30 BİN KİŞİ İSİİF’E KOŞTU

7 bin kişi de iş başvurusunda bulundu…

30 BİN KİŞİ İSİİF’E KOŞTU

 İş arayanlarla işverenleri buluşturan 2012 İstanbul İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı’nı (İSİİF) 2 günde 30 bin kişi ziyaret etti. Fuara katılan yüzlerce işveren beklentileri doğrultusunda iş gücü ihtiyaçlarını karşılarken; iş arayanlar da Türkiye’nin önde gelen şirketlerinin temsilcileriyle tanışıp aracısız iş başvurusunda bulundu.

Esenler Belediyesi’nin İŞKUR İstanbul il Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlediği 2012 İstanbul İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı (İSİİF ) açıldığı ilk günden bu yana yoğun ilgi görüyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), İstanbul Ticaret Odası (İTO) ve Testilkent’in desteğiyle bu yıl ikincisi düzenlenen İSİİF, hem işverenlerin nitelikli iş gücü ihtiyacını karşılıyor, hem de iş arayan binlerce işsize umut oluyor.

Tekstilkent Yönetim Binası Fuaye Alanı’nda açılan ve beyaz eşyadan ulaşıma, tekstilden gıdaya, otomotivden turizme, eğitimden sağlığa, iletişimden inşaata kadar geniş bir yelpazede 150’den fazla kurum ve kuruluşunun katıldığı fuarı ziyaret ederek iş arayanlar, insan kaynakları sorumluları ile bire bir görüşerek CV’lerini büyük bir titizlikle doldurup iş başvurusunda bulunuyor.  Fuara katılan firmalar da işe alacakları kişilerin profilini yakından tanıma fırsatı yakalayarak ihtiyaçları ve beklentileri doğrultusunda elaman alımlarını gerçekleştiriyor.

2 GÜNDE 30 BİN ZİYARETÇİ, 7 BİN BAŞVURU

Yoğun bir ziyaretçi akınına uğrayan İSİİF’i 2 günde toplam 30 bin kişi ziyaret ederken 7 bin kişi de iş başvurusunda bulundu. Fuara katılan şirket temsilcileri, iş arayanlar ile işverenin böyle bir fuarda bir araya gelmesinden memnun olduklarını dile getirdiler. Fuar sayesinde işe alacakları kişileri yakından tanıma fırsatı bulduklarını belirten Ağaoğlu İnsan Kaynakları Müdürü Yasemin Öndeş Doğan, “Çok güzel bir organizasyon. İşverenlerle iş arayanları bir araya getirmek zor olabiliyor. Bu organizasyon bu anlamda çok önemli” dedi.

Baymak Makine Sanayi Ticaret A.Ş. İnsan Kaynakları Sorumlusu Baran Zayit Türk de fuarın şirketler arasında bilgi ve fikir alışverişine de imkân sağladığını belirterek,  “Burada inovasyon yapıyoruz. Kendi eksikliklerimizi görüyor ve diğer firmalar ile bilgi alışverişinde bulunuyoruz” diye konuştu.

KİMİ STAJ KİMİ DANIŞMAK İÇİN FUARDA

Fuara iş arayan gençler ile birlikte meslek lisesi ve üniversite öğrencileri de yoğun ilgi gösteriyor. Öğrenciler, Türkiye’nin önde gelen büyük şirketlerinin temsilcileriyle tanışarak hem staj olanaklarını araştırıyor hem de okulları bitmeden kariyer planlarını şekillendirmek istiyor.  Fuarda öğrenciler, iş yaşamına geçiş süreçlerini kolaylaştırmak amacıyla farklı iş kollarından lider şirketleri yakından tanıma fırsatı yakalıyor.  Firmalar ise staj ve işe alım süreçleri ile ilgili bilgileri öğrencilerle paylaşıyor.

Fuara katılan Sabancı, Arel, Kültür ve Aydın Üniversitesi gibi çok sayıda üniversitenin temsilcileri de YGS sınavına giren öğrencilere  yapacakları tercihlerine göre danışmanlık hizmeti de vererek bilgi, beceri ve yeteneklerine göre daha bilinçli hareket etmelerine katkıda bulunuyor.

FİRMA YETKİLİLERİNDEN İPUÇLARI

Fuar kapsamında düzenlenen “İstihdam ve Mesleki Eğitim” konulu panel, seminer ve söyleşilerde mesleğinde uzman birçok firma yetkilisi, ziyaretçilerle buluşup yeni bir mesleğe yönlenme konusunda ipuçları veriyor. Meslek yaşamlarında edindikleri deneyimleri ve mesleki başarının sırlarını ziyaretçilerle paylaşan firmaların üst düzey yöneticileri ve alanında uzman konuşmacılar verdikleri seminerlerle iş yaşamına ışık tutuyor. Yetkililer, uluslararası iş imkânları ve eğitimler hakkında da bilgi veriyor.

MERKEZİ NOKTALARDAN ÜCRETSİZ SERVİS

Fuar, 29 Nisan 2012 tarihine kadar 10.00 - 18.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir. İSİİF’e, Kadıköy, Bakırköy, Mecidiyeköy, Eminönü ve Avcılar meydanlarından 10.00-16.00 saatleri arasında saat başı ücretsiz otobüs seferleri düzenleniyor. Ayrıca İstanbul’daki her meslek lisesi önünden de fuara ücretsiz servisler yapılıyor. 

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209