“KÜTÜPHANELERDE, GÖRME ENGELLİLERİ YÖNELİK HİZMETLER VERİLMELİ”

MHP Çankaya Belediye Başkan Adayı Sadık Aslan’dan elektronik ve baskılı kütüphane sözü…

“KÜTÜPHANELERDE, GÖRME ENGELLİLERİ YÖNELİK HİZMETLER VERİLMELİ”
 MHP Çankaya Belediye Başkan Adayı Sadık Aslan’dan elektronik ve baskılı kütüphane sözü…

"ÇAYYOLU’NA 200.000 KİTAPLIK KÜTÜPHANESİ MÜJDESİ"

“KÜTÜPHANELERDE, GÖRME ENGELLİLERİ YÖNELİK HİZMETLER VERİLMELİ”

 

Kütüphanelerin günümüzde eski işlevini kaybettiğini, bu durumun çok üzücü olduğu ifade eden MHP Çankaya Belediye Başkan Adayı Sadık Aslan, “Çocuklarımızın, gençlerimizin, öğrencilerimizin ve yetişkin insanlarımızın okumaya ihtiyacı vardır. Bu okumayı artırmak, araştırmayı teşvik etmek için kütüphanelere önem vereceğiz” dedi.

İnternet üzerinden yapılan ödevlerin ve araştırmaların kayıtlara geçmemiş kaynakların sorgulanmasını engellediğini, birçok bilginin karanlıkta kaldığını ifade eden Sadık Aslan, “Günümüzdeki kütüphanelerin işlevsel hale gelmesi gerekiyor. Kaynakların taranarak arşivlenmesi ve insanlarımıza sunulması mecburiyeti bulunmaktadır. Ayrıca görme engelli vatandaşlarımız için sesli hizmetlerin verilmesi gerekmektedir. Biz bu konuda ciddi bir çalışma içerisinde olacağız” şeklinde konuştu.

“KÜTÜPHANELERİ GENÇLERE İÇİN CAZİP HALE GETİRMEMİZ GEREKİYOR”

Çayyolu bölgesinde esnaf ziyaretleri gerçekleştiren MHP Çankaya Belediye Başkan Adayı Sadık Aslan, Konutkent 1. Çarşısı'nda yer alan "Okuyorum Kitabevi"ni ziyaret ederek, kitabevinin sahibi Sacettin İnce'den yaptığı faaliyetler hakkında bilgi aldı. 24 saat açık olan kitabevi, sahaf - fuar biçiminde kitap meraklılarına hizmet verdiğini, 200 bin kitabı kapsayan bir yapıya sahip olduğunu belirten kitabevi sahibi İnce ile "Yeni Çankaya" projeleri hakkında görüşen MHP Çankaya Adayı Sadık Aslan, profesyonel bir okur ve bir kitapsever olarak kitabevinin gerçekleştirdiği faaliyetlerden memnuniyet duyduğunu söyledi. Gençleri kütüphanelere çekmek için yeniliklere göre düzenlemeler yapılması gerektiğini sözlerine ekleyen Aslan, “Kaynakları, elektronik ortama taşırsanız, kütüphaneyi bilginin merkezi haline getirirseniz, engellilere yönelik çevre düzenlemesi yaparsanız, klasik kütüphaneciliğin yanısıra bilgisayarlarla hizmet sunarsanız, başarırsınız. Yoksa (benim şu kadar kitabım var, insanlar gelsin okusunlar, araştırsınlar) derseniz, hiçbir sonuç alamazsınız” ifadelerini kullandı.

Belediye başkanlığına halkın teveccühü ile geldiklerinde bu potansiyeli "200.000 KİTAPLIK ÇAYYOLU KÜTÜPHANESİ"ne çevireceklerini sözlerine ekleyen MHP Çankaya Belediye Başkan Adayı Sadık Aslan, “Seçilmemiz halinde ilk olarak gerçekleştireceğimiz projelerin başında "200.000 kitaplık Çayyolu Kütüphanesi" yer alacaktır. Bu projeyi kitabevi sahibi Sacettin İnce ile birlikte gerçekleştirmekten de büyük kıvanç duyarız. "Yeni Çankaya"yı hep birlikte inşa edeceğiz. Okuyan ve Bilim Üreten bir topluma ulaşma hedefini adım adım gerçekleştireceğiz" diye konuştu. Aslan açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Dünyada bilim ve teknoloji alanında yaşanan hızlı değişimler, diğer gelişmekte olan ülkeler için olduğu gibi ülkemiz için de hem bir fırsat hem de risk unsurudur. Türkiye, genç nüfusunu ve artan eğitim ve araştırma imkânlarını kullanarak işgücünün niteliğini ve yenilik kapasitesini artırması, bilgiye dayalı üretime yönelik dönüşümü ve ekonomide verimlilik artışını sağlaması halinde, rekabet gücünü ve büyüme hızını artırabilecektir. Bu dönüşümün sağlanması halinde ülkemiz, “orta gelir tuzağına” yakalanmadan yüksek gelirli ülkeler arasına girebilecektir. Yerel yönetimler olarak bilgiye büyük önem vereceğiz. İnsanlarımızı geleceğe hazırlama yolunda elimizden gelen ne varsa yapacağız. Klasik yerel yönetim anlayışının bittiğini biliyoruz.”

Bilgiye ulaşmanın kolaylaştırılmasının çok önemli olduğunu anlatan Aslan, “Elektronik ortamda bilimsel iletişimin gerçekleştirilebilmesi için bu alandaki alt yapı sorunlarının ülkemizde de bir an önce ele alınması ve çözüme kavuşturulması gerekmektedir. Aksi takdirde, elektronik ortamdaki bilimsel bilgilere erişim olanaklarının kısıtlı olması, ülkemizdeki araştırma ve geliştirme çalışmalarını olumsuz yönde etkileyecektir. ARGE çalışmaları ile bir ülkenin ekonomik gelişmesi arasında doğrusal bir ilişki olduğu gözden uzak tutulmamalıdır” diyerek konuşmasını tamamladı.

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 17 Ocak 2014, 13:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209