Avusturya 2 - 0 Türkiye

A Milli Futbol Takımımız, 2014 Dünya Kupası elemeleri öncesi son hazırlık maçında deplasmanda Avusturya'ya 2-0 mağlup oldu.

Avusturya 2 - 0 Türkiye

Slovak hakem Jan Valasek'in yönettiği Ernst Happel Stadı'nda oynanan karşılaşmada ev sahibi takıma galibiyeti getiren golleri 2. dakikada Beşiktaşlı Veli Kavlak ile 6. dakikada penaltıdan Ivanschitz kaydetti.

A Milli Takım, 2014 Dünya Kupası Elemeleri'ndeki ilk maçında 7 Eylül'de deplasmanda Hollanda ile karşılaşacak.

ARDA SAKATLANDI
İlk yarının sonlarında rakibi ile girdiği ikili mücadelede omzuna darbe alarak sakatlanan Arda Turan , ikinci yarıda tedbir amaçlı olarak oyuna devam etmedi. Yerine Tunay Torun oyuna dahil oldu.

5 TARAFTAR SAHAYA GİRDİ
Maçın son dakikalarında 5 gurbetçi taraftar sahaya girdi. Güvenlik güçleri olaylara hemen müdahale etti ve sahaya giren kişileri dışarı çıkarttı.

AVCI: “HEDEFİMİZE EMİN ADIMLARLA KOŞACAĞIZ”
A Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Avcı, karşılaşma sonrasında yaptığı açıklamalarda risk alarak oyuna başladıklarını ama Portekiz maçından farklı olarak bu maçta erken goller geldiğini söyledi. Avcı ‘5 dakikada 2 gol olunca dengeler bozuldu. Dengeleri tutturamadık. İkinci yarıda son 30 dakikada çok daha iyiydik. İkinci yarıda da riskleri aldık. Aldığımız topları çok yanlış yerlerde aldık. Oyunun başındaki beklenmedik goller dengemizi bozdu. 3 hafta sonrasına daha iyi hazırlanacağız.’ dedi.

MERT’E BÜYÜK TEPKİ
Maçın en çok eleştirilen ismi ise genç kaleci Mert Günok oldu. Abdullah Avcı maç sonrasında yaptığı açıklamada Mert’e sahip çıkarak ‘Bizim her kalecimiz değerli. Bizim planımızda da Mert’le başlayıp Tolga’yla devam etmek vardı. Bu oyunun içinde hatalar var.’ dedi.

Hollanda için umutlu konuşan Avcı ‘ Hollanda maçı ile bu maçın karşılaştırması olmaz. Avusturya bizi çok rahatsız eden bir takım şeklindeydi. İnandığım oyuncu grubu ile yola devam edeceğiz. Biz hedeflerimizden hiçbir zaman şaşmadık. Hedefe emin adımlarla koşmaya devam edeceğiz.’ dedi.



YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209