KAÇAK BİLLBORDLAR, Büyük LED ekranlar ve diğer AÇIK HAVA REKLAM Üniteleri çoğalıyor

CHP'li İBB Meclis Üyeleri Hakkı Sağlam ve Serdar Bayraktar hazırladıkları yazılı soru önergelerinde İBB Başkanı Kadir Topbaş’a KAÇAK BİLLBORDLAR, Büyük LED ekranlar ve diğer AÇIK HAVA REKLAM Üniteleri ile ilgili 22 maddelik sorular sordular;

KAÇAK BİLLBORDLAR, Büyük LED ekranlar ve diğer AÇIK HAVA REKLAM Üniteleri çoğalıyor
 Seçim yaklaştıkça sayıları binleri bulan KAÇAK BİLLBORD, Büyük LEDekranlar ve diğer AÇIK HAVA REKLAM Üniteleri çoğalıyor!Bunlar kime hangi yöntemle kiralanmıştır? İzin tarihi ve süresi nedir? Tahakkuk eden ve ödenen vergi tutarları nedir?Reklam panolarının karayolu trafiğinde (E-5 Karayolu) sürücü ve yolcu güvenliği açısında herhangi bir sakıncası var mıdır?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisinin 2014 yılı Ocak ayı Meclis toplantılarında CHP İBB Meclis Üyeleri Dr. Hakkı Sağlam ve Serdar Bayraktar imzaları ile Meclis Bakanlığına sunulan ve İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın cevaplanması isteği ile verilen yazılı soru önergesi;


Yazılı Cevaplandırılmasını İstediğimiz Sorular:

Bilindiği üzere İstanbul genelinde yer alan KAÇAK BİLLBORD ve diğer Açık Hava REKLAM Üniteleri halen yerlerinde durmaktadır.Bu kapsamda;

1. Pendik köprüsü altında 8 gidiş ve 8 gelişte 16 adet; Kartal köprüsü altında 8 gidiş ve 8 gelişte 16 adet; Bostancı köprüsü altında 12 gidiş ve 12 gelişte 24 adet; Kozyatağı köprüsü altında 12 gidiş ve 12 gelişte 24 adet; Göztepe köprüsü altında 8 gidiş ve 8 gelişte 16 adet; Uzunçayır köprüsü altında 8 gidiş ve 8 gelişte 16 adet ile E-5 Tuzla-Harem istikametinde ise Ataşehir Fatih Sultan Mehmet Hastanesi önünde 12 adet;Carrefour adlı AVM önünde 20 adet; İSKİ Kozyatağı arazisi önünde 12 adet;  Medeniyet Üniversitesi önünde 24 adet; Salı Pazarı E-5 Çıkışında 8 adet; Boğaziçi Köprüsü-Silivri İstikametinde, Merter Migros önünde 40 adet; Küçükçekmece köprüsüne inerken 32 adet bilborda ilişkin izin tarihi ve süresi nedir? Bu billboardlar kime hangi yöntemle kiralanmıştır?

2. Mecidiyeköy Topkapı istikametinde E-5 üzerinde bulunan Nurol adlı AVM inşaatı önünde billbord olarak kullanılan Parapetler sürücü ve yolcu güvenliği açısından uygun mudur? Ne zaman konulmuştur? Buna ilişkin izin tarih ve sayısı ile süresi nedir? 2012, 2013 ve 2014 yıllarına ilişkin tahakkuk (tahakkuka esas metraj belirtilerek) eden ve ödenen vergi tutarları nedir?

3. Merter Havalimanı istikametinde E-5 üzerinde bulunan Eski Coca Cola Deposu önünde billbord olarak kullanılan Parapetler sürücü ve yolcu güvenliği açısından uygun mudur? Ne zaman konulmuştur? Buna ilişkin izin tarih ve sayısı ile süresi nedir? 2012, 2013 ve 2014 yıllarına ilişkin tahakkuk (tahakkuka esas metraj belirtilerek) eden ve ödenen vergi tutarları nedir?

4. Avcılar - AHL istikametinde E-5 üzerinde bulunan Koru Florya adlı inşaatın önünde billbord olarak kullanılan Parapetler sürücü ve yolcu güvenliği açısından uygun mudur? Ne zaman konulmuştur? Buna ilişkin izin tarih ve sayısı ile süresi nedir? 2012, 2013 ve 2014 yıllarına ilişkin tahakkuk (tahakkuka esas metraj belirtilerek) eden ve ödenen vergi tutarları nedir?

