Esmerer : “Çalmayan tek partiyiz”

Saadet Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selman Esmerer, partinin il binasında düzenlenen toplantıda, projelerini basın mensuplarıyla paylaştı.

Esmerer : “Çalmayan tek partiyiz”
 Esmerer : “Çalmayan tek partiyiz”

 

Saadet Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selman Esmerer, partinin il binasında düzenlenen toplantıda, projelerini basın mensuplarıyla paylaştı.

 

Partinin Topkapı'daki il binasında basın mensuplarıyla kahvaltı yapan Esmerer, İstanbul'un içinde bulunduğu sorunları dikkate alarak hazırladıkları projeleri anlattı. Konuşmasında iktidar ve ana muhalefet arasındaki siyasi sürtüşmeye de vurgu yapan Esmerer, 'gerilim siyaseti' izlendiğini ifade etti. Saadet Partisi ve ondan önceki Fazilet, Refah, Milli Nizam ve Milli Selamet partilerinin temiz siyaset yaptığını söyleyen Esmerer, AKP'li ve CHP'li belediyeleri rantiyecilik yapmakla suçladı.

 

İHALEYE FESAT KARIŞTIRMAYAN TEK PARTİ

Esmerer, "Gerilim üzerinden seçimlere gidildiği görülüyor. AKP ve CHP birbirlerine hakaret ediyor, birbirlerinin rüşvet ve yolsuzluk dosyalarını açıklıyor. Bu noktadan baktığımızda ciddi çürümeler var. AKP'li ve CHP'li belediyeler, partilerinin il ve ilçe teşkilatlarının adeta arpalığına dönmüş durumda. Hem merkezi hem de yerel yönetimlerde kirlenmeler var. İhaleler partililere verilmekte, tüm rantlar ise milletin cebinden çıkarılmaktadır. Saadet Partisi, tarihi boyunca kendisini korumuş tertemiz bir partidir. Refah Partili belediyeler bu noktada pırıl pırıl, millete hizmeti önceleyen, ihaleye fesat karıştırmayan tek parti olmuştur" dedi.

 

BU SÖZE KULAK VERİLMEMELİ

Esmerer, "İstanbul başta olmak üzere birçok ilçe belediyesini alacağız. 'Saadet Partisi iyi, çok güzel ama oy verirseniz oyunuz boşa gider, CHP kazanır' şeklinde bu sözlere asla kulak verilmemeli. İstanbul'un 20 ilçesinde AKP'nin tek rakibi Saadet Partisi'dir. Saadet kazanınca millet kazanacak, İstanbul kazanacak. Biz milletin patronu değil emanetçisi olacağız" diye konuştu.

 

İŞTE SAADET'İN İSTANBUL PROJESİ

İstanbul'u daha yaşanabilir bir hale dönüştürmeyi amaçladıkları projelerini sunum şeklinde anlattı. Projelerden bazıları şöyle;

* Su fiyatlarını yüzde 50 ucuzlatacağız.

* Haliç Köprüsü, metrobüs hattından sonra araç trafiğini kaldıramaz hale geldi. Bunu çözecek projeler hazırlıyoruz.

* İstanbul’da 3 milyon kayıtlı araç var ve her geçen gün daha da artıyor. İlk etapta Haliç’ten başlayarak Beylikdüzü’ne kadarki güzergahta çok katlı otoparklar yapacağız.

* Kamyon, tır gibi yük taşıyan araçları denizden taşımayı düşünüyoruz.

* Sarıyer-Beykoz arası feribot ve deniz ulaşımını daha yaygınlaştıracağız.

* Boğaz köprüsünün yanına, üzerinde raylı sistem bulunan bir köprü daha inşa edeceğiz.

* İstanbul’daki raylı sistem hat uzunluğunu 600 km’ye çıkartacağız. Raylı sistemin girmediği ilçe kalmayacak.

* Ümraniye-Mecidiyeköy arasında günde 50 bin yolcu kapasiteli teleferik hattı yapacağız.

* Çok katlı binalara ve AVM’ler le ilgili imarlarda bölgenin trafik yükü araştırılacak. Uygunsa imar izni verilecek.

* İstanbul deprem riskiyle karşı karşıya. Kentsel dönüşün hızlandırılmalı ve rantsal dönüşüm olmamalı.

* Atatürk havalimanının 8 bin dönümlük arazisi var. Biz burayı ranta dönüştürmeyeceğiz. Yeşil alana çevirip park yapacağız.

* Seçtiklerini Denetle (SEDE) projesi. Bu proje ile buraların sahibi millet ve istediği zaman bizi denetleyebilir.

* İstanbul’un silueti bozulmayacak. Biz gelince yapacağımız ilk işlerden biri silueti bozan yapılara müdahale etmek olacaktır.

* Metrobüsle yolculuk yapan bayanlar zor şartlar yaşıyorlar. Bayanlar için her 3 metrobüsten sonra gelecek olan pembe metrobüs seferleri başlatacağız.

* AR-GE çalışmalarına önem vereceğiz. Saadet jeneratörleri diye adlandırdığımız bir proje. Bununla doğalgaz ve elektriğe ödenen cep yakan faturalar son bulacak. Manyetik sistemle çalışan benzini yaktı olmayan jeneratörler. Hem elektrik hem de doğalgaz faturası ödenmeyecek. 

* İstanbul’un güzel yerlerinde film platoları yapacağız.

* Kültürel ve tarihi miraslarımızı onaracağız.

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 31 Ocak 2014, 16:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209