Hasan Turan Hemşehrilerinin Baskısına Dayanamadı

.

Hasan Turan Hemşehrilerinin Baskısına Dayanamadı
 Giresun Federasyonu Başkanı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi-AK Parti Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Turan hemşehrilerinin yoğun baskısı üzerine Giresun’dan milletvekilliği aday adaylığı için istifa etti.

Uzun yıllar Giresun Federasyonu Başkanı olan Hasan Turan Giresun’dan millet vekili aday adayı olmak için istifa sürecinin son gününde Belediye Meclis Üyeliği görevinden istifa etti. Dün Büyük Şehir Belediye Meclisindeki oturuma katılan Turan çalışma arkadaşlarıyla vedalaştı. Duygulu anların yaşandığı vedalaşma anında Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı görevinden ayrılan Aziz Babuşçu, AK Parti Yeni İl Başkanı Selim Temurci, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Abubekir Taşyürek ve meclis üyeleri hazır bulundu.

Beraber çalıştıkları dönemde Hasan Turan’ı yakından tanıma fırsatı bulduğunu söyleyen Abubekir Taşyürek; “ Hasan kardeşimiz idealleri olan bir dava adamıdır, ideallerinin peşinde yorulmadan, yılgınlık göstermeden koşmaktadır. Kendisiyle Giresun’a gittiğimde telefonunun hiç susmadığı, hemşehrilerinin gönlünde fiilen mazbatasız vekil olduğuna şahit oldum. Gece gündüz telefonu susmuyor ve her arayanla bıkkınlık göstermeden dakikalarca konuşuyor. Ayrıca Türkiye ve Dünya meselelerine de son derece duyarlı, duyarlı olduğu kadar da bu meselelere hâkim bir arkadaşımız.  İnşallah Rabbim gönlüne göre verir, başarılar diliyorum, yolu açık olsun” dedi.

Konuşmasına selamlama ve teşekkürle başlayan Hasan Turan, toplumlardaki değişimin sosyolojisine vurgu yaptı. Turan; “ Süreç içerisinde toplumların değişim talepleriyle karşılaşırız. Yönetici konumundakiler bu taleplere katkı sunduğu sürece değişim ve dönüşüm sancısız gerçekleşir. Ben Giresun toplumunun mutfağından geliyorum. Hemşehrilerimin bana verdiği rolleri bi hakkın yerine getirmeye çalıştım ve birçoğunu da getirdiğime inanıyorum. Bu gün attığım adım bunun en belirgin kanıtıdır. Son güne kadar istife etmedim. Ancak hemşehrilerimin yoğun talebi ve özellikle İstanbul’da belediye başkanlığı yapan Giresunlu kardeşlerimin samimi teşvikleri beni bu kararı almaya zorladı. Bu güne kadar ister nefer olsun ister komutan hiçbir tanımlanmış göreve kendim talip olmadım. Toplumum beni neye layık görmüşse onu olmaya çalıştım. Giresun ve İstanbul ağırlıklı olmak üzere her yer ve düzeyden siyaset, iş dünyası, STK temsilcileri ve kanaat önderlerinin ciddi destek beyanları olmuş, kısaca bu süreç beni toplumun kaldıraç gücüyle siyasi alana itmiştir”dedi.

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 15 Şubat 2015, 02:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209