Kışanak o sarılmayı 'annelik duygusuyla' savundu

BDP'li Gülten Kışanak, Yol Kesen PKK'lılara sarılmasını 'ben de bir anneyim, büyük bir duygu yoğunluğu yaşadım' diyerek savundu.

Kışanak o sarılmayı 'annelik duygusuyla' savundu

Felat BOZARSLAN - Bayram BULUT/ DİYARBAKIR , (DHA)- Hakkari ’nin Şemdinli İlçesi’nde yol kesen PKK ’lılarla kucaklaşarak tepki toplayan BDP Genel Başkan Yardımcısı Gülten Kışanak ve Van Bağımsız Milletvekili aynı zamanda DTP Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk, Diyarbakır ’da basın toplantısı düzenledi.

BDP Diyarbakır İl Başkanlığı binasında düzenlenen toplantıya
Konuşmasında son dönemde sık gündeme gelen ve ’Kalekol’ olarak adlandırılan yüksek güvenlikli karakol binalarına da değinen Kışanak, "Yüksekova’ya 15 kilometre mesafede bir karakolda bizi güvenlik gerekçesiyle durdurdular. Çünkü oradan 10-15 kilometre ötede çatışma devam ediyordu. Bu gerçeği görmeyen bir Türkiye kaybeder.’ Dedi.

“BEN DE BİR ANNEYİM”
Kendisinin de bir anne olduğunu ve yol kesen o teröristi gördüğünde büyük bir duygu yoğunluğu yaşadığını söyleyen Kışanak “O gün orada yaşadığımız duygular yoğundu. Özellikle bir anne olarak o genç kadının, genç insanların ölümle burun buruna olduğunu hissetmek beni çok duygulandırdı. Onların birkaç kilometre ötesinde ellerinde dünyanın en gelişkin silahları olan askerler var. Tepelerinde kobralar, uçaklar, yere atılmış kazan bombaları var. Böyle bir ortamda tebessüm edebilen insanlar var. Bunu anlamak gerekiyor.” dedi.

"ONLARA TERÖRİST OLARAK BAKMIYORUZ"
DTP Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk ise, “Biz neden sarılmışız gerillalara? Gerilla bu coğrafyanın gerçekliği ve bu halkın çocuğudur. Bu halkın içinden çıktı. O gençler bu halkın çocuğudur ve biz onlara sarılırız. Hiç kimse duygularımıza müdahale etme hakkına sahip değil. Biz onlara terörist olarak bakmıyoruz. Onlar eline silah almak zorunda bırakılmış gençlerdir." dedi.

Konuşmasında İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ’in Hakkari ziyaretine de değinen Tuğluk, "Siz bir Bakan olarak bu halka hakaret edecek, küçümseyeceksiniz ondan sonra o ’Halkı ziyaret etme’ adı altında oraya gideceksiniz. İnsanda biraz utanma olur.

İdris Naim Şahin halkımızın içine gitme hakkına sahip değildir. Önce bu hakaretlerden vazgeçecek ve bu halktan özür dilemek zorundadır. Orada halkın tepkisiyle karşılaştığında bir yerlere sığınmak zorunda kaldı. Siz bu halka bu kadar hakaret ederseniz tepki verecektir size." diye konuştu. (dha)



YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209