldı. 2005 yılında bulaşıcı hastalıklar konusundaki araştırmaları dolayısıyla NIH Liyakat Ödülüne layık görüldü. Şu anda bilim ve dinin uyumu, biyokimyasal seviyede yaratılışın delilleri gibi konularda çalışmalar yürütüyor. 

Jeff Gardner – The Picture Christians Projesi’nin Kurucusu ve Yöneticisi 
2007 yılında, global insani yardım, medya ve iletişim şirketi olan Uluslararası Katolik Medya’nın eş kuruculuğunu yaptı ve Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlendi.  2013’te, toplumu dünyadaki Hıristiyanların hayatları konusunda eğitmek ve onlara özgü koşullara çözüm getirmeyi amaçlayan "Picture Christians Projesi’ni" başlattı. Jeff Gardner, sıklıkla Ortadoğu’ya seyahat eden, Irak, Suriye, Ürdün ve Mısır gibi ülkelere giderek Hıristiyanlarla,

mültecilerle ve terör mağdurlarıyla görüşerek, onların yaşantılarını belgelendiren ender fotoğrafçı ve medya uzmanlarından biri. 
Gardner’ın yazıları ve fotoğraf çalışmaları çok sayıda ulusal ve uluslararası basın ve yayın organında yayınlanıyor ve kendisi sıklıkla EWTN, Relevant Radio, National Catholic Register, Aletia, Conservative Review, Newsmax, Fox News ve Sean Hannity gibi çeşitli yayın organlarına ve yayın sitelerine Ortadoğu uzmanı olarak katılıyor. 

Dr. Carlo Alberto Cossano
Carlo Alberto Cossano Sağlık Informatiği Projesi Yöneticisi,

klinik patoloji analiz laboratuvarı ve patolojik anatomi laboratuvarı bilgi sistemlerinde uzmanlığı var. İtalya’da Dedalus Healthcare Systems Group’da görev yapıyor.

Psikiyatrist Dr. Paolo Cioni 
Paolo Cioni, uzun süreli hastane ve akademik deneyimi olan İtalyan bir psikiyatristtir. Psikiyatri dalında tüm önde gelen İtalyan editörlerle birlikte birçok yayını vardır.  En son çalışması İngilizce olarak yayınlanan ‘Paranoya: Liderlik ve Başarısızlık Arasında (CreateSpace, 2015)’dır ve paranoya konusuna, bireysel psikiyatrik seviyeden girip konuyu daha sonra sosyoloji ve politika seviyesinde incelemiştir.

Dr. Fabrizio Fratus 

İtalyan Sosyolog. Doktora tezini “Bilimsel Yaratılışçılık” ve “Yaşamın ve İnsanın Kökeni hakkındaki yeni bilimsel buluşlar” konusunda yaptı. Şu anda toplumdaki ahlaki yozlaşma, aile kurumunun giderek bozulmaya uğraması,  yalnızlığın artması gibi konularda halkı bilinçlendirmeyi amaçlayan aktiviteleri var.

Bu çalışmaları gençlerden oluşan ekibiyle birlikte gerçekleştiriyor. 
İtalya’da Anti-Evrimci komiteyi kurdu. Bu konuda 5 kitabı var, bu kitaplardan bazılarının isimleri şöyle: 
• Allah mı? Darwin mi?
• Mit mi Gerçek mi? Evrim Yalanı
• Bilim ve İnanç 

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 10 Haziran 2017, 18:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209