Ergin, cezaevlerindeki mahkum sayısını açıkladı

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Haberal Yasası görüşülürken “Halen cezaevinde 119 bin 425 kişi” olduğunu belirterek 'Denetimli Serbestlik'ten yararlananların sayısını açıkladı.

Ergin, cezaevlerindeki mahkum sayısını açıkladı

Ergin, Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin infazı Hakkında Kanununda Değişiklik Yapan Kanun Teklifi ile ilgili görüşmeler sırasında soruları cevapladı. BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık’ın sorusu üzerine halen cezaevlerinde 400 civarında hasta hükümlü ve tutuklu olduğunu belirten Ergin, Denetimli Serbestlik Yasası'ndan yaklaşık 30 kişi istifade ederek erken tahliye olduğunu açıkladı. Ergin, “Adli Tıp Kurumu ve Sağlık Bakanlığı ile çalışmaları var. Bu sorunu temelli çözecek bir yaklaşımımız var. Bu cezaevinde bulunan hasta hükümlü ve tutukluların toplumun vicdanını kanatmayacak ve o suç mağdurlarını da irite etmeyecek bir noktayı bulmamız lazım” dedi.

-ÖCALAN MADDESİ, GERİ ÇEKİLDİ

Bu arada görüşmelerde maddelere geçildiğinde teklifin Abdullah Öcalan için yapıldığı iddia edilen, “cezaevindeki hükümlünün terör suçunu yönettiği yönünde somut bilgi varsa, yakınları ve avukatlarıyla 6 ay boyunca görüşmesinin yasaklanmasını” bölüm önerge ile geri çekildi.

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, teklifte kişiye özel düzenleme yapıldığı yönündeki iddiaları sordu. Bakan Ergin, halen cezaevlerinde 119 bin 425 tutuklu ve hükümlü olduğunu belirterek, “Fakat bu yasada yapılan düzenleme ile bütün cezaevlerinde bulunanlar, bu yasal düzenlemenin muhatabıdırlar. Kişiye özel bir düzenleme yapıldığı tezine katılamıyorum. Tutumlu ve hükümlülerin geneline uygulanacaktır. Genel geçer bir düzenleme olduğunu düşünüyorum” açıklamasını yaptı.

Ergin, 207 civarında ceza infaz kurumunu şartları uygun olmadığı için kapattıklarının altını çizerek, 2017 yılına kadar 195 tanesini daha kapatacaklarını söyledi. Çek Yasası'nda yapılan düzenlemeden toplam bin 657 kişinin yararlanarak tahliye olduğunu söyleyen Ergin, elektronik kelepçe ve takip sistemi uygulamasının başlatıldığını ve hızla yaygınlaştırılacağını vurguladı.

-HABERAL İDDİANAMESİ-

Bu arada kürsüye gelen eski savcı CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan ise Haberal ile ilgili iddianameye ilişkin çeşitli açıklamalar yaptı. 2 bin sayfalık iddianamede Haberal’ın sadece, 40 bin kişinin katıldığı Cumhuriyet Mitingine katılmak, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ile “Elbette bir gün bu ülkeye Başbakan olacağım. Ama benim de Başbakanım sizsiniz” sözleri, Ergenekon Davası sanıklarından Hurşit Tolon’un kendisini bir siyasi oluşuma davetini red ettiği konuşma nedeniyle 2 defa ağırlaştırılmış mühebbet hapis cezası istendiği söyledi.

5 maddelik kanun teklifinin 3.maddesinin görüşülmesine geçilirken, MHP’li milletvekilleri 1.maddenin geri alınmasına ilişkin önergenin gerekçesini eleştirdiler.

ANKA

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209