Hem Anadolu'ya, hem de İstanbul'a sahip çıkacağız

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, İstanbul İl Başkanlığının Divan Toplantısında yaptığı konuşmada, Biz, hem İstanbulun hem de Anadolunun problemlerine sahip çıkacağız. Bir taraftan İstanbulun problemlerini çözeceğiz. Bir yandan Anadoludan İstanbula göçün önüne geçeceğiz. Bunu da her yerde yatırımı artırarak yapacağız dedi.

Hem Anadolu'ya, hem de İstanbul'a sahip çıkacağız
 Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, İstanbul İl Başkanlığı’nın Divan Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, “Biz, hem İstanbul’un hem de Anadolu’nun problemlerine sahip çıkacağız. Bir taraftan İstanbul’un problemlerini çözeceğiz. Bir yandan Anadolu’dan İstanbul’a göçün önüne geçeceğiz. Bunu da her yerde yatırımı artırarak yapacağız” dedi.

 AKP Ve CHP Yolsuzlukta Yarışıyor

Belediyelerdeki yolsuzluklara dikkat çeken Kamalak, “Belediyelerle ilgili açılan bin 521 soruşturma dosyasından 599’u AKP’ye 454’ü de CHP’ye ait. Her ikisi de Batıcı mı, her ikisi de faizci mi, her ikisi de zinaya evet diyor mu? Evet. Aralarında sadece renk farkı var. Belediyelerde rüşvet var, adam kayırma var, ihaleye fesat var.” şeklinde konuştu. İstanbul’u yüzeyi buz tutmuş bir denize benzeten Kamalak, “Bu dava, Karunların hazinesine dayanarak bu noktaya gelmedi. Bu dava, garibanların gayretiyle, alın teriyle bu noktaya geldi. İnsanlar doğdukları yerde doysunlar. İstanbul, adeta yüzeyi buz tutmuş denize benziyor. Buz tutmuş denizin üzerinde yürüyenlerin sayısı arttıkça, tehlike de artar” dedi.

Timuçin Mercanoğlu

Saadet Partisinin İstanbul İl Divan Toplantısı’nda konuşan Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, “İstanbul’u almamız lazım. İşimiz zor değil. Yeter ki ‘Rabbim bize yardım et’ diyebilecek gücümüz olsun” dedi. Saadet Partisi Ekim Ayı İl Divan Toplantısı, Esenyurt İlçe Başkanlığı’nın ev sahipliğinde gerçekleşti. Bağcılar Halk Sarayı’ndaki programa Saadet Partisi İstanbul İl ve ilçe yöneticilerinin yanı sıra genel merkezden de büyük katılım oldu.  Yerel seçimlere vurgu yapılan Divan Toplantısı’nda 39 ilçe teşkilatının faaliyetleri hakkında bilgi verildi. 8 ilçenin belediye başkan adayı da Genel Başkan Kamalak ile platforma çıkarak partilileri selamladı. Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şerafetin Kılıç, İstanbul İl Müfettişi Mustafa Çelik, GİK üyeleri Sadrettin Karaduman ve Yakup Budak da salonda yerlerini aldı.

“Çarpık şehirleşmeyi düzeltmek istiyoruz”

Aynı zamanda İl Divan Toplantısı’na ev sahipliği yapan Saadet Partisi Esenyurt İlçe Başkanı Piyami Aksu, “Erbakan hocamızın en büyük hizmeti D-8’i kurmasıdır. İslam ülkelerini bir araya getirip İslam BM’si ve ekonomik işbirliği oluşturmuştur. Anacak bu, dönemin karanlık güçlerince engellenmiştir. Saadet Partisi D-8’in hayata geçmesi için çalışmaktadır. Başbakan Erdoğan’ın Çılgın Proje dediği şey, Silivri’den yeni bir boğaz daha yapmaktır. Bununla İstanbul’a 20 milyon daha nüfus yayılacak. Bu da şehri içinden çıkılmaz bir hale sokacaktır. Biz İstanbul’daki çarpık şehirleşmeyi düzeltmek istiyoruz” diye konuştu.

Hazırlıklarımız Tamam

Saadet Partisi İl Seçim Koordinasyonu Başkanı Bekir Demirkaya, “İçinde bulunduğumuz en temel şey elimizdeki zaman. Allah’ın en büyük nimet olan zaman olmazsa hiçbir şey yapmamız mümkün değil. Elimizdeki zamanı iyi kullanmalıyız. Hazırlıklarımız tamamlandı. Çalışmalarımız devam ediyor. Önümüzdeki hafta anket rakamları göreceğiz.”

Gayri Adil Bir Seçime Giriyoruz

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Selman Esmerer, “Seçime 5 ay kaldı Çalışmalarımızın temposunu biraz daha artıracağız” diyerek AK Parti, CHP ve MHP’nin aldığı seçim yardımını eleştirdi. Esmerer, “Bu iş 110 kiloluk bir pehlivan ile 45 kiloluk pehlivanın güreştirilmesine benziyor. Bu, gayri adil bir seçimdir” dedi. Öte yandan anket şirketlerinin kamuoyunu yanılttığını belirten Esmerer, “AK Parti’nin paraları bol. Araştırma şirketleri TV’lere çıkıp sanki her yeri AK Parti kazanıyormuş gibi manipüle ediyorlar, yönlendirme yapıyorlar. Bu iktidarın ömrü dolmuştur. Her şey aslına rücu edecektir. Milli Görüş yeniden iktidara gelecektir” İfadelerini kullandı.

