'Saadet Süt Bankası'nı protesto edildi

Saadet Partisi Fatih ilçe başkanlığının düzenlediği SÜT BANKASI PROJESİNİ PROTESTO Gösterisi Topkapı Eresin önünde gerçekleşti.

HABERİN GALERİSİ
süt bankası protestosu

süt bankası protestosu

 'Saadet Süt Bankası'nı protesto edildi
Saadet Partisi Fatih ilçe başkanlığının düzenlediği SÜT BANKASI PROJESİNİ PROTESTO Gösterisi Topkapı Eresin önünde gerçekleşti.
Protestoya İstanbul İl Başkanı Selman Esmerer, İl başkan ayrdımcıları, Fatih Belediye Başkan Adayı Lütfi Kibiroğlu, İlça başkanı Muzaffer Serenli, Esenler belediye başkan adayı Erol Urhan, İl ve ilçeyönetim kurulu üyeleri, Saadet Partisi Kadın kolu üyeleri çok sayıda vatandaş katıldı.
Grup adına basın açıklamasını okuyan Saadet Partisi İstanbul Kadın Kolları Başkanı Nagehan Gül Asiltürk, “Anne Sütü Bankası projesinin hükümete Avrupa Birliği dayatması olduğu bu kongre çalışmasıyla birlikte bir kez daha tescillenmiş bulunmaktadır. Süt bankacılığı, anne sütünü helal veya haram boyutunu yok sayan bir projedir. Takibi mümkün olmadığı için meşru bir proje değildir. Çok özel şartlar uygulansa bile sürdürülebilir değildir” dedi.
Saadet Partisi İstanbul Kadın Kolları Başkanı Nagehan Gül Asiltürk yapmış olduğu  basın açıklamsı aşağıdaki şekilde gerçekleştirdi.
Kıymetli Basın Mensupları,
Bu açıklamamıza destek veren kurum ve kuruluşların saygıdeğer temsilcileri ve değerli katılımcılar,
8 Kasım 2013 günü saat 13:00 itibariyle önünde bulunduğumuz mekanda, ilerleyen saatlerde başlatılacak olan, Avrupa Süt Bankası Birliği (EMBA) Uluslararası Kongresini protesto etmek üzere toplanmış bulunuyoruz.
Hak-hukuk, helal-haram tanımayan inanç değerlerimizi hiçe sayarak, kendine özgü çarpık düşüncelerini geçer ölçü kabul eden bir zihniyetin ifsat çalışmaları ile karşı karşıya bulunuyoruz. AKP Hükümeti ve ilgili Bakanlıklar tarafından yürütülen bu ifsat çalışmalarını ve bu tür çalışmalara ön açıcı tutum ve davranışları şiddetle kınıyoruz. Projenin hükümete AB dayatması olduğu da bu kongre çalışmasıyla birlikte bir kez daha tescillenmiş olmaktadır. Cumhuriyet tarihi boyunca cesaret edilemeyen uygulamalar mevcut iktidar eliyle oldubittiye getirilerek milli manevi varlığımıza müdahale edilmiş, hatta Avrupa Birliği sürecinin en hızlı şekilde ilerlemesi adına ülke tarihimizde ilk defa ve hususi olarak AB Bakanlığı ihdas edilmiştir.
Biz bu süreçte Saadet Partisi camiası olarak her bir yanlış için ayrı ayrı uyarılarımızı yapmış, doğruları haykırma görevini yerine getirmiş durumdayız. Sağlık Bakanlığınca, geçtiğimiz 8 Mart 2013 tarihinde İzmir Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesi’nde Süt Bankası açma girişimi inançlı imanlı milletimiz tarafından tepkiyle karşılandığı için şükürler olsun ki sonuçsuz kalmıştır. Sağlık Bakanlığı’nın ertelemesi iptal anlamı taşımadığı için biz Saadet Partisi İstanbul İl Kadın Kolları olarak bu güne kadar amansız bir mücadele veriyoruz.
