Toprak: Bu bakanı AB’ye bağışlayalım

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, “Türkiye’ye hiçbir faydası olmayan bu bakanı AB’ye bağışlayalım. Belki bu vesileyle insan haklarını, muhalefetin dokunulmazlığını, basın özgürlüğünü öğrenmiş olur” dedi.

Toprak: Bu bakanı AB’ye bağışlayalım

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, “Türkiye’de cezaevlerinde gazeteci yoktur” diyen Avrupa Birliği(AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’a yanıt verdi. Toprak, “Türkiye’ye hiçbir faydası olmayan bu bakanı AB’ye bağışlayalım. Belki bu vesileyle insan haklarını, muhalefetin dokunulmazlığını, basın özgürlüğünü öğrenmiş olur” dedi.

Toprak, Bağış’ın BBC World kanalında katıldığı "Hard Talk" programında “Türkiye’de mesleği yüzünden tutuklanan hiçbir gazeteci yok. Gazeteci kimliği taşıyan bazı kişiler var, birine tecavüz ederken yakalanan, banka soyarken yakalanan kişiler var” sözlerine yönelik bir açıklama yaptı.

-“BAĞIŞ GERÇEKLERİ GİZLİYOR VE ÇARPITIYOR”-

Uluslararası ve ulusal bağımsız gazeteci ve insan hakları örgütlerine göre, Türkiye cezaevlerinde 100’ü aşkın gazetecinin bulunduğunu bildiren Toprak, görevi gereği bunu en iyi bilmesi gereken kişi olan Bağış’ın, gerçekleri gizlediğini ve çarpıttığını savundu. Bağış’ın “daha basılmamış kitap dolayısıyla cezaevine konulan ve insanlık tarihine geçen bir ayıpla yüzleşmek yerine gazetecilere kara çaldığını” vurgulayan Toprak, şunları ifade etti:

“Açık ve samimi bir iddiada bulunuyorum. Egemen Bağış Türkiye AB’ye üye yapılmasın diye bakan yapılmış bir kişidir. Eğer Egemen Bağış tersini iddia ediyorsa çıksın hem kendi döneminde hem de daha önceki AKP hükümetleri döneminde kaç müzakere başlığının açıldığını ve bunların kaçının sonuçlandırıldığını kamuoyunun bilgisine sunsun. AB sürecinde bir arpa boyu yol aldırmayan Egemen Bağış, kalkmış onurlu gazetecileri lekeliyor. Bu yolla beceriksizliklerini örtmeye çalışıyor. Benim kişisel önerim ülkemize hiçbir faydası olmayan Egemen Bağış’ın AB’ye bağışlanmasıdır. Belki bu vesileyle insan haklarını, muhalefetin dokunulmazlığını, basın özgürlüğünü öğrenmiş olur.

Ülkemizde basın bugün çok zorlu koşullar altında onurlu bir gazetecilik mücadelesi vermektedir. Ne ekonomik, ne sendikal ne de hukuksal güvenceleri olmadan ve üstüne üstlük büyük bir hükümet baskısı altında mesleklerini yapmaya çalışırken Egemen Bağış, bütün bu insanları itibarsızlaştırmaya çalışıyor. Oysa onun görevi gazetecilerin çalışma koşullarını AB standartlarına çıkarmaktır. Onları suçlamak, itibarsızlaştırmak ya da onursuz göstermek değildir.”

ANKA

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209