İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve eşi Gül Mutlu anneler günü kutlama programına katıldı.

İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Anneler Günü kutlama programı, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve eşi Gül Mutlu’nun katılımıyla gerçekleştirildi.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve eşi Gül Mutlu anneler günü kutlama programına katıldı.

 Değerler Eğitimi kapsamında düzenlenen programa Vali Hüseyin Avni Mutlu ve eşi Gül Mutlu`nun yanı sıra Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız ve eşi Sara Yıldız, Vali Yardımcısı Harun Kaya’nın eşi Nurten Kaya, Milli Eğitim Müdürlüğü’nde görevli müdür yardımcıları ve şube müdürlerinin eşleri, İlçe Milli Eğitim Müdürleri`nin eşleri, yurt dışından gelerek İstanbul’daki üniversitelerde öğrenim gören öğrenciler katıldı. 

Vali Hüseyin Avni Mutlu, anneler gününün önemine değinen, annelerin hakkını ödemenin mümkün olmadığın belirterek programda yaptığı konuşmada, “Annesi vefat edenlere başsağlığı diliyorum. Ancak annesi hayatta olanlara ise annelerine layık birer evlat olmalarını ve onlardan helallik almalarını tavsiye ediyorum. Bu toplantının düzenlenmesinde emeği geçen