“PLANIMIZI KENDİ BAŞARIMIZ ÜZERİNE YAPIYORUZ”

Saadet Partisi Başakşehir İlçe Başkanı Yusuf GÜŞEN'in ilçe teşkilatının çalışmaları hakkında Haber Şehir Gazetesi ile Özel Röportajı...

“PLANIMIZI KENDİ BAŞARIMIZ ÜZERİNE YAPIYORUZ”

 Biz sizi gayet iyi tanıyoruz, ancak bir de kısaca sizin cümlelerinizle okurlarımıza tanıtalım.

Malatyalıyım.

Emekli öğretmenim ve özel eğitim kurumlarına danışmanlık hizmeti veriyorum.

Evli ve 3 çocuk babasıyım. 1 de torunum var.

Sizi yoğun bir çalışma içinde görüyoruz. Seçime daha 1 yıl var. Neden bu kadar erken başladınız çalışmaya?

Hamdolsun seçimler öncesi ciddi bir çalışma yoğunluğu içerisindeyiz.

Seçimlere 1 yıl gibi az bir süre kaldı. 1 yıl bizim için az bir süre.

Rahmetli hocamızın prensibiydi, “seçim bittiğinin ertesi günü gelecek seçim için hazırlanmaya başlayın” derdi.

 Aynı minval üzere, seçim bittiği gün gelecek seçim için çalışmaya başlıyoruz.

Yönetim kururlu üyelerimiz, toplantılarını yapıyor. Başkanlık divanımız, kadın kollarımız gençlik kollarımız… Hepsi son sürat çalışıyor. Sandık başkanlarımızı, baş müşahitliklerimiz… Hepsini belirledik. Yarın seçim kurulu bize listelerinizi verin dese, hepsi hazır.

Bu bizim için bir övünç kaynağı.

Zaman aslında bize göre az. Neden az derseniz, biliyorsunuz bizim bazı siyasi partiler gibi yandaş medyamız yok. O yüzden, insan ekseninde çalışıyoruz.

Biz adaylarımızı, aday adaylarımızı seçmenize bizzat kapılarını çalarak, gözlerinin içine bakarak ellerini sıkarak tanıtmaya çalışıyoruz. Bunu yapmak için zamana ihtiyacımız var.

Başkanlığımız bizi toplantıya çağırdı. Bu toplantıyla beraber en kısa sürede, sanırım nisan ayı sonuna kadar adayımızı belirleyeceğiz ve araziye çıkacağız.

İnsanlarımıza Başakşehir’de 2014 seçimlerini aldığımız zaman neler yapacağımızı anlatacağız.

Aday adaylarınızın isimleri belli mi?

8 aday adayımız var. Çoğunluğu Başakşehir’de...

Önce bir toplantıyla ilçemizde istişare yapacağız. Herkesin fikrini alarak aday sayısını 4’e indirgeyeceğiz. Sonra da kendi yetkili kurumlarımızda görüşüp 1’e indireceğiz ve Genel Merkezin onayına sunacağız.

Bildiğim kadarıyla sizin dışınızda CHP de çok sıkı bir şekilde çalışıyor. Onlar da aynı şekilde kesinlikle kazanaca-ğız diyorlar. Tabi bir siyasi partiye “kazanacak mısınız?” diye sorulmaz ama biz Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ile görüştüğümüzde, aşağı yukarı %60 oranında oy almayı beklediklerini söylemişti. Sizin de böyle bir tahminiz var mı?

Şimdi rakam vermek istemem ama nisan ayında bir anket yaptıracağız ve anket sonucunu da tüm Başakşehirlilerle paylaşacağız. Orada durum daha net olarak görülecektir.

Peki Başakşehir Belediyesi ile ilgili şikayetleriniz var mı? Siyasi veya teknik olarak eleştirilebilecek yönlerini görüyor musunuz?

Biz kişilerle uğraşmayız. Basın soruyor bazen, filanca kişi şunu yaptı, ne diyorsunuz diye. 1977 den beri siyasetin içindeyim. Hiçbir zaman şahsiyetlerle uğraşmadık. 2009 seçimleri de dahil…

Hiçbir zaman yalan, iftira, uydurma ithamlara sarılmadık. Bunları yapmak doğru değil, bizim ahlakımıza da uymaz.

Biz insanların şahsiyetiyle değil, yaptıkları icraatlarla uğraşırız. Yaptıkları icraatların yanlış veya doğru olduğunu söyleriz ve bunu da alternatif yollar göstererek yaparız. Kuru kuruya muhalefet yapmayız. Bir şeyin yanlış yapıldığını söylüyorsan, doğ-rusunun ne olduğunu da söyleyeceksin.

Daha önce ki basınla görüşmelerimizde de bazı eleştiriler yaptık belediyelere ve bunların da alternatifini sunduk. Mesela gişeler... Biz Hadımköy gişelerine karşıyken, tuttular bir tane daha gişe kodular.

Halbuki bizim sunduğumuz alternatif, bu yolun Silivri’ye kadar kesintisiz devam etmesi yolundaydı. Ulaşım kolaylaşsın, trafiğin önündeki engel kalksın, vatandaşımız bir mahalleden bir mahalleyle para verip geçmek zorunda kalmasın.

Bir başka örnek daha vereyim.