Hakk Davaya 6 Delil

Partisinin İstanbul İl Divan Toplantısı’nda konuşan Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, Milli Görüş hareketinin Hakk bir dava olduğunu, hukuk sisteminden verdiği örneklerle anlattı. Kamalak, “Delillerin en güçlüsü hasmın itirafıdır. Hasım sizin mütalaanızı kabul ediyorsa hakim başka delil, şahit aramaz. Bizim elimizde davamızın Hakk olduğu noktasında binlerce delil var. Bunlardan 6’sını söyleyeceğim. Milli Nizam neden kapatıldı? Siz İslam’ı savunuyorsunuz diye. Kim söylüyor bunu? Bizi yok etmek isteyenler. Sonar Milli Selamet kuruluyor. Parti kapatılıyor. Suç ne? Siz İslami bir düzen kurmak istiyorsunuz. Gerekçe bu. Sonra Refah Partisi Kuruluyor. Bütün engellemelere rağmen 1994 mahalli seçimlerinde belediyeler,  Milli Görüş erlerine teslim ediliyor. 1995 genel seçimde Milli Görüş, iktidara geliyor. Milli Görüş iktidarları çok güzel işler yaptılar. Milli Görüş’ün önü kesilmemiş olsaydı, Irak’ta 1 buçuk milyon Müslüman öldürülmezdi. Binlerce genç kıza tecavüz edilemezdi. Peki Refah Partisi niye kapatıldı. Siz Hakk’ı savunuyorsunuz. İslami düzen istiyorsunuz gerekçesiyle. Peki de Çanakkale şehitleri neyi savunuyordu… Biz Saadet Partisi olarak bütün insanların kardeşçe yaşamasını istiyoruz. Sömürüye, hırsızlığa, adaletsizliğe ve zinaya karşı çıkıyoruz. Haçlılar buna tahammül edemiyor. Arkasından Fazilet Partisi. Bu da yine aynı gerekçeyle kapatıldı.”

8 İlçenin Belediye Başkan Adayları

Saadet Partisi İstanbul’un 39 ilçesindeki adaylarını belirliyor. Geçtiğimiz günlerde 4 ilçedeki adaylar açıklanırken dün Divan Toplantısı’nda 4 ilçenin belediye başkan adayı daha açıklandı. Geri kalan 31 ilçe belediye adayları da önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşılacağı öğrenildi. İşte Saadet’in İstanbul adayları; Ender Esiner (Avcılar), Beşir İstemi (Bağcılar), Erol Urhan (Esenler), Lütfi Kibiroğlu (Fatih), Bilal Ay (Gaziosmanpaşa), Bekir Cesur (Kadıköy), Zeynel Keskin (Kağıthane), Kadir tokalı (Silivri), H. İbrahim Arıkan (Sultanbeyli).

“İstanbul’u almamız gerek”

İstanbul’u yüzeyi buz tutmuş bir denize benzeten Kamalak, “İstanbul’u almamız lazım. İşimiz zor değil. Yeter ki ‘Rabbim bize yardım et’ diyebilecek gücümüz olsun. Bu dava, Karunların hazinesine dayanarak bu noktaya gelmedi. Bu dava, garibanların gayretiyle, alın teriyle bu noktaya geldi. Biz, hem İstanbul’un hem de Anadolu’nun problemlerine sahip çıkacağız. Bir taraftan İstanbul’un problemlerini çözeceğiz. Bir yandan Anadolu’dan İstanbul’a göçün önüne geçeceğiz. Bunu da her yerde yatırımı artırarak yapacağız. İnsanlar doğdukları yerde doysunlar. İstanbul, adeta yüzeyi buz tutmuş denize benziyor. Buz tutmuş denizin üzerinde yürüyenlerin sayısı arttıkça, tehlike de artar. Bugün İstanbul, böyle bir tehlikeyle karşı karşıya değil mi? Kapkaç, cinayeti soygun… İnsanlar karınları doymadığı için doğdukları şehirleri terk etmek zorunda kalıyorlar. İnsanlara iş imkanı açmak durumundayız” şeklinde konuştu.

Ya şimdi de yanılıyorsan?

Başbakan’ın “Milli Görüş gömleğini çıkarttım” sözlerini eleştiren Kamalak, “Başbakan Erdoğan, 30 yıl teşkilatlarımızda görev yaptı. Sonra da ‘yanılmışım’ diyerek Milli Görüş gömleğini çıkarttığını söyledi. Yanlış yolda olduğunu 30 yılda anlayan bir kişinin şimdi de yanılamadığını söylememiz mümkün mü?” diye sordu.

AKP’li Belediyelere 599 Dava

Yolsuzluk, rüşvet gibi konularda haklarında açılan davalarda AKP’li belediyelerin ilk sırada olduğuna dikkat çeken Kamalak, “Belediyelerle ilgili açılan bin 521 soruşturma dosyasından 599’u AKP’ye 454’ü de CHP’ye ait. Her ikisi de Batı’cı mı, her ikisi de faizci mi, her ikisi de zinaya evet diyor mu? Evet. Aralarında sadece renk farkı var. CHP pirincin içindeki siyah taş, AK Parti de beyaz taş. Ben AK Partili kardeşlerimizi eleştirmiyorum. Yanlış anlaşılmasın. Zihniyetleri eleştiriyorum. Belediyelerde rüşvet var, adam kayırma var, ihaleye fesat var... “ ifadelerini kullandı.


SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209