'PKK'nın yeni hedefi Aleviler'

AKP Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, PKK'nın yeni stratejisine göre örgütün Alevi kesim üzerindeki baskılarını artıracağını iddia etti.

'PKK'nın yeni hedefi Aleviler'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, Şemdinli'deki BDP - PKK buluşmasından, CHP 'li Hüseyin Aygün 'ün kaçırılmasına ve terörle mücadeleye kadar gündemdeki gelişmeleri NTV’ye değerlendirdi.

BDP ’nin silahlı siyasetin gölgesinde hareket ettiğini ve tansiyonu düşürmesi gerekirken PKK terörünü daha da beslediğini söyleyen Çelik, örgütün bundan sonra izleyeceği yol hakkındaki öngörülerini anlattı:

“Kürdüm diyenin nasıl Kürt diyeceğine de biz karar veririz’ diyor. Aygün’ün Kürtlüğün dışında bir mezhebi öne çıkarması PKK ’yı rahatsız etti. Böylece PKK ’nın Kürtlerin özgürlüğüyle ilgilenmediği ortaya çıkıyor.”

BDP ‘Terör bir realitedir’ diyor. Ama o zaman birileri de çıkar ‘El Kaide realitedir’ veya ‘Darbe de bir realitedir’ der. Böyle terörün önüne geçemeyiz. BDP tamamen PKK ’yı destekleyen bir siyasi harekete döndü.”

AYGÜN’ÜN KAÇIRILMASI MİZANSEN Mİ
“Aygün’ün yaptığı yorumlarla kaçırılması olayı farklı değerlendirilmeli. Aygün’ün kaçırılması terörün milli iradeye saldırısıdır. Danışıklı dövüş içinde kaçırıldığını düşünmüyorum.

İlk gün terörle daha empati kuran ama terörün bu ülkeye verdiği zarar karşısında suskun kalan bir tavırdı. Daha sonra üslubu değiştirdi ve müşteki olarak savcılığa şikayette bulundu.”

'HEDEF SOL ALEVİ KİMLİĞİ'
PKK Tunceli ’de bir milletvekili istiyordu. Sayın Aygün’ün performansı nedeniyle kaybettiler. Hatta CHP il binasını da bastılar. Aygün gibi sol Alevi kimliği içinde siyaset yapanları sindirmek istiyor. Asıl asimilasyon budur. En son Ahmet Türk’ün ağzından ihanetle suçladılar. Alevi kesimi kendi tabanı haline getirmek istiyor. Ama geleneksel Alevi kesimi PKK ’ya karşı. Bu eylem ile PKK mesaj verdi. Nitekim PKK referandum sürecinde farklı düşünen Diyarbakırlı işadamları tehdit edildi.”

'BASKI ARTACAK'
"Eğer PKK ’nın çizdiğ isınırları dışında bir Kürt olursan hedefsin, PKK ’nın çizdiği sınırlarında olan bir Kürt olursan sarılırız. PKK ’nın bundan sonra Alevi kesim üzerindeki baskılarını artırdığını göreceğiz." (NTV)



YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209