Sultangazi'de 9 oy farkla Atım yeniden başkan

Ak Parti Sultangazi'da Murat Atım 205, Mustafa Günaydın 196 oy aldı

Sultangazi'de 9 oy farkla Atım yeniden başkan

 Ak Parti Sultangazi ilçe kongresi bugün yapıldı. İki adayın yarıştığı kongrede İl Merkezinin ve Genel Merkez'in kongredeki konuşmalarda açık destek verdiği Murat Atım, delegelerden 205'inin oyunu alarak yeniden başkan seçildi. Baskılara rağmen adaylığını sürdüren Mustafa Günaydın ise 9 oy farkla seçimi kaybetti. Günaydın 196 delegenin oyunu aldı.


Kongrenin açılış konuşmasını İlçe başkanı ve Aday Murat Atım yaptı.  Ardından Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay kürsüye çıktı. Altunay, yaptığı konuşmada, Sultangazi’de Ak Parti olarak büyük başarılara imza attıklarını söyledi.

İl Başkanı  Aziz Babuşçu konuşmasında teşkilatların hizmet için varlığını vurguladı ve Başbakan Tayip Erdoğan’ın 12 Haziran seçimleri öncesinde kendisine milletvekili olması yönünde getirdiği teklifi  neden geri çevirdiğini  açıkladı. Babuşçu  Şunları söyledi;

Sayın başbakanım ben siyasette hiç hesap yapmadım. Hizmet etmeyi hedefledim, il başkanı olarak ta hizmet ettiğimi düşünüyorum. 12 Hazirana kadar bu görevi yapıp 12 Haziran’a kadar birlikte yürümek istediğimizi söyledim.  İstanbul’u sokak sokak dolaştık. Adaylarımızla sokakları arşınladık. Ve oylarımızı yüzde 49.5 oturttuk.

Hamd olsun bu gün yüzde 55’e yaklaştık. Teşkilat başkanımız bize İstanbul ile ilgili değerlendirme yaptığında hep 10 puan fazlasını istiyor.

KONGREDEN FOTOĞRAF KARELERİ

Bugün kendimi üzgün hissediyorum. Biz sadece hizmet ekseninde hizmet yaparken, merkeze hep samimiyeti koyduk. Sultangazi teşkilatı ilk girdiği yerel seçimler, referandum ve genel seçimlerde verdiği başarılı sınavdan sonra uyum içersinde  Sultangazi’yi daha ileriye taşıyabilen Sultangazi ile ilgili hizetler için seferber olan İlçe Başkanı Teşkilat ve Belediye Başkanımız  var iken, arkadaşlarımız istişare yapmadan kendi inisiyatifleriyle aday olmuşlardır.

Burası Gaziosmanpaşa’nın bir mahallesiydi. Birisi bir tarafta birisi bir tarafta kalmıştı. Nasıl olurda bunlardar biri sultangaziye dışarıdan gelmiş insanlar olarak adlandırılabilir.

Sokakta duyduğumuz istişalere yer yok.

Bu arada tribünlerdeki gençler Mustafa Günaydın diye slogan attı.

Konrede Sultangazi'den sorumlu Milletvekili Eski Bayrampaşa Belediye Başkanı Hüseyin Bürge ile Milletvekili Ayşe Bahçekapı da birer konuşma yaptı.

Bu arada divan Başkanı Haydar Ali Yıldız, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın kongreyle ilgili mesajını okudu.

Daha önce Başbakan ile görüştüğü söylenen Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ta saat 14; 40 sıralarında salona geldi. Topbaş, yerine oturmadan kürsüye davet edildi. Başbakan'ın selamını getirdim diye konuşmasına başlayan Topbaş, bu kongrede delegelere büyük görevler düştüğünü ifade ederek, kol kola girilmesi gerektiğini belirterek sözlerini bitirdi.

