Kocaoğlu: İzmir iki kat temiz olacak

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzbeton A.Ş. filosuna katılan 4 milyon liralık yeni temizlik araçları ve çekicilerin tanıtım törenine katıldı.

Kocaoğlu: İzmir iki kat temiz olacak

Törende, atanamayan itfaiyeci adaylarına da seslenerek, "Sizin için açtığımız kapıdan geçin." dedi.

Başkan Kocaoğlu, toplam 4 milyon 791 bin lira bedelli temizlik araçları ve çekicilerin tanıtım töreninde yaptığı konuşmada, İzmir'in önümüzdeki günlerde iki kat daha temiz olacağını söyledi.

İzbeton'un Ankara Asfaltı üzerindeki tesislerinde düzenlenen tören, Büyükşehir Belediyesi Halk Dansları Topluluğu'nun gösterisiyle renklendi.

Kocaoğlu, yeni yatırımla İzbeton'un temizlik ve trafikle ilgili araç ve ekipman sayısının yüzde 80 arttırıldığını belirterek, "Halen 15 adet süpürme aracı ve yanlış yerlere park eden araçları çekmek için İl Emniyet Müdürlüğü'nün inisiyatifle kullandığımız 14 adet çekiciyle hizmet veriyoruz.

Filomuza 12 yeni süpürme aracı, kaldırımları yıkayan iki yeni zemin silme aracı ve 6 adet yeni çekiciyle güç kattık. İzmirliler, standartı yakalamak için yaptığımız beton kaldırımlardan da çok memnun. Son dönemde ilçe belediyelerimiz de araçlarımız konusunda ciddi yatırımlar yapıyor.

Mesai arkadaşlarımızla birlikte satın aldığımız yeni araçları verimli çalıştırdığımızda, İzmir önümüzdeki günlerde daha az tozsuz ve iki kat daha temiz olacak." şeklinde konuştu.

Şehrin hava kalitesinin iyileştirilmesi için çalıştıklarını da söyleyen Kocaoğlu, "Evine doğalgaz tesisatı gelmiş olan hemşehrilerimizden, önümüzdeki kış aylarına hazırlık olması amacıyla yazın abonelik işlemlerini hızlandırmasını istiyoruz.

Ayrıca biz de metro, İZBAN, tramvay gibi projelerimizle hava kirliliğinin en büyük faktörlerinden biri olan egzoz gazı salınımını da minimuma indirmeye çalışıyoruz. Rüzgarla havalanan tozu da bu araçlarla temizlediğimizde pırıl pırıl bir kentte yaşayacağız." dedi.

CİHAN

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209