Federasyon Yeliz Açar'ı transfer mağduru etti.

Bu yıl Kadınlar 1.Futbol Liginden çekilen Lüleburgaz 39′un 2013-14 yılı kadrosundaki tek sporcusu Yeliz Açar, transfer mağduru oldu.

Federasyon  Yeliz Açar'ı  transfer mağduru etti.
HABERİN GALERİSİ
Yeliz Açar

Yeliz Açar

 Bu yıl Kadınlar 1.Futbol Ligi’nden çekilen Lüleburgaz 39′un 2013-14 yılı kadrosundaki tek sporcusu Yeliz Açar, transfer mağduru oldu.


1997 doğumlu olan Yeliz Açar son iki sezonda Akdeniz Nurçelik forması ile altı karşılaşmada yer almış, üç gole imza atmıştı. Genç oyuncu bu yıl 27 Eylül tarihinde Lüleburgaz 39′a transfer olmuştu.

Lig statüsünün 7 Ekim’de yayınlanmasından sonra, ilgili yayının 4.madde 3.fırkasında yer alan “Lige katılamayan, ligden çekilen veya herhangi bir nedenle ligden çıkartılan kulübün o yaş kategorisinde oynamaya hak kazanmış tüm oyuncuları kulüplerinden  muvafakatname almaksızın başka bir kulübe tescil edilebilirler.” ibaresi uyarınca İstanbul Fatih Vatan Spor Kulübü Yeliz Açar’ın transferi için, transfer dönemi bitmeden başvurdu. Bu noktada da işler çıkmaza girdi.

Federasyon cephesinden bakıldığında, Lüleburgaz 39 takımı Ağustos sonunda Federasyon’a dilekçe göndererek lige katılmayacağını bildirmişti. Ligden çekilmenin ardından yapılan transferin ilgili maddeden yararlanmasında sorun var. Öte yandan Fatih Vatan SK açısından bakıldığında ise bu maddenin resmiyet kazandığı 7 Ekim tarihinde Açar Lüleburgaz futbolcusu. Hemen ardından başvuru yapılıyor ve maddede geriye dönük bir zaman sınırlaması yok. Üstelik Lüleburgaz dilekçe gönderdikten sonra verilen bir lisans da sözkonusu. Dolayısı ile Fatih Vatan’a göre ilgili madde Yeliz Açar için de geçerli. 

Konu hukukçular tarafından inceleniyor. Ancak mevcut durumda Yeliz Açar ne Akdeniz Nurçelik’e geri dönebiliyor, ne de Fatih Vatan’a gidebiliyor. Bir çözüm bulunmazsa genç oyuncu Lüleburgaz 39′un kayıp sezonunun tek ve mağdur futbolcusu olarak tarihe geçebilir.



SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209