Bu çerçevede İstanbul İl Kadın Kolları olarak İstanbul ili genelinde Anne Sütü Bankası Projesi’nin iptal edilmesi için etkili fertlerin harekete geçirilmesi, konuya ilişkin basın açıklamalarının yapılması ve son olarak da kısa süreli bir imza kampanyası faaliyetlerinde bulunulmuştur. Çok kısa zamanda “Anne Sütü Bankası İstemiyoruz” imza kampanyamız 60 bin imzaya dayanmıştır. Kısa sürede toplanan bu imzalar İstanbul İl Kadın Kollarımız tarafından Meclis Dilekçe Komisyonu ve Sağlık Bakanlığı’na ulaştırılmıştır. Bunun yanı sıra Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve milletvekillerine birer dilekçe gönderilmiş ve talep doğrultusunda harekete geçmeleri çağrısı yapılmıştır. 24.06.2013 tarihinde gönderilen dilekçelerimize ilk resmi cevap Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ndan gelmiştir. Bakanlığın gönderdiği cevap, maalesef, endişelerimizdeki haklılığımızın resmi belgesi olarak elimizdedir. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın “Anne Sütü Bankası Projesi’nin ülkemizde kesinlikle uygulamaya konmaması” gerektiğine ilişkin dilekçemize verdiği  cevap içeriğinde görüldüğü gibi bakanlığın görev alanının tamamen karşısında olan, aileyi imha eden bir boyut kazanmıştır ve yetkisizlik itirafı yapılarak konunun AB Bakanlığı bünyesinde olduğu  ifade edilmiş ve bir acziyet ortaya konulmuştur.
AB Bakanlığı’ndan başvurumuza gelen cevapta ise, bu konu Avrupa Birliği seviyesinde düzenlenmemektedir denmiştir. Sağlık Bakanlığı  ise başvurumuza cevap vermek yerine, Din İşleri Yüksek Kurulu Mütalaasını ek bilgi olarak göndermiştir ve bu cevap da bizim tezlerimizin ne kadar yerinde olduğunu ortaya koymaktadır.
Sütü alınacak kadının donör,  anne sütünün ise endüstriyel bir ürün olarak nitelendirildiği annelik ve anneliğin kutsiyetinin yok sayıldığı bir anlayışla çıkılan bu yolun sonu felakettir.
Süt Bankacılığı süt’ün helal ve haram boyutlarını yok sayan bir projedir. Takibi mümkün olmadığı için meşru bir proje değildir. Çok özel kayıt ve şartlarda uygulansa bile sürdürülebilir değildir. Küçük bir ihmalin dahi çok acı sonuçlar doğuracağı bu projenin suiistimal edilmesi mümkün ve kuvvetle muhtemeldir. Bu sosyal felaketlerin başlangıcı anlamına gelir. Tek çözüm yolu sütanneliği uygulamasına geri dönmektir.
1435 yıl önce, insanlığın son peygamberi Hz Muhammed’e (sav) vahyedilen, kıyamete kadar tüm insanlık için gönderilmiş kutsal kitap Kur’an-ı Kerim’de  anne sütünün kıymeti, emzirme süresi, annesinin sütünü alma imkânı bulamayan bebeklerle alakalı sütannesi müessesesi en ince detayına kadar belirlenmiştir.
Siz Manevi fikir ve davranışları, insani değerleri, güzel ahlakı bitirmeyi amaçlayan gayri meşru küresel merkezler ve bu merkezlerin himayesinde kurulan Avrupa Süt Bankası Birliği (EMBA) yetkilileri çarpık fikirlerinizle kendi işinize bakın. Demokrasi, insan hakları, sözde insancıllık pazarlamayı bırakın  gelin bu necip milletimizin mensup olduğu medeniyetin deneyimlerinden faydalanın ya da toplumumuzla bağdaşmayan fikirlerinizi alın gidin diyoruz ve  Cumhurbaşkanımızı, Başbakanı, ilgili Bakanlıkları, TBMM Başkanını, tüm Milletvekillerini ve tüm STK’ları bu ifsat çalışmasının derhal durdurulması için göreve çağırıyoruz.

Fotoğraf & Video: Abdullah Gözaydın 

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209