Erdoğan: Andıççılar eski Türkiye'de kaldı

Grup toplantısında konuşan Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin çetelerle ve darbecilerle ciddi bir mücadele içinde olduğunu belirterek, gündem olacak yorumlarda bulundu.

Erdoğan: Andıççılar eski Türkiye'de kaldı

Başbakan Erdoğan, Uludere'de yaşanan talihsiz olay üzerinden AK Parti ve Hükümete yönelik maksadı aşan saldırıların, geçen haftada da devam ettiğini ifade etti.

Erdoğan, Uludere'de bu acı olay yaşandıktan hemen sonra terör örgütü, örgütün siyasi uzantıları, CHP ve bazı medya kuruluşlarının, meseleyi bir istismar zeminine çekmek, acıyı kendileri için fırsata dönüştürmek için yoğun çaba içine girdiklerini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Orada yaşanan manzarayı hep birlikte gördük. Adeta terör örgütü tabutun bir ucundan tutarak, hadiseyi kendi çıkarları için bir tahrik vesilesi olarak kullandı. BDP, tabutun bir başka ucundan tutarak, tabutu çekiştirerek, cenazeler üzerinden aynı şekilde tahrik gayretlerine girdi. Bazı tabutların üzerine de PKK bayrağını koydular. Anamuhalefet partisi CHP, tabutun bir başka ucundan çekiştirerek, BDP ve PKK ile aynı üslubu, dili kullanarak, o da cenazeler üzerinden fırsat devşirme çabası içinde oldu. Bir yağmalama psikolojisine, bu fırsatçı girişimlere, bazı medya kuruluşları da eklenerek, yaşanan acı hadise üzerinden Hükümeti, devlet kurumlarını hedef alan, tahrik edici, yalan ve yanlış bilgilere dayalı yayınlar yürütmeye başladı.''

''Ödemeleri en kısa zamanda yapacağız''

Erdoğan, olayla ilgili şu anda 3 koldan inceleme yürütüldüğünü, Uludere ve Diyarbakır savcılıklarının, olayın adli boyutunu tüm yönleriyle incelediğini, Genelkurmay Başkanlığının, olayın hemen ardından adli ve idari inceleme başlattığını, bu incelemenin de halen devam ettiğini ifade etti. Erdoğan, Şırnak Valiliğinin de idari inceleme başlattığını, bu incelemenin de İçişleri Bakanlığınca büyük hassasiyetle sürdürdüğünü belirtti.

Hayatını kaybeden vatandaşların yakınlarına tazminat ödenmesi için çalışmaların belli bir aşamaya geldiğini ifade eden Erdoğan, şunları söyledi:

''Bunu da en kısa sürede kamuoyuyla paylaşacağız. O bölgede terörden doğan zararları olan, başvuruda bulunan vatandaşlarımızın dosyalarını öne aldık, bu dosyaları inceleyip, hak sahiplerine de ödemelerini en kısa zamanda yapacağız. Mağdur köylerin ve köylülerin sosyo ekonomik durumlarını iyileştirme yönünde çalışmalar başlatıldı, kendi mecrasında ilerliyor. Gülyazı Köyü'ne bir gümrük noktası açılması konusunu geçen hafta Bakanlar Kurulunda görüştük. Yeni bir gümrük noktası açılması için incelemeler de devam ediyor. Gülyazı'nın yanında da iki ayrı gümrük noktasını açarak, buradaki geçişleri yasal noktaya çekmenin gayreti içindeyiz.

