İSTANBUL SAZENDELERİ MEST ETTİ

Ünlü İstanbul Sazendeleri, Esenler Belediyesi Kültür Merkezi’nde Esenlerli müzikseverlere unutulmaz bir konser verdi. İstanbul Sazedenleri, her eserde dinleyenlerini mest edip, başka alemlere götürdü.

İSTANBUL SAZENDELERİ MEST ETTİ

 Esenler Belediyesi’nin kültür-sanat etkinlikleri devam ediyor.  Esenler Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nce “Gönül Sohbetleri”, “Esenler Buluşmaları”, “Esenler Dünyayı Konuşuyor”, “Genç Akademi” ve “Bir Kitap, Bir Yazar” adı altında düzenlediği periyodik kültür – sanat programlarına bir yenisini daha ekledi. “İstanbul’un Sesi Esenler’de” sloganıyla ünlü sazendeler Selim Güler, Yurdal Tokcan, Göksel Baktagir, Emrullah Şengüller, Baki Kemancı, Bülent Elmas ve Oray Yay Esenler halkı ile buluştu.

1999 yılında kurulan ve enstrümantal müziği geniş kitlelere ulaştırmayı amaçlayan topluluk, Esenler Belediyesi Kültür Merkezi’nde Esenlerli müzikseverlere unutamayacakları bir müzik ziyafeti sundu. Her biri kendi alanında sazının virtüözü olan topluluk, “Ayışığına Hislerim”, “Gönlümün Gülü”, “Irmaktan Toprağa” “Üsküdar’a Giderken Aldı da Bir Yağmur” başta olmak üzere repertuarlarındaki birbirinden güzel eserlerle dinleyicilerin gönüllerine hitap etti. Geleneksel Türk Müziği’nin yaşatılması adına önemli çalışmalara imza atan İstanbul Sazendeleri, dinleyicilerinden bol bol alkış topladı.

Seslendirdikleri eserler arasında dinleyicilerden sorular alan ve kısa söyleşilerle programlarına renk katan sanatçılara konser sonunda, ESEV (Esenler Sanat Evi) Sorumlusu Mustafa Karadeniz tarafından teşekkür edilip birer çiçek takdim edildi.

 

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209