5. Zincirlikuyu - Levent istikametinde Barbaros Bulvarı üzerinde bulunan Çiftçiler adlı AVM inşaatı önünde billbord olarak kullanılan Parapetler sürücü ve yolcu güvenliği açısından uygun mudur? Ne zaman konulmuştur? Buna ilişkin izin tarih ve sayısı ile süresi nedir? 2012, 2013 ve 2014 yıllarına ilişkin tahakkuk (tahakkuka esas metraj belirtilerek) eden ve ödenen vergi tutarları nedir?

6. Levent - Zincirlikuyu istikametinde Büyükdere üzerinde bulunan İnşaat Meslek Lisesi yanında devam eden inşaatı önünde billbord olarak kullanılan Parapetler sürücü ve yolcu güvenliği açısından uygun mudur? Ne zaman konulmuştur? Buna ilişkin izin tarih ve sayısı ile süresi nedir? 2012, 2013 ve 2014 yıllarına ilişkin tahakkuk (tahakkuka esas metraj belirtilerek) eden ve ödenen vergi tutarları nedir?

7. Cevizlibağ-Aksaray istikametinde E-5 üzerinde Shell akaryakıt istasyonu yanında Meslek Lisesi önüne konulan billbord sürücü ve yolcu güvenliği açısından uygun mudur? Ne zaman konulmuştur? Buna ilişkin izin tarih ve sayısı ile süresi nedir? 2012, 2013 ve 2014 yıllarına ilişkin tahakkuk (tahakkuka esas metraj belirtilerek) eden ve ödenen vergi tutarları nedir?

8. Cevizlibağ-Aksaray istikametinde E-5 üzerinde Basın İlan Kurumu binası üzerine konulan billbord sürücü ve yolcu güvenliği açısından uygun mudur? Ne zaman konulmuştur? Buna ilişkin izin tarih ve sayısı ile süresi nedir? 2012, 2013 ve 2014 yıllarına ilişkin tahakkuk (tahakkuka esas metraj belirtilerek) eden ve ödenen vergi tutarları nedir?

9. Cevizlibağ-Bakırköy istikametinde E-5 üzerinde Zeytinburnu Polis Moral Eğitim Merkezi binası yanında bulunan bina üzerine konulan bilbord sürücü ve yolcu güvenliği açısından uygun mudur? Ne zaman konulmuştur? Buna ilişkin izin tarih ve sayısı ile süresi nedir? 2012, 2013 ve 2014 yıllarına ilişkin tahakkuk (tahakkuka esas metraj belirtilerek) eden ve ödenen vergi tutarları nedir?

10. TEM-E-5 Esenyurt bağlantı yolu üzerinde bağlantı yolu üzeri ve ortasına konulan billbord sürücü ve yolcu güvenliği açısından uygun mudur? Ne zaman konulmuştur? Buna ilişkin izin tarih ve sayısı ile süresi nedir? 2012, 2013 ve 2014 yıllarına ilişkin tahakkuk (tahakkuka esas metraj belirtilerek) eden ve ödenen vergi tutarları nedir?

11. Çekmeköy –Üsküdar geliş ve gidişinde Şile yolu üzerine BJK tesisleri yanı ve karşısına konulan billbord sürücü ve yolcu güvenliği açısından uygun mudur? Ne zaman konulmuştur? Buna ilişkin izin tarih ve sayısı ile süresi nedir? 2012, 2013 ve 2014 yıllarına ilişkin tahakkuk (tahakkuka esas metraj belirtilerek) eden ve ödenen vergi tutarları nedir?

12. İstanbul genelinde inşaat önlerine konulan bu tür parapetlerin standarttı nedir? Buna aykırı konulan ve kullanıldığı tespit edilen yer var mıdır? Varsa nerededir? Yapılan işlemler nelerdir?

AVM’lerin önlerine konulan Büyük LED ekranlar


Yazılı Cevaplandırılmasını İstediğimiz Sorular:

Bilindiği üzere İstanbul genelinde yer alan KAÇAK BİLLBOARD ve diğer Açık Hava REKLAM Üniteleri halen yerlerinde durmaktadır. Bu kapsamda;

1. Şişli'nin Mecidiyeköy semtinde yer alan çift gökdelenler olan Trump Towers adlı AVM önünde bir yılı aşkın süredir bulunan Büyük LED ekran hangi tarihte konulmuştur? Buna ilişkin verilen izin tarih ve sayısı nedir? Süresi nedir? 2012, 2013 ve 2014 yılı için tahakkuk eden ve ödenen vergilerin tutarı (ayrıntılı olarak) nedir? Bunun karayolu trafiğinde (E-5 Karayolu) sürücü ve yolcu güvenliği açısında herhangi bir sakıncası var mıdır?

