İŞTE O SES KAYDINDAKİ 3 BÜYÜK KUŞKU

Erdoğan ve oğlu Bilal’in ses kaydındaki kuşku uyandıran noktalar var.

İŞTE O SES KAYDINDAKİ 3 BÜYÜK KUŞKU

 Hükümet cemaat savaşında ses kayıtları ortalığa dökülmeye devam ediyor. Dün gece yayınlanan ses kaydının hedefinde yine Başbakan Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan vardı. Başbakanlık ses kayıtlarıyla ilgili ilk kez açıklama yaptı ve kaydın montaj olduğunu duyurdu.

1. KUŞKU:
ERDOĞAN O GÜN NEREDEYDİ ?

Ses kaydı 17 Aralık gününe ait. Videolarda birden fazla telefon görüşmesinin kayıtları var. Telefon görüşmesinde Erdoğan, oğlu Bilal Erdoğan’a Ankara’da olduğunu söylüyor. Ancak görüşmenin yapıldığı saatlerde Erdoğan’ın Şeb-i Aruz töreni için Konya’da olduğu biliniyor.

- İlk konuşmanın olduğu kaydının olduğu söylenen saat, Erdoğan’ın Şeb-i Aruz töreninde salon konuşmasına denk geliyor. O açılış konuşması da televizyonlardan canlı verilmişti.

- İkinci aramaya ait olan ses kaydı ise akşam saatine denk geliyor. O saatte ise Başbakan Erdoğan Mevlana Kültür Merkezini ziyaret ediyor ve bu da canlı yayında veriliyor.

2. KUŞKU:
YAYINLANDIĞI TARİH ‘MANİDAR’

AK Parti karşıtlığı ile bilinen Aydınlık yazarı Mehmet Faraç, “kasetlerin sahte olduğunu” öne sürdü.

Faraç, “Anlı şanlı gazeteciler atom bombası diye ses kaydını üzerine atladılar. Bu mu gazetecilik. AKP karşıtlığı hak da, kirli propaganda haram” diyerek “Ben AKP’nin tazminata mahkum ettirdiği bir yazarım. Kimse kusura bakmasın başbakanın bu ses kaydı komik diyalogları nedeniyle kuşkuludur” ilanında bulundu.

Faraç’ın AK Partilileri bile şaşırtan kaset çıkışında Twitter’a şunları yazdı:

“Bu başbakanın ses kaydı olabilir mi sizce... Biri taklit mi yapıyor bir kurgu mu ? AKP’ye karşı olmak tamam da, Erdoğan ile oğluna ait olduğu iddia edilen ses kaydının inandırıcılığı yok. Tiyatro düpedüz... Erdoğan kayıtta “Hem evdekilerı (paraları) sıfırlayın” diyor hem de “oğlum dinleniyorsun” diyor Dinlendiğini bilen konuşur mu? Komedi değil mi? AKP ile demokrasi içinde mücadele edilmeli. Kirli propagandanın zirve yaptığı dönemde, ailesinin dinlendiğini bilen başbakan böyle konuşmaz. Bu kurgu ses kaydının 7 bin kişiyle ilgili skandalının patladığı gün internete yüklenmesi kuşkulu. Böyle bir konuşma olsaydı çoktan patlardı. Ben AKP’nin tazminata mahkum ettirdiği bir yazarım... Kimse kusura bakmasın başbakanın bu ses kaydı komik diyalogları nedeniyle kuşkuludur”

3. KUŞKU:
BU SANİYEYE DİKKAT

Gazeteci Ahmet Şık, servis edilen Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan’ın ses kaydındaki şüphesini dile getirdi. Şık ortaya attığı bir iddia ile kasetler üzerindeki kuşkuları artırdı. Şık’ın dikkat çektiği Erdoğan’a ait olduğu iddia edilen kaydın 7.26’ıncı saniyesine ilişkin. Ahmet Şık o saniyedeki sesin dikkat çekici bir şekilde değiştiğini söylüyor.

İşte Ahmet Şık’ın kasetle ilgili kuşkuları:

- Sızdırılan son ses kaydına dair şüphem var. İçerikle ilgili şüphe taşımamakla birlikte bu konuşmalar masa başı üretimi olabilir.

- Yolsuzluk operasyonu yapılan bir günde açık açık herkesin isminin verilip, para miktarlarından bahsedilen bir konuşma normal değil.

- Bilal Erdoğan olduğu iddia edilen kişinin kaydın 7.26’ıncı saniyesindeki “30 milyon Avro” dediği andaki ses değişimi dikkat çekici.

- Telefonların dinlendiğinden şüphelenen ve oğluna “telefonla konuşmayın” diyen RTE ve oğlunun her şeyi açık açık konuşması manasız.

- Bu kayıtları ikisinin de işine yarayacağı için savaşan her iki cephede üretmiş olabilir. Hırsız başbakan algısının kanıtı Cemaate yarar. Eğer AKP cenahı kaydı ürettiyse, bugüne dek çıkan her kaydın doğru olup olmadığına dair kuşkular da iktidarın işine yarar ve bunu kullanır.

- AK Parti ya da cemaat nefretinden kör olanlar, sadece kuşkumu dile getiriyorum barındırıyor. AKP’nin hırsız, cemaatin çete olmadığını değil. Söylediklerim sadece birer olasılık. Ses mühendisi de değilim sadece karanlık soruşturmaların nasıl yürütüldüğünü anlamaya çalışıyorum.

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 25 Şubat 2014, 12:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209