SAADET " AK Parti , ‘ Büyük Değişim 94’te Başladı Diyemez

2014 mahalli seçimlerine az bir zaman kalmıştır.

SAADET
AK PARTİ, ‘ BÜYÜK DEĞİŞİM 94’TE BAŞLADI’ DİYEMEZ

2014 mahalli seçimlerine az bir zaman kalmıştır.

Türkiye’nin birçok yerinde ve özellikle de İstanbul’da partiler arasında seçimi kazanma yarışı giderek hızlanmıştır.

İstanbul Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin önemli kısmını elinde tutan AK PARTİ, mevcutları elinden kaçıracağı telaşına düşmüştür. Bu telaşının belirtilerini görmek hiç de zor değildir. Başbakanın üç aydan beri sürdürmekte olduğu sert üslup bunu göstermekle beraber, merkezi yönetim üzerinden seçim çalışmalarını sürdürmesi de telaşın bir ifadesi olarak görülebilmektedir.

Ayrıca ve özellikle ‘Milli Görüş Belediyeciliği’nin geçmişteki başarılarını sanki kendi başarıları imiş gösterme çabalarını da buna eklemek gerekir.

Son günlerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin reklamlarına eklenen ‘Büyük Değişim 94’de başladı’ söylemleri de yine aynı telaşın bir ifadesi olarak görülmektedir.

Her şeyden önce bilinmelidir ki, 94’de başlayan büyük değişim AK Parti’nin başlattığı değişim değil, Milli Görüş’ün başarılı Belediyecilik çalışmalarının başlangıcıdır. Bu başarılara hiçbir şekil ve şartta AK Parti sahip çıkamaz ve çıkmamalıdır. Bu başarılara sahip çıkarsa büyük bir haksızlık yapmış olur.

Zira AK Parti’nin kuruluşu 94’de değil, 2002 yılındadır. 2002 yılında kurulan bir parti, öncesindeki başarıları kendi hanesine yazamaz. Bu, Saadet Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sayın Selman Esmerer’in İstanbul için hazırladığı projelerinin taklit edilerek kopyalanmasını yaparak sanki kendi projeleri imiş gibi gösteren Kadir Topbaş’ın çalıntı birçok projesi gibi, 94’deki değişimin de çalınması anlamına gelir.

Unutulmamalıdır ki, ‘Milli Görüş’ün yerel yönetimleri devraldığı 94 yılından başlayarak 2003 yılına kadar devam ettirdiği efsane belediyeciliğin gerçek sahibi sadece ve sadece Saadet Partisi’dir. O dönemde büyük maddi imkânsızlıklara rağmen belediyelerin gerçekleştirdiği hizmetlerin tamamı, Milli Görüş tabanının gayret ve destekleri ile sağlanmıştı.

Belediye başkanlarımızın tamamı, belediyeciliği rant değil, hizmet kapısı olarak görmekte idiler.

‘Halka hizmetin, Hakk’a hizmet olduğu anlayışı ile çalışmalarını sürdürmüşlerdi.
Ancak ne hazindir ki, ondan sonra belediyeleri yöneten AK Partili başkanlar, hizmet anlayışı yerine rant anlayışını ön plana çıkarmışlardır.

‘Büyük değişim 94’de başladı’ sloganını kullanarak geçmişte İstanbul’un susuzluktan ve çöp dağlarından kurtulduğunu gururla yeniden adlandıran AK Parti, bu başarılı çalışmaları gündeme getirerek, Milli Görüş’e ait olan başarıları kendi başarıları gibi göstermeye çalışmaktadırlar.

Bir zamanlar ‘Milli Görüş’ gömleğini çıkardıklarını gururlanarak söyleyenlerin, bugün Milli Görüş’e yeniden sahip çıkmaya çalışmalarını ibretle izlemekteyiz.

Şunu açıklıkla belirtmek isteriz ki,
‘Milli Görüş Belediyeciği’,
Rant değil, hizmet belediyeciği idi…
‘Milli Görüş Belediyeciği’nde,
Başkanlar, devlet parası ile kendi reklamlarını yapmazlardı…
‘Milli Görüş Belediyeciği’nde,
Belediyelerin kapılarına ‘Rüşvet alan da veren de mel’undur’ yazıları asılmıştı. Ve o belediyelerde rüşvetten söz edilemezdi.
Rant uğruna imar kanunları ile oynanmaz, vergiler her yıl birkaç katına çıkarılmazdı.
‘Milli Görüş Belediyeciği’nde,
İnsanların en tabii ihtiyacı olan su, dar gelirliler düşünülerek fiyatlandırılırdı…
‘Milli Görüş Belediyeciği’nde,
Reklam ve tabela vergileri bir yılda %200 artırılmazdı…
‘Milli Görüş Belediyeciği’nde,
Ramazan ayları eğlence değil, ibadet ayı olarak kutlanırdı...
‘Milli Görüş Belediyeciği’nde,
Kişilere özel ihaleler, kişilere özel imar planları yapılmazdı…
‘Milli Görüş Belediyeciği’nde,
‘Devlet malı deniz olarak’ görülmezdi.
‘Milli Görüş Belediyeciği’nde,
Her şey halk ve Hak için yapılırdı…
Bütün bunlardan dolayı AK Parti’nin ‘Büyük Değişim 94’de Başladı’ demeye hakkı yoktur…



Güncelleme Tarihi: 10 Mart 2014, 15:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209