CHP'nin Belediye Başkan adayları belli oluyor

CHP'nin Belediye Başkan adayları belli oluyor... CHP MYK tarafından belirlenen isimler, CHP Parti Meclisi'nin onayına sunulacak. Kesin adaylar PM onayından sonra belirlenecek.

CHP'nin Belediye Başkan adayları belli oluyor
 CHP'de "kale" olarak nitelendirilen Ankara, İstanbul ve İzmir'deki metropol ilçelerin adaylarının belirleneceği toplantı mesaisi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başkanlığında MYK toplantısıyla başladı. Habertürk'ün edindiği bilgiye göre MYK'nın PM'ye sunacağı ve kesin olmayan listede şu sürpriz isimler yer aldı.
 
OBAMA'NIN OKULUNDAN ÇANKAYA'YA
 
CHP'nin kalesi olarak görülen Ankara Çankaya'da Alper Taşdelen'de karar kılındı. Geçmişte Başbakanlık müşavirliği görevinde bulunan ve özel bir şirkette yöneticilik yapan Taşdelen, mülkiye mezunu. Taşdelen, Obama'nın mezun olduğu Colombia Üniversitesi'nde de yüksek lisans yapmıştı.
 
TRAKYA'DA ÇİFTE VEKİL SÜRPRİZİ
 
En büyük sürpriz ise Trakya'da yaşandı. MYK'da, Edirne'de CHP Milletvekili Recep Gürkan, Kırklareli'nde ise yine bu ilin CHP'li vekili Mehmet Siyam Kesimoğlu'nun aday gösterilmesine karar verildi.
 
İSTANBUL'DA BÜYÜK DEĞİŞİM
 
İstanbul'da Beyoğlu'na Mustafa Sarıgül'ün eski eşi Aylin Kotil'in aday gösterilmesine karar verilirken,  Beşiktaş'a Mustafa Sarıgül'ün danışmanlarından Tonguç Çoban, Adalar'da Atilla Aytaç, Üsküdar'a İhsan Özkes, Mustafa Sarıgül'den boşalacak Şişli'ye ise İnönü'nün torunu Hayri İnönü, Maltepe'de İstanbul İl Başkan Yardımcısı Canan Kaftancıoğlu, Kartal'da da Hüsnü Süslü'de karar kılındığı öğrenildi.
 
Bakırköy'de Mehmet Karlı, Kadıköy'de ise Bülent Kerimoğlu'nun adı öne çıktı. 
 
YOLA DEVAM EDECEKLER
 
İstanbul'da Sarıyer'de Şükrü Genç, Çatalca Cem Kara, Büyükçekmece Hasan Akgün,  Ataşehir'de ise Battal İlgezdi'nin koltuğunu korudukları öğrenildi.
 
Kulislerde dolaşan isimler ise şöyle. Ancak bu liste kesinleşmedi. Kesin adaylar PM onayından sonra belirlenecek.
 
Beşiktaş-Tonguç Çoban
 
Bakırköy-Mehmet Karlı
 
Adalar-Atilla Aytaç
 
Kartal-Hüsnü Süslü
 
Beyoğlu- Aylin Kotil
 
Kadıköy-Bülent Kerimoğlu
 
Üsküdar-İhsan Özkes
 
Şişli-Hayri İnönü
 
Kırkraleli- Mehmet Siyam
 
Maltepe-Canan Kaftancıoğlu
 
Çankaya- Alper Taşdelen
 
Yenimahalle - Fethi Yaşar
 
Edirne - Recep Gürkan
 
Kaynak: Habertürk

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 09 Şubat 2014, 17:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209