İKTİDAR %15 YARDIM! VADİYLE NE YAPMAK İSTİYOR?

İKTİDAR %15 YARDIM! VADİYLE NE YAPMAK İSTİYOR?

İKTİDAR %15 YARDIM! VADİYLE NE YAPMAK İSTİYOR?
 AKP iktidarı, inançların oylarıyla iktidara geliyor ama, “inancımızda Allah ve Resuliyle savaşmak” kadar günah diye tarif edilen faize, faiz kurumlarına İnançlı müslümanları mahkum ediyor. 
AKP, söz ve söylemleriyle müslümanlara, fakir ve yoksula hitap ederek, gönüllerini ve “oy”larını alırken, Kanun, fiil ve uygulamalarıyla rantçının, faizcinin ve Batılı Küresel güçlerin uyguladığı “Kapitalist Ekonominin” yanındadır.

* 2014 yılı sonu 122 milyar Kredi kullanılmış. Alınan evlerin yarısı kredi yoluyla alınmış.

* Devletin %15 yardımı sağlamasıyla kullanılacak krediler 200 milyarı zorlar diye tahmin ediliyor. Bununla peşinat bulamadığı için faize bulaşamayan kesimide Bankalara yönlendirmek ve mahkum etmektir. Bununlada yeni intiharlara ve yuvaların dağılmasına sebep olacaktır.

* 2002 Aralık ta kullanılan kredi 460 milyon iken, 2014 yılının 11 ayında ise 122 milyar çıkmış.

Kredi Kartı Borcu ve Konut Hacizleri :

Kredi kartı Borcu, Tüketici borçları ve Ev hacizleri yüzünden intiharlar patladı. Ülke genelinde sadece 2 milyon 200 bin kişi kredi borcu yüzünden haciz kıskacında.


7 YILDA 200 İNTİHAR
2005 yılından bu yana kredi kartı ve banka borçları yüzünden intihar edenlerin sayısı 200'ün üzerinde.

  • Kart ve banka borcu yüzünden yuvası yıkılanlar, işsiz, evsiz kalanlar, yıllarca gizlenerek yaşayanlar ayrı.

  • Bu uzun ve kanlı listenin en büyük sorumlusu bankalar. Bankaların haksız, yasa tanımayan, borcunu tahsil etmekten çok, borçluyu sıkıştırmaya, bitirmeye yönelen tutumları.

  • Yasalara açıkça aykırı biçimde "bileşik faiz" uygulayarak borcu hızla katlamaları, ödenir halden çıkarmaları. 

    Borçlar Kanunu'na göre tüccarlar arasında sözleşmeler dışında "faize faiz" uygulaması yasak. Ama bankalar buna aldırmıyor ve faize faiz ekleyerek borçları hızla arttırmayı tercih ediyor.

  • Son on yılda krediler ve kredi kartı borcu 212 milyar lira arttı. Kısıtlamalara karşın bankalar son bir yılda 5 milyon kart daha dağıttı.

  • Tüketici Dernekleri Federasyonu'nun (TÖF) 2011 raporu Aile ve Sosyal Araştırmalar Müdürlüğümün araştırmasmda 2000'den sonra her 10 evli çiftten 7'sinin kredi kartları yüzünden boşandığını hatırlatıyor.

  • TÖF raporuna göre 2011 yılı sonu itibarıyla 43.5 milyon kişi bankalara borçlu ve kredi kartı borcu nedeniyle 1.4 milyon kişinin 6.2 milyon kredi kartı için takip başlatıldı. Yine tüketici kredileri nedeniyle 800 bin kişi için de takip başlatıldı.

    Bankalar nasıl bu kadar rahat davranıyor?
    BDDK bankaların hukuk dışı davranışlarına da göz yumuyor. Örneğin 2006'dan itibaren yasal zorunluluk olarak uygulanması gereken "tek limit" ancak 2011'de uygulamaya konuldu. 
    Ve bütün bu hukuksuzluk giderek daha fazla olayla karşımıza çıkıyor.

    Saadet Partisi olarak hatırlatıyoruz. “İktidarın görevi vatandaşını bankalara yönlendirmek ve borçlandırmak değil, zaruriri ihtiyaçlarından olan konut ve otomobil ihtiyaçlarını faizsiz bir sistemle temin ettirmektir.

    Hem seçim meydanlarında Faiz Lobilerinden şikayet edeceksin hemde vatandaşı bankalara mahkum edeceksin. Bu iktidarın ikiyüzlülüğünü ve samiyetsizliğini göstermektedir.

    Haziran seçimleriyle, Halkımız Saadet Partisini tercih ederek rafah ve huzur içinde bir gelecek için, ilk adımını atmış olacaktır.

    30.01.2015

    Fesih Bozan

    Saadet Partisi

    Gik Üyesi ve Diyarbakır İl Başkanı

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 31 Ocak 2015, 00:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209