BDP'li vekilden haddi aşan küstah açıklamalar

BDP Diyarbakır Milletvekili Nursen Aydoğan hükümeti eleştirdi ve Suriye'de Kürtlere yönelik olumsuzluğa Türkiye'deki Kürtlerin anında tepki vereceğini söyledi.

BDP'li vekilden haddi aşan küstah açıklamalar

  Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde yaptığı konuşmasıyla büyük tepki toplayan Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, açık açık  Türkiye  Cumhuriyeti'ni tehdit eden açıklamalarda bulundu. PKK'nın bir terör örgütü olmadığını dile getiren Aydoğan, PKK'yı öven sözler sarfetti. İşte Aydoğan'ın o sözleri:  



"Murat Karayılan açıklama yaptı; sınırın ötesi berisi yok, artık PKK'nın her yerde olduğunu söyledi. Siz Kürt halkının öyle bir direnişiyle karşılaşırsınız ki, hayatınızın dersini alırsınız. Bizden söylemesi isterseniz deneyin. Roboski'de yaşananları basın 21 saat sonra açıklamak zorunda kaldı. Ama her şeye gücün yetmez. Biz kimseden korkmuyoruz. Korkacak olsaydık bu politikayı bu siyaseti yapmazdık. PKK'nın terör örgütü olmadığına inanıyoruz; Kürt halkının ana dilini kimliğini, kültürünü, demokratik yollardan elde edemediği için eline silah alıp dağa çıkmış bir gerilla örgütüdür. Bunu böyle bileceksiniz, böyle tanıyacaksınız ve hiç kimseye zorla terörist dedirtemeziniz."

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209