2. Fatih Hasan Halife Mah. Adnan Menderes Bulvarı üzerinde bulunan Historia adlı AVM önünde 6 ayı aşkın süredir bulunanBüyük LED ekran hangi tarihte konulmuştur? Buna ilişkin verilen izin tarih ve sayısı nedir? Süresi nedir? 2013 ve 2014 yılı için tahakkuk eden ve ödenen vergilerin tutarı (ayrıntılı olarak) nedir?

3. Ataşehir Kozyatağı E-5 Karayolu üzerinde bulunanPalladium adlı AVM önünde bir yılı aşkın süredir bulunanBüyük LED ekran hangi tarihte konulmuştur? Buna ilişkin verilen izin tarih ve sayısı nedir? Süresi nedir? 2012, 2013 ve 2014 yılı için tahakkuk eden ve ödenen vergilerin tutarı (ayrıntılı olarak) nedir? Bunun karayolu trafiğinde (E-5 Karayolu)  sürücü ve yolcu güvenliği açısında herhangi bir sakıncası var mıdır?

4. Şişli Mecidiyeköy Büyükdere Caddesi üzerinde Astoria adlıAVM önünde bir yılı aşkın süredir bulunan Büyük LED ekranhangi tarihte konulmuştur? Buna ilişkin verilen izin tarih ve sayısı nedir? Süresi nedir? 2012, 2013 ve 2014 yılı için tahakkuk eden ve ödenen vergilerin tutarı (ayrıntılı olarak) nedir?

5. Şişli Büyükdere Caddesi üzerinde Metrocity adlı AVMönünde bir yılı aşkın süredir bulunan Büyük LED ekran hangi tarihte konulmuştur? Buna ilişkin verilen izin tarih ve sayısı nedir? Süresi nedir? 2012, 2013 ve 2014 yılı için tahakkuk eden ve ödenen vergilerin tutarı (ayrıntılı olarak) nedir?

 

6. Şişli Büyükdere Caddesi üzerinde Cevahir adlı AVM önünde bir yılı aşkın süredir bulunan Büyük LED ekran hangi tarihte konulmuştur? Buna ilişkin verilen izin tarih ve sayısı nedir? Süresi nedir? 2012, 2013 ve 2014 yılı için tahakkuk eden ve ödenen vergilerin tutarı (ayrıntılı olarak) nedir?

7. Şişli Büyükdere Caddesi üzerinde Sapphire adlı AVMönünde bir yılı aşkın süredir bulunan Büyük LED ekran hangi tarihte konulmuştur? Buna ilişkin verilen izin tarih ve sayısı nedir? Süresi nedir? 2012, 2013 ve 2014 yılı için tahakkuk eden ve ödenen vergilerin tutarı (ayrıntılı olarak) nedir?

8. Bakırköy Zeytinlik Mah. Fişekhane Cad üzerinde Capacityadlı AVM önünde bir yılı aşkın süredir bulunan Büyük LED ekran hangi tarihte konulmuştur? Buna ilişkin verilen izin tarih ve sayısı nedir? Süresi nedir? 2012, 2013 ve 2014 yılı için tahakkuk eden ve ödenen vergilerin tutarı (ayrıntılı olarak) nedir?

9. Şişli Büyükdere Caddesi üzerinde Kanyon adlı AVM önünde bir yılı aşkın süredir bulunan Büyük LED ekran hangi tarihte konulmuştur? Buna ilişkin verilen izin tarih ve sayısı nedir? Süresi nedir? 2012, 2013 ve 2014 yılı için tahakkuk eden ve ödenen vergilerin tutarı (ayrıntılı olarak) nedir?

10. Bunların dışında diğer ilçelerde bulunan benzer AVM’ler önündeki her bir Büyük LED ekran hangi tarihte konulmuştur? Bunlara ilişkin verilen her bir izin tarih ve sayısı nedir? Her birinin izin süresi nedir? Her birinin 2012, 2013 ve 2014 yılı için tahakkuk eden ve ödenen vergilerin tutarı (ayrıntılı olarak) nedir?
Diuye sordu.


SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 18 Ocak 2014, 17:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209