Başmüzakereci Devlet Bakanı Egemen Bağış kouşmasına selamlama ile başladı. Bağış şöyle konuştu:
Sultangazi Türkiye'de milletin değerlerini kullananları çarşafa dolamıştır. Hüseyin Bürge abimi önemli bir konuşma yaptı. Ben dün Atina'dayım, banada aynı şeyleri söylediler. Başbakanınızın değirini bilin. Ona sadece Türkiye'nin değil dünyanın ihtiyacı var' dediler.

Atina Belediye Başkanı Tayyip Erdoğan şiir okuduğunda hapse girince kendisi Pınarhısar'a ziyarete gelmiştir. Ancak o günkü zihniyet buna izin vermemiştir.

Ak Parti Türkiye'yi nasıl kurtardıysa, Avrupa'yıda kurtaracaktır. Bize demokrasının sınırı var dediler, biz demokrasi borusunu halkın eline verdik, bize 6 sıfırı atamazsınız dediler attık, yamaazsınız denilen her şeyi yaptık.

Bugün buradan tek yumruk olarak çıkmamız gerekiyor. Buradan tek yürek tek vücut çıkmak zorundayız. Türkiye'ninde bölge halkınında son unuduyuz.

EKREM ERDEM'İN KONUŞMASI

Ak Parti Teşkilat Başkanı Ekrem Erdem kürsüye geldi. Erdem, uzun bir konuşmaya yapmayacağını kaydederek şunları söyledi:

Sultangazi'de yüzde 67 gibi bir net başarı var. Bu başarının arkasındaki gerçek birlikte, herkes bir tarafa çekmiş olsa bu başarı olmaz. Biz her yerde tek listeyle gidelim derken, ortak bir akılla, tek listeyle gidelim diyoruz.

İstanbul'da sadece iki ilçemizde iki listeyle gittik. Bir grup istemesekte istesekte bir taraf dışarıda kalacak.  Bakın ben çift listenin üç listesin olduğu salonlarda protestolarla karşılaştım. Bunların bir tanesi Kağıthane'ydi.

Kağıthane geçtiğim günlerde kongre yaptı tek listeyle girdi.

Bir seçimde oyumuzu artıramadık. Bunda yerel aktörlerdir. Bunun sebepleri çift listeli kongrelerdir.
Bunun için konrelerimizin yüzde 70'ini yapacağız. Çok az yerde iki aday oldu. Burularda da birliğimizi delegeler sağladı.

Aldığımız oyu aşağı çekmek için kimsenin bir hakkı var mı. Mustafa sizleri seviyorum. Ama buna gerek yok.

Bizim birliğimiz çok önemli buna zarar verecek davranışlardan kaçınmamız gerekir.


Konuşmalarda İl ve Genel Merkez'e rağmen geri adım atmadan adaylığını devam ettiren ve Kongre salonuna tezahüratlarla giren Mustafa Günaydın'a göndermeler yapıldı.

Günaydın'a söz verilmemesi dikkat çekti.

Aday Listelerinin Divan başkanlığına verilip okunmasından sonra her iki adaya 5'er dakika söz hakkı verildi. Mustafa Günaydın yaptığı konuşmada İlçe Başkanı Murat Atım'ı eleştirirken, kendilerinin partililerin ve tüm halkın yanında olacağını, Sultangazi'de dışarıdan gelen ilçe başkanı istemediklerini ifade etti. Tribünlerden sürekli Mustafa Günaydın'a tezehürat sesleri yükseldi.

Murat Atım ise konuşmasında hiç birşekilde ayırımcılık yapmadığını, kendisine yöneltilen dışardan gelen ilçe başkanı sözünede aldırmadığını ifade etti.

sonra seçimlere geçildi. Delegelerden 205'i Murat Atım derken 196'sı Mustafa Günaydın dedi. Ak Parti kongresi gösterdiki parti Sultangazide yarı yarıya bölündü.

Kongreye Nasıl Gelindi?

Ak Parti Sultangazi ilçe kongresi için iki aday sandığa hazırlanıyor. İlçe Başkanı Murat Atım ve Mustafa Günaydın arasında kıyasıya bir yarış sürüyor.

