Yobo'da mutlu son

Fenerbahçe'nin transfer görüşmesinde bulunduğu Nijeryalı futbolcu İstanbul'a geldi, Yobo üç yıllık anlaşmaya imza attı

Yobo'da mutlu son

İSTANBUL - Sarı-lacivertli takımda son iki sezondur kiralık olarak forma giyen 32 yaşındaki savunma oyuncusu Yobo, Fenerbahçe ile 3 yıllık anlaşma imzaladı. Sarı-Lacivertli kulüpten KAP'A yapılan açıklama şöyle: Everton oyuncusu Joseph Yobo'nun transferi konusunda taraflarla anlaşmaya varılmıştır. Buna göre Everton Kulübü'ne ödenecek bonservis bedeli 2.500.000 Euro , 3 yıllık sözleşme çerçevesinde oyuncuya ödenecek yıllık garanti ücret 2.000.000 Euro , maçbaşı ücreti 10.000 euro dur.

İSTANBUL 'A GELDİ

 

Yobo, Atatürk Havalimanı'nda Fenerbahçe Futbol Takımı İdari Menajeri Hasan Çetinkaya tarafından karşılandı.

Nijeryalı futbolcu, havalimanında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Fenerbahçe 'yi çok özlediğini belirterek, “Son iki sezondur Fenerbahçe 'de oynadım. Kulübü biliyorum, ortamı biliyorum. Burada çok mutluyum. Biraz görüşmeler uzun sürdü, ama geleceğimden her zaman emindim. Hiçbir zaman başka bir şey düşünmedim. Detayları görüşmek üzere kulübe gidiyoruz. İnşallah imza attıktan sonra tekrar Fenerbahçeli olarak kariyerime devam edeceğim” dedi.
Fenerbahçe ile imzalayacağı sözleşmenin kiralık olmayacağını da ifade eden Yobo, şöyle konuştu:

“Kiralık oynamamın her zaman dezavantajları var. Kendinizi yüzde 100 oraya ait hissedemiyorsunuz. Her zaman sahibiniz başka bir kulüp oluyor. Aileniz de gerçek manada oraya alışamıyor, çünkü her an dönme ihtimaliniz oluyor. Ancak şu anda konuşacağımız sözleşme kiralık sözleşme olmayacak, farklı bir sözleşme olacak. Dolayısıyla ailem de burada daha sağlıklı, daha düzenli bir yaşantı içerisinde olacak. Ben de çok daha mutlu, çok daha motive bir şekilde Fenerbahçe 'deki kariyerimi sürdüreceğim.”

Sarı-lacivcertli taraftarları da çok özlediğini anlatan Yobo, “Her zaman taraftarlarla gurur duydum. Her zaman bana destek verdiler, yanımda oldular. Ben de onları çok özledim. Umarım çok kısa bir sürede onlarla da buluşurum ve başarılı, mutlu bir şekilde Fenerbahçe taraftarlarıyla birlikteliğimizi devam ettiririz” ifadelerini kullandı.

Joseph Yobo, Everton'da oynamak istemediğini, Fenerbahçe 'ye gelmek için ısrarlı bir duruş sergilediğini ve sonuçta da istediğinin karşılığını aldığını dile getirdi.

Fenerbahçe 'nin, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Romanya'nın Vaslui ekibi ile oynayacağı rövanş maçı hakkındaki görüşleri sorulan Yobo, “ Fenerbahçe çok güçlü bir takım. Orada maçı kazanıp gelecektir, bunda en ufak bir şüphem yok” dedi.

Yobo, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım 'ın kendileri için önemli bir güç olduğunun altını çizerek, “Aramızda olmasından dolayı çok mutluyum. Kendisini cezaevinde ziyaret etmiştim. Şimdi onu dışarda görmek, özgür bir şekilde onunla konuşabilmek benim adıma çok mutluluk verici. Şu an tek isteğim başkanımız Aziz Yıldırım 'ı görmek ve kucaklaşmak. Kendisini çok seviyorum” diye konuştu.

Havalimanında az sayıda taraftarın sevgi gösterisinde bulunduğu Yobo, daha sonra Fenerbahçe Kulübü binasına hareket etti. (aa)



YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209