Durmaz: Kongreler iktidara taşıyacak

MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, ''Kongrelerle başlayan süreç, MHP'nin tek başına iktidar olmasında öncü olacak'' dedi.

Durmaz: Kongreler iktidara taşıyacak

MHP Nevşehir Merkez İlçe Başkanlığı Kongresi'nde konuşan Durmaz, Merkez Yönetim Kurulu'nda (MYK) alınan karar gereği aralık, ocak ve şubat aylarında ilçe kongrelerini, mart, nisan ve mayıs aylarında da il kongrelerini, daha sonra ise büyük kongrelerini yaparak kongre sürecini tamamlamış olacaklarını söyledi.

Kongrelerin parti teşkilatlarını canlı tutmada son derece önemli olduğunu kaydeden Durmaz, ''Bu çerçevede bugün Nevşehir merkez ilçe kongresi için Nevşehir'e geldik. Çok güzel bir kongre yapacağız. Kongrelerle başlayan süreç MHP'nin tek başına iktidar olmasında öncü olacak'' diye konuştu.

Hükümetin hazırlamış olduğu 4 4 4 temel eğitim formülünü de değerlendiren Durmaz, parti olarak seçim beyannamelerinde de yer aldığı üzere kesintisiz eğitim konusunda partilerinin görüşlerinin belli olduğunu söyledi.

Henüz tasarı ile ilgili bir değerlendirme yapmanın erken olduğunu belirten Durmaz, ''Çünkü hükümetin kafası da karışık. Önceki söylediklerinden vazgeçtiler. Diğer bir husus da hükümetin her bir Milli Eğitim Bakanın değişmesinin akabinde eğitim politikamızın da değişiyor olması hükümetin eğitim esasında gayri ciddi yaklaşımının bir yansımasıdır'' dedi.

-TL'nin yeni simgesi-

Simgelerle ya da başka şeylerle Türk Lirası'nın değerinin artmasının mümkün olmayacağını vurgulayan Durmaz, şöyle konuştu:

''Ekonomik yapının güçlendirilmesi gerekir. Burada çok ciddi zaaflar ve sıkıntılar var. Salt simge olarak baktığımızda da Ermenistan'ın para birimi Drahmi'de bulunan simgenin tersine çevrilmiş halini andırması beni memnun etmedi. Daha iyi bir simge de olabilirdi, daha geniş bir katılımla, tartışmayla bu simge belirlenebilirdi diye düşünüyorum.''

-Yeni anayasa çalışmaları-

Yeni anayasa çalışmalarını da değerlendiren Durmaz, MHP'nin 2007 seçimleri öncesinden başlayan bir süreçte anayasada geniş katılımlı, toplumun her kesiminin görüş ve tespitlerini alacak şekilde çalışmanın yapılmasını ifade ettiklerini belirtti.

Durmaz, ''Biz orada kırmızı çizgilerimizi ifade etmiştik, aynı o doğrultuda yerimizi koruyoruz ve orada da duruyoruz'' diye konuştu.

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209