Vural Savaş: Biz olmasaydık darbe olurdu

28 Şubat sürecinde Refah Partisi'ne kapatma davası açarak demokrasiye büyük bir darbe vuran Vural Savaş operasyonlar başlayınca demokrasi havarisi olup savunmaya geçti!

Vural Savaş: Biz olmasaydık darbe olurdu

28 Şubat "postmodern darbe" sürecinin yaptırımcı isimlerinden Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş, "Demirel, İsmail Hakkı Karadayı ve ben olmasaydım darbe olacaktı" dedi.

3. dalgası gerçekleşen 28 Şubat operasyonlarının ardından adeta savunmaya geçen Vural Savaş, Sözcü Gazetesi'nden Saygı Öztürk'e konuştu. 

Savaş şunları söyledi:

DARBEYİ ENGELLEDİK

28 Şubat sürecinde Süleyman Demirel gibi tecrübeli bir Cumhurbaşkanı, İsmail Hakkı Karadayı gibi sorunun askeri müdahalelerle bildiğim bir genelkurmay başkanı, benim gibi hukukun gereğini cesaretle yapacak bir başsavcı olmasaydı, ABD güdümünde bir askeri darbe olabilirdi. Demirel’in bana söylediklerini günü gününe yazdım.

ASKER NİZAMİYENİN KAPISINDAN DÖNDÜ

O süreçte görevde bulunan bazı üst düzey komutanların basına yansıyan açıklamalarında ‘Biz nizamiyenin kapısından döndük’ deniliyor. Onları nizamiyenin kapısından Erbakan mı veya başka siyasiler mi döndürdü? Bu soruya verilecek cevap Demirel’in tespitinin ne kadar haklı olduğunu açık bir şekilde ortaya koyuyor.

DAVA AÇACAĞIMI BEN DE BİLMİYORDUM

Dönemin Yargıtay Başsavcısı Vural Savaş 1997 yılında Refap Partisi'ne iktidardayken açtığı kapatma davasından askerlerin haberi olduğu yönündeki iddiları yeminler ederek yalanladı. Savaş'ın sözleri şöyle: O dönemin Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı, yardımcısı Çevik Bir dahil bir tek askeri yetkili, "Vural Savaş'ın RP'nin kapatılması için dava açacağını biliyorduk" desinler, yalan bile olsa ben kendimi dünyanın en aşağılık insanı ilan edeceğim. İnanın, davayı açtığım 22 Mayıs 1997'den birkaç gün öncesine kadar o tarihte dava açacağımı ben dahi bilmiyordum"

Haber 7

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209