Sultangazi kongresi bölgemizde yapılan kongreler arasında bir ilk olma niteliğini taşıyor. İki adaylı kongre’de İlçe Başkanı Murat Atım, Meclis Üyeliği görevinden istifa ederek Milletvekili Aday adayı olan Mustafa Günaydın ile yarışacak. Mustafa Günaydın’nın kongre öncesi gösterdiği güçlü tavır, İlçe Başkanı Murat Atım’ın çekilmesine neden oldu. Ancak Atım İl Yönetiminin baskıları sonucu tekrar adaylığını açıklamak zorunda kaldı.

Ak Parti, geleneğe ters kendi kurallarına aykırı, ancak demokrasinin tam anlamıyla yaşandığı bir kongrenin eşiğinde.

Sultangazi Ak Parti İlçe kongresinde aday olduğunu iki ay önceden açıklayan ve çalışmalara başlayan Mustafa Günaydın, yapılan baskılara rağmen yolundan dönmedi. Günaydın, yaptığı toplantılarda ‘demokrasi’ dedi ve çok adaylı kongreye gitmenin faydalarından söz etti. Tam bu sırada İlçe Yönetiminden de önemli bir bölüm arkadaşının Mustafa Günaydın’ın yanında yer aldığını gören Başka Murat Atım, yaptığı bir Yönetim Kurulu Toplantısında arkadaşlarından helallik isteyerek başkan adaylığından çekildiğini açıkladı. Bu açıklamanın ardınrdan İlçe Yönetimi ve İlçe’nin önde gelen isimleri Parti İl Merkezi’ne çağrılarak ‘Sıkı durun’ talimatı aldılar. Bu toplantılarda Murat Atım’ın tekrar adaylığı konusunda ikna edileceği iması ağırlık kazandı.

İl yönetimi alışık olmadığı bu süreçten rahatsız oldu. Mustafa Günaydın taraftarlarıyla yapılan görüşmeler, desteklerini çekmeleri isteği, ‘Günaydın’a adaylıktan çekil’ telkinlerinden sonuç alamayan İl Yönetimi Murat Atım’ı ilçe başkan adayı olarak açıkladı. Atım tekrar adaylığını açıklarken ‘Parti yönetimimizin kararı’ dedi.

İL AĞIRLIĞINI KOYDU

2 Ocak Pazartesi günü AK Parti İlçe Teşkilatı’nda yapılan toplantıda konuşan Av. Abdullah Güler, Murat Atım’ın görevini layıkıyla yerine getirdiğini belirterek “Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, ilçemizi iki defa ziyaret etti ve gördüğü ilgi karşısında gözleri yaşarmıştır. Genel merkezimiz ve il başkanlığımız ilk günden beri tercihi Av. Murat Atım’dan yana kullanmıştır” dedi.
İlçe konferans salonundaki toplantıya İl Başkan Yardımcıları, Abdullah Güler,  Teşkilatlanma Başkanı Halis Dalkılıç Sultangazi İl sorumlusu A. Bilal Kıymaz, Seçim İşleri Başkanı Haydar Ali Yıldız, İl Genel  Meclis Üyeleri , Belediye Meclis Üyeleri, İlçe yöneticileri , Gençlik Kolları, Kadın Kolları, Yaşlılar Komisyonu, Engelliler Komisyonu,Mahalle Başkanları, ve çok sayıda delege katıldı.

ALKIŞ VE ZILGIT


Toplantı salonuna alkış ve zılgıtlar eşliğinde giren Atım dakikalarca ayakta alkışlandı. Büyük başkan tezahüratları ile protokole geçen Atım salondakileri selamlayarak yerine oturdu. Heyecanın dorukta olduğu o anlar ağızlardan çıkacak kelimelere kilitlenmişti. Olumsuz beklentilerin olmadığı toplantıya İstanbul il Başkan Yardımcıları damgasını vurdu. İl Başkan yardımcısı Abdullah Güler’in konuşması ayakta alkışlandı. Güler birlik ve beraberlik mesajları verirken  kongredeki adaylarının Atım olduğunun altını çizdi.

