Servet Tazegül, olimpiyat şampiyonu

Milli tekvandocu, finalde İranlı Mohammed'i 6-5 yenerek şampiyon oldu.

Servet Tazegül, olimpiyat şampiyonu
 Londra Olimpiyatları'nda tekvandoda final mücadelesine çıkan Servet Tazegül, İranlı Motamed Bagheri'yi yenerek altın madalya kazandı.

2012 Londra Olimpiyatları'nda, erkekler 68 kiloda tatamiye çıkan Servet Tazegül, finalde İranlı Mohammed Bagheri'yi 6-4 devirerek Türkiye'ye altın madalya kazandırdı. Servet Tazegül, altın madalyayı 50 gün önce hayatını kaybeden annesine armağan etti.

Finalde İranlı rakibini mağlup eden 23 yaşındaki Servet Tazegül, 2008 Pekin Olimpiyatları'nda bronz madalya kazandıktan sonra 2012 Londra'da altın madalyanın sahibi oldu.

İlk raund 1-1 tamamlayan milli sporcumuz, son raunda 5-3 önde girdi. Son raunda da üstünlüğünü devam ettiren Servet Tazegül, 6-4'lük galibiyet sonucu Avrupa Ve Dünya Şampiyonluğunun ardından Olimpiyat Şampiyonu unvanını elde etti.

TÜRKİYE 30 SIRA BİRDEN YÜKSELDİ

Böylece Türkiye, oyunlardaki ilk altın madalyasını elde ederken, toplam madalya sayısı da 2'ye çıktı. Bu altın madalya, Türkiye'yi madalya sıralamasında 68'incilikten 38'inci sıraya yükseltti. Türkiye, Londra Olimpiyatları'nda 120 kilo grekoromen güreşte Rıza Kayaalp ile bronz madalya kazanmıştı.

"MADALYAMI ANNEME ARMAĞAN EDİYORUM"

Servet Tazegül, final maçı sonrası yaptığı açıklamada, "Hedefe ulaştım. Zaten 3 yıldır hiç yenilgim yoktu. Öncelikle Başbakanımız ve Spor Bakanımıza desteklerinden dolayı teşekür ederim. Sakatlığım vardı. Doktorlar da benimle çok ilgilendiler. Son 2 gündür antrenman yapamıyordum. Dualarla şampiyon olduğuma inanıyorum. Altın madalyamı anneme armağan etmek istiyırum. Altını annem için kazandım" diye konuştu.

FİNALE BÖYLE YÜKSELDİ

Dünya ve Avrupa şampiyonu Servet Tazegül, ilk maçında ABD'li Jennings Terrence'yi 8-6, çeyrek finalde Ukraynalı Hryhorii Husarov'u 9-2, yarı finalde Büyük Britanyalı Stamper'ı 9-6 yendi ve finale adını yazdırdı.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209