Çay simit hesabını yapamaz oldular Çay simit hesabını yapamaz oldular

Kamalak: Ülkenin gerçek gündemi işsizlik ve ekonomi. işte emekliye bağlanan 522 TL’lik maaş. Allah aşkına bu maaşla bir ay aile geçindirmek mümkün mü?

 Çay simit hesabını yapamaz oldular Çay simit hesabını yapamaz oldular
 personel gideri 119 milyar TL olarak belirlenmişti. İktidar sahipleri Merkez Bankası yönetimi ile gerçekleştirdikleri toplantı sonrası ‘olayı tatlıya bağladık’ dediler ama bu tatlının faturası aziz milletimize çok acıya mal oldu. Türkiye’nin gerçekten yeni bir sese, yeni bir senteze ihtiyaç vardır. Bunu yapacak olan da Saadet Partisi’dir” dedi. 
Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, partisinin aylık olağan Genel İdare Kurulu Toplantısı öncesi gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Çanakkale Zaferi’ni kutlayarak konuşmasına başlayan Kamalak, Merkez Bankası polemiğinin ülkeye 151 milyar TL’ye mal olduğuna işaret ederek, “İktidar sahipleri Merkez Bankası yönetimi ile gerçekleştirdikleri toplantı sonrası ‘olayı tatlıya bağladık’ dediler ama bu tatlının faturası aziz milletimize çok acıya mal oldu. Türkiye’nin gerçekten yeni bir sese, yeni bir senteze ihtiyacı vardır. Bunu yapacak olan da Saadet Partisi’dir” diye konuştu.

Çanakkale Zaferi’nden Dersler Çıkarmalıyız

Saadet Partisi Genel Merkezi Konferans Salonu’nda GİK Toplantısı öncesi kürsüye gelen Kamalak önce Çanakkale Zaferi ile ilgili konuştu. Kamalak, “ Bu gün 18 Mart. Çanakkale zaferinin 100’üncü yıldönümü. Resim rakamlara göre 250 bin, gayri resmi rakamlara göre ise 400 bin şehit verdiğimiz bir zafer. Bir hilal için 400 bin güneş batmıştır. Mekanları cennet olsun. Çanakkale zaferinden çok önemli dersler çıkarmamız lazım. Kendimizi sorgulamamız lazım. Dün Çanakkale’de vücutlarını birbirine siper eden ecdadın torunları ne oldu ki, bu gün birbirlerinin boğazını sıkar hale geldi. Bunun sorgulanması lazım” dedi.  Kamalak, Çanakkale’de tören alanının halka kapatılmasına de tepki göstererek, “Çanakkale’nin gerçek sahibi aziz milletimizdir. Zafer milletin ruhuna nakşetmiştir, kapatma ile bu önlenemez” diye konuştu.  Anadolu Gençlik Derneği’nin 11 Nisan’da 250 bin genç ile Çanakkale’de gerçekleştirecekleri töreni de öven Kamalak, “Allah kendilerinden razı olsun bizim pırıl pırıl gençliğimiz var. Geleceğe ışık tutan Fetih Neslimiz var. AGD’miz var, gençlik kollarımız var. İnşallah 11 Nisan’da 250 bin gençle biz de hep birlikte kutlayacağız, atalarımızı rahmetle anacağız ” dedi.

Artık Çay-Simit Hesabı Yapamıyorlar

Kamalak, ülkenin gerçek gündemine yani ekonomi ve işsizlik sorununa dönmesi gerektiğine de değinerek, “On yıl önce iktidarın çözmeyi taahhüt ettiği problemler aynen durmaktadır. Yoksulluk, yolsuzluk, yasaklar hala sürüyor” dedi. Kamalak, bir emeklinin SGK’ya yazdığı emeklilik dilekçesini de göstererek, SGK tarafından kendisine taahhüt edilen 686 TL’nin yerine emekliye 522 TL verildiği örneğini de ülkedeki içler acısı halin geldiği nokta açısından örnek gösterdi. Kamalak, “Bir emekli ömrünü bu millete, bu devlete hizmet etmekle tüketmiş. Alacağı ücret 522 TL. Allah aşkına bu para ile bir aileyi geçindirmek mümkün mü. İktidarın önde gelenleri daha önce çay simit hesabı yapıyorlardı. Uzun zamandır bu hesabı yapamıyorlar. Çünkü verilen para çay simit bedelini de karşılayamayacak durumda” dedi.

Sivil Sıkıyönetim Geliyor

“Hükümet yasakları kaldırma vaadi ile iktidara gelmişti. Ancak yasaklar git gide artıyor” diyen Kamalak, İç Güvenlik Paketi ile ilgili de sert eleştirilerde bulundu. Kamalak, “Mahiyeti nedir bunun. Özü itibariyle Türkiye’nin sosyal problemleri gün geçtikte ağırlaştığı için, iç dinamikler rayından çıktığı için, iç barış bozulduğu için Türkiye bir kaosa doğru sürüklenmekte. Sıkıyönetimi doğuracak, haller belirmektedir. 6-8 Ekim olayları görüldü. Hükümet bu tür olayları bastırabilmek için sıkıyönetim ilan etmeden, sıkı yönetim tedbirlerini düşünmek zorunda kalmıştır. İç Güvenlik Paketi’nin mahiyeti sürekli sıkı yönetim tedbirlerini uygulamaya koymaktır. Sıkı yönetim komutanlarının yetkileri valilere aktarılıyor. Ancak sıkıyönetim tedbirlerinden daha ağır sonuçlar öngörülüyor. Sıkıyönetim kaldırıldığı zaman sıkıyönetim kuralları askıya alınır. Yani bunun adı sürekli sivil sıkıyönetim demektir” diye eleştirdi.

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 19 Mart 2015, 01:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209