Diğer il başkan yardımcılarıda bu karar genel merkezimizin ve il başkanlığımızın kararıdır bizim bu kongrede adayımız Av. Murat Atım’dır. Bu karar yeni bir karar değildir. Başından beri dillendirdiğimiz bir karardır diyen il yöneticileri Atım’ın İlçe başkanlığı döneminde bir çok başarıya imza attığını görevini layıkıyla yerine getirdiğinin altını çizdiler. Bu ilçe şimdiye kadar bir çok sınavdan geçmiştir diyen ilçe yöneticileri sınavların tümünde Av. Murat Atım pekiyiyle geçmiştir.

Gerek yerel seçimlerde, gerekse referandumda göstermiş olduğu performans takdire şayandır.İl başkanlığımız ilk günden beri tercihini Av. Murat Atım’dan yana kullanmıştır. Bundan böyle “durmak yok yola devam“ diyerek Av. Murat Atım ile bu kongrede yola devam diyoruz. Av. Murat Atım ise şunları söyledi. “Bizim kimseyle bir hesabımız yok biz teşkilatımızın selameti için her zaman taşın altına elimizi koyarız. Her zaman belirttiğim gibi görev istenmez verilir. Genel merkezimiz ve ilimiz böyle uygun görmüş bizden yana kararını bildirmişse teşkilata olan güven ve inancımızla sadece elimizi değil gövdemizi taşın altına koymaya razıyız” dedi. Bu konuşmanın ardından salondakiler ayağa kalkarak Av. Murat Atımı dakikalarca alkışladılar. Toplantının ardında toplu bir şekilde objektiflerin karşısına geçen protokol birlik ve beraberlik mesajların yanında Atıma ayrı bir destek sundular. Bu kongrede ipi göğüsleyecek taraf Murat Atım ve kurmayları olacak.

Tüm bu gelişmelere ve baskılara rağmen Mustafa Günaydın adaylıktan çekilmedi. Günaydın, Murat Atım’ın dönüşüne sevindiğini ifade ederken, “Biz tek adaylı kongre istemidiğimiz için aday olduk. Sayın Başkanın dönüşüne sevindik. Ak Parti Sultangazi’de demokrasi kazanacak. Biz yolumuza devam ediyoruz. Son sözü delege söyleyecek.” diye konuştu.
Bu arada, Mustafa Günaydın ve Ekibi’ne İl yöneticilerinden büyük baskı geldiği, ‘Seçilirseniz de görev yapamazsınız’ tehdidinde bulunulduğu parti kulislerinde konuşuluyor.

55 KİŞİNİN DELEGELİĞİ İPTAL

Bu arada Sultangazi’de başka bir şok daha yaşandı. Bazı Belediye Meclis Üyeleri’nin de içinde bulunduğu partinin önde gelenlerinden 55 kişinin de delegeleglerinin iptal olduğu ortaya çıktı. Delegeliği iptal olanlar arasında Sultangazi Belediye Başkan Yardımcısı Fevzi Dülger, Belediye Başkanı’nın Danışmanı  Meclis Üyesi Mustafa Demir, Belediye Meclis Üyesi Mustafa Çeştan, İl Genel Meclis Üyesi Remzi Şanlan, İl Genel Meclisi Üyesi Nazif Ertan gibi isimler de bulunuyor. İptal edilen 55 delegenin yerine yedekten 55 kişi delege olarak seçim kurulu tarafından onaylandı.

KONGRE ORTADA

Partinin önde gelen isimleri kongrenin ortada olduğunu her iki adayında fark atarak kazanamayacağını ifade ederlerken, Taban ağırlığının Mustafa Günaydın’dan tarafa, İl Yönetiminin devreye girmesiyle teşkilat ağırlığının Murat Atım’da gibi bir görüntü sergilediğini ifade ediyorlar. aSes

Haber: Aydın Ses Gazetesi 
www.aydinses.com


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209