Daha 20li yaşlarında tertemiz üç şehit Hakka uğurlandı

Daha 20'li yaşlarında tertemiz üç şehit Hakka uğurlandı

Daha 20li yaşlarında tertemiz üç şehit Hakka uğurlandı

 ABD'de evlerinde ateist bir teröristin saldırısına uğrayarak şehit olan 3 Müslüman öğrenci için cenaze merasimi düzenlendi. 6 bine yakın kişi katıldığı şehitlerin naaşları Raleigh İslam Derneği Kabristanı'nda defnedildi. Cenazede ne ABD’den, ne Avrupa’dan, ne de Türkiye’den bir hükümet yetkilisi vardı. Doğru ya, onların aklı Paris’te kalmıştı!

ABD'nin Kuzey Carolina eyaletinde önceki gün evlerinde uğradıkları silahlı saldırıda öldürülen 3 Müslüman gencin cenazesi, 6 bine yakın kişinin katılımıyla kılınan cenaze namazının ardından defnedildi.

Chapel Hill kasabasındaki Kuzey Carolina Üniversitesi yerleşkesi yakınında bulunan evlerinde ateist terörist Craig Stephen Hicks tarafından başlarından silahla vurularak vahşice öldürülen 23 yaşındaki diş hekimliği öğrencisi Deah Barakat, 21 yaşındaki eşi Yusor Muhammed Ebu Salha ve 19 yaşındaki baldızı Razan Muhammed Ebu Salha'nın cenazeleri öğle saatlerinde Raleigh İslam Derneği mescidine getirildi.

Derneğin bahçesinde Deah'ın babası Nami Barakat ile anne Leyla Barakat ve Salha kardeşlerin babası Muhammed Ebu Salha taziye dileğinde bulunanlara sarılarak göz yaşı döktü.

Öğle namazı öncesinde Amerikan İslam İlişkileri Konseyi (CAIR), Kuzey Amerika İslam Toplumu (ISNA), Filistinliler için Amerikalı Müslümanlar (AMP) temsilcilerinin de aralarında bulunduğu çok sayıdaki Müslüman sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri birer açıklama yaptı.

ABD'nin Kuzey Carolina eyaletinde, farklı kesimlerinden ve inançlardan yüzlerce kişi, 3 gün önce evlerinde uğradıkları silahlı saldırıda öldürülen 3 Müslüman genci, "Dua Akşamı" adıyla düzenlenen törende andı.

Daha 20'li yaşlarındayken kapılarına dayanan komşuları ateist terörist Craig Stephens Hicks tarafından katledilen üç Müslüman genç Deah Barakat, eşi Yusor Muhammed Ebu Salha ve Razan Muhammed için Raleigh kasabasında anma etkinliği düzenlendi. Kuzey Carolina Devlet Üniversitesi'nde yapılan tören öncesinde de kasabadaki Müslümanlar, etkinlik alanında toplu akşam namazı kıldı.

"Dua Akşamı" adı verilen anma törenine eyaletin farklı kesimlerinden insanlar ile farklı inanç gruplarının katılması dikkati çekti. Yüzlerce katılımcıyı soğuk hava ve şiddetli rüzgâr etkilemezken, rüzgardan mumlar yakılamadığı için kurbanları anmada cep telefonlarının ışıkları kullanıldı.

İSLÂM DÜŞMANLIĞI ENDÜSTRİYE DÖNÜŞTÜ

Açıklamalarda öğrencilere yönelik katliam şiddetle kınanırken, kurbanların ailelerine başsağlığı dilendi. ABD'de Müslümanlara yönelik saldırılardan kaygı duyduklarını ifade eden AMP Ulusal Yönetim Kurulu Üyesi Usama Ebu İrşad, cinayetin park meselesi yüzünden işlendiğine inanmadıklarına vurgu yaparak, "Ülkedeki Müslümanlara yönelik tutumun değişmesi geriyor. ABD'deki Müslümanlar da bu toplumun bir parçası. Ne yazık ki İslâm düşmanlığı bu ülkede bir endüstri haline geldi" diye konuştu.Başkent Washington'da da, yüzlerce kişi, Kuzey Carolina eyaletinde öldürülen 3 Müslüman genç için anma töreni düzenledi. Council of American-Islamic Relations (Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi) adlı sivil toplum örgütü tarafından organize edilen ve Jewish Voice for Peace (Barış için Yahudilerin Sesi) gibi çeşitli dini ve sivil toplum örgütlerinin de destek verdiği anma törenine, soğuk havaya rağmen yaklaşık 300 kişi katıldı.

“CİNAYETİN SORUMLUSU SİYONİST LOBİSİ”

Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ), Dünya Müslüman Âlimler Birliği, Ezher Şeyhi ve Fas hükümeti, ABD'nin Kuzey Carolina eyaletinde 3 Müslüman gencin öldürülmesini kınadı. Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Yürütme Kurulu Üyesi Teysir Halid, yaptığı yazılı açıklamada, "Filistinli 3 gencin öldürülmesi, faşist düşüncelerin yanı sıra Siyonist lobisinin, Filistinli, Müslüman ve Araplara yönelik tahriklerinin sonucudur" değerlendirmesinde bulundu.

Dünya Müslüman Âlimler Birliğinden yapılan yazılı açıklamada ise bu "çirkin terör eylemi ve bu saldırı karşısında sessiz kalan Batı medyası" kınandı. Olayın, daha önce yaşanmış otopark tartışmasından kaynaklanmış gibi gösterilerek, "örtbas edilmemesi" ve soruşturmanın dünya kamuoyuna açıklanması için ABD'ye çağrı yapılan açıklamada, "İslâm düşmanlığı ve Müslümanlara yapılan saldırılar, onlara karşı duyulan nefret ile şiddeti besleyen duyguların nedeni; Müslümanların gerçeğini yansıtmayan hakaret içerikli film, karikatür ve yazılardır" denildi.

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 14 Şubat 2015, 17:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209