Taekwondo'culara KKTC'den Oscar Ödülü

Taekwondo Federasyonu 2013 Yılı Yılın Sporcu Oscar Adaylarına,düzenlediği bir törenle ödüllerini verdi.

Taekwondo'culara KKTC'den Oscar Ödülü
 Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Taekwondo Federasyonu, 2013 Yılı Yılın Sporcu Oscar Adayları Girne Avrasya Kapalı Spor Salonunda;  KKTC Federasyonu Eyüp Zafer GÖKBİLEN, KKTC Meclis Başkanı Hasan BOZER ve KKTC Cumhurbaşkanı Derviş EROĞLU tarafından uluslar arası yılın sporcu Oscar Ödülleri verildi.
KKTC yapılan Taekvando,Muay, Thaı, Kıck Boks, Karate, Aıkıdo branşlarında, dünyanın çeşitli yerlerinden gelen sporcular ödüllerini KKTC Cumhurbaşkanı Derviş EROĞLU’nun elinden aldılar.

İstanbul’dan davet edilen ve uluslar arası yılın sporcu Oscar Ödüllerine başta;
 
Dünya Kıck Boks Şampiyonu Halis AVŞAR, Levent BULUT,  Kyokushınkai Karete dalında, Durmuş SAYLAR ve Vahap BARAN ve şampiyonlar kamp başkanı Sn. Ali Rıza BUYAN Girne Avrasya kapalı spor salonunda yapılan tören ile KKTC Cumhurbaşkanı Derviş EROĞLU tarafından verildi.

İsmet sağlam dünya şampiyonu olarak Oscar ödülünü aldı

 
Törende aynı zamanda KKTC Taekwondo Federasyon Başkanı ve Dünya Global Taekwondo Federasyonu Başkanı Eyüp Zafer GÖKBİLEN, KKTC Meclis Başkanı Sn. Hasan BOZER ve KKTC 39.Tümen Komutanı Tümgeneral İbrahim YILMAZ katıldı.

 
Törende konuşma yapan Eroğlu şöyle dedi;
 
Törene katılmaktan dolayı duyduğu mutluluğu dile getiren Eroğlu, federasyonun yurtdışındaki müsabakalarda elde ettiği başarıların kendisine bizzat iletildiğini de anlattı. 
 
Kıbrıs sorununa ve KKTC’ye uygulanan ambargolara değinen Cumhurbaşkanı Derviş EROĞLU, ambargoların aşılması için spor alanında yapılan girişmelere vurgu yaptı. Eroğlu, “Sporcularımızın uluslararası müsabakalarda KKTC’nin sesini dünyaya duyurması çok önemli” dedi.

Sporun insan hayatındaki yerine ve önemine değinen EROĞLU,  her insanın bilinçli spor yapması gerektiğini vurguladı, Birçok insanın “zamanım yok” diyerek spordan uzak kaldığını söyledi. EROĞLU, sporcularla ve aileleriyle sohbet ederek, başarılı sporcuları kutladı.
 
Tören Avrupa ve Dünya Rekortmeni Battal Gazi ÖZÇINAR’ın yaptığı spor gösterisin ardından , Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı tarafından sporcuların onuruna verilen yemek sonrası, kafileler  Türkiye'ye uğurlandı.









SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 16 Şubat 2014, 08:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209