Başakşehir’de sivil tolum kuruluşlarının bir mekanı yok. Bunlara bir mekan kazandırılması lazım. Bunlar yardımlarla ayakta duran ve toplum yararına çalışan kuruluşlardır. Bunların en azından mekan sorununun çözülmesi gerekir. Ancak bu şekilde halkla beraber olabilirler. Vadi Center yıllardır metruk duruyor. Buraya milli servet harcanmıştır. Gerekirse belediye burayı kiralayarak ya da başka şekilde alarak sivil toplum kuruluşlarına tahsis edebilir. Eğer bir yanlışı dile getiriyorsanız, onun doğrusunu da söylemeniz lazım.

Özellikle Başakşehir’de, bütün muhafazakarların kafasında bu soru var. Ak Parti burayı %40 gibi bir oyla kazandı. CHP de ciddi şekilde yükleniyor. “Saadet Partisine oy verelim ama ya aradan CHP sıyrılırsa” diye düşünülü-yor. Bu konuda ne diyeceksiniz.

Biliyordunuz daha önce AP zamanında, RP zamanında, ANAP zamanında… Aynı cümleler kullanılmıştır. Bazı seçmenimiz “CHP” gelir diyerek korkutuluyor. Biz Başakşehir’de belediyeyi almak için çalışıyoruz. Planımızı kendi başarımız üzerine yapıyoruz, CHP’nin ya da AKP’nin başarısızlığı üzerine plan yapmıyoruz. Biz burada belediyeyi almak üzerine çalışıyoruz.

Erbakan Hocamız temellerini attı buranın. Şevket Kazan hocam en son ziyaret ettiğinde, kendisine Başakşehir’e gidiyorum diyince, “Başakşehir’e selam söyle” demiş. Aslında bize bir vasiyette bulunmuştur. Demiştir ki “Başakşehir’de belediyeyi alacaksınız, ben de rahat yatacağım.” Biz bu düsturla belediyeyi alacağız. Sadet Partisi bayrağını belediyenin burçlarına dikeceğiz.

Burada muhafazakar bir yapı var ve Ak Parti de en çok oyu Başakşehir’den aldı. Bahçeşehir ve orta bölgede zayıflardı. Sizin buradaki pozisyonunuz nasıl?

Bizim Kayabaşı dediğimiz bölgede oylarımız çok iyiydi. Yeter ki bazı entrikalar yapılmasın

Ne gibi mesela?

Şimdi onları açmak istemiyorum.

2009 seçimlerinde bazı şeyler oldu ve duyduk.

Ne siyaseten ne de ahlaken hoş şeyler değil bunlar. O bölgede son birkaç gün içinde Saadet Partisi’nin adayının çekildiğini, oyların Ak Parti’ye verilmesi gerektiğinin söylendiğini duyduk. Bunlar gerçekten siyaset içerisinde yapılmaması gereken şeyler. İnşallah rakiplerimiz bundan sonraki dönemde daha mertçe siyaset yaparlar diye temenni ediyorum.

Kayaşehir yeni bir mahallemiz. Orda teşkilatımız ayrı bir ilçe gibi çalışıyor.

İnşallah Kayaşehir bizim yüzümüzü güldürecektir diye düşünüyorum.

Köklü geleneğe sahip bir siyasi partisiniz. Geçmişte de projelerle geldi bu gelenek. Şimdi bu aşamada da projeleriniz var mı yoksa adayla birlikte mi açıklayacaksınız bu projelerinizi.

Tabii ki projeleri parti olarak açıklamamız doğru olmaz. Adayımızı açıkladığımız zaman, adayımız projeleri açıklayacaktır.

2009 seçimlerinde de biz projesi olan tek partiydik.

Havaray sistemi bizim projemizdi. Bazılarına biraz uçuk bir proje olarak görünmüş olabilir.

Sonrasında Büyükşehir Belediyesi’ni ziyarete gelen bir Japon heyeti Havaray Projesini önerdi İstanbul için.

Zaten biliyorsunuz, insanlar hocamızın hayallerine yetişememişlerdir. Biz de onun talebesi olduğumuza göre, onun yolundan gideceğiz. Başakşehir’de yapacağımız projelerimiz var. Bunlar hazır, günü geldiğinde de açıklanacak.

Başakşehir’de üye durumunuz nasıl?

2820 tane üyemiz var ilçe genelinde.

Bunlar resmi üye.

Bu üyelerimizi genel merkez talimatıyla güncelliyoruz. Taşı-nan var mı, rahmetli olan var mı teke tek Bunlara tabi Kayaşehir’e taşınanlar dahil değil.

 2008-2009 yılları itibariyle kayıtlı üye sayısı bu. Şimdi amacımız seçime kadar bu üyelerimizin sayısını artırmak ve seçim sathında araziye yaymak istiyoruz. Seçim dönemi geldiğinde projelerle ilgili konuşacağımız çok şey olacak sanıyorum.

İnşallah seçim döneminde yine projelerimizle çözüm üreteceğiz.

Başakşehirlilere iletmek istediğiniz bir mesaj var mı?

Haber Şehir Gazetesine çok teşekkür ediyorum. Başakşehir’de en yeni gazetemiz olmasına rağmen gerçekten adaletli ve tarafsız habercik yapıyor. Bu açıdan çok teşekkür ediyorum.

Vatandaşlarımıza da şunu söylemek istiyorum, baraj kaygılarıyla, bir takım dedikodulara itibar ederek değil, gerçekten üretilen projelere adayın liyakatine bakarak oylarını kullansınlar.

Vakit ayırdığınız için çok teşekkür ediyoruz.

Estağfurullah. Ben teşekkür ediyorum.
habersehir-gazetesi-ile-ozel-roportaj

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209