Bir yandan olayı bütün yönleriyle, boyutlarıyla derinlemesine, büyük bir hassasiyet içinde inceliyor bir yandan da vatandaşlarımızın acısını bir nebze olsun hafifletmek için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. Biz onlar gibi istismar peşinde olamayız. Biz meseleyi, farklı mecralara çekerek, acı üzerinden rant sağlayanlardan olamayız. Orada hayatını kaybedenler bizim kardeşlerimizdir. Biz kardeşlik hukukunun gereği neyse, samimiyetle, açık yüreklilikle, hasbilikle onu yerine getireceğiz, getiriyoruz. Bu acı hadise üzerinden, bu acı hadiseyi fırsat olarak görenler tarafından hükümetimize yönelik maksatlı bir karalama kampanyası başlatıldı. Bu karalama kampanyası, tahrik girişimleri sadece hükümetimizi değil, hükümetimizin yeniden pekiştirdiği, Türkiye'nin kardeşliğini, birliğini ve bütünlüğünü de çok ciddi şekilde hedef aldı, hedef alıyor. AK Parti'nin bu uzun ve meşakkatli yoldaki en önemli ilkelerinden biri, Şeyh Edebali'nin Osman Gazi'ye olan o meşhur nasihatidir. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın. Bu söz, bu nasihat bizim şiarımızdır. Bizim alameti farikamızdır.''

Erdoğan şöyle devam etti:

Bizim bütün hayatımız zorba, ceberrut ve baskıcı statükoyla mücadeleyle geçti. Millete hizmetkarlık yapan devlet anlayışını savunduk. Biz bize yapılan, baskı ve zulmün asla başkalarına yapılmasını savunmadık.

Bakın bölgeye yatırım yapılmasın diye engelliyorlar. İşadamları tehdit ediliyor. Hakkari'de bir doktor yanıma geldi. "Sayın Başbakan hizmet edemiyoruz, tehdit ediyorlar" dedi. Ey BDP ve uzantısı olduğunuz terör örgütü. Bunun hesabını nasıl vereceksiniz. Siz bunun hesabını verekcesiniz. Siz de insan sevgisi var mı ya. Sizin isteğiniz tek şey insanlar kepenkleri indirsin. Siz insanların rızkıyla oynuyorsunuz. Şöyle bir numune il belediyesi, ilçe belediyesi göstersinler. Bunların üst yapı alt yapı derdi yok. Gittiğin zaman pislikten geçemezsiniz. Çünkü bunların hizmet aşkı diye derdi yok. Çünkü bunlar terör örgütünün mahiyetinde geçiniyorlar.

9 YIL ÖNCE ZİNCİRİN HALKASIYDILAR

Bugün bülbül gibi şakıyan nice kalem, emir komuta zincirinin halkalarıydı. Bu ülkede 9 yıl önce "Dersim" demek bile yasaktı. Şimdi bizler Dersim katliamını sorguluyoruz. Kahramanmaraş ve Sivas'ın adı bile anılmazken bunları ilk defa biz konuştuk. Bu ülkede gazete haberleriyle partimiz kapatılmak istedi. Bize karşı bildiri yayınlandığında ana muhalefet partisi bun çanak tuttu. İktidarda olduğu halde, milletin oyunun yarısını aldığı halde gazete küpürleriyle parti kapatılmaya çalışıldı.

Biz kesinlikle partilerin kapatılmasına karşıyız. Suç varsa tüzel kişiliklerin değil kişilerin ceza almasından yanayız.

ANDIÇCILAR ESKİ TÜRKİYE'DE

Darcebeci, vesayetçi anlayışla hesaplaşmadan ileri demokrasiye ulaşmak mümkün değildir. Darbeciler, cuntacılar, çeteciler, andıçılar eski Türkiye manzarasıdır..Yeni Türkiye artık ileri demokrasiyle sivilleşmeyle şekilleniyor.

Yargı tarafından suçu ortaya konmadan limseye suçlu muamelesi yapılmamalıdır. Yargılanan masum, yargılayanlar da suçlu şeklinde yorumlar da yapılmamalı. Ortada bir kısım iddialar ciddi suçlamalar var. Bunlar sağduyu ile takip edilmeli. AK Parti'yi karalamaya yönelik çalışmaları içeren iddialar ivedilikle açığa çıkarılmalıdır.

Ayrıntılar gelecek

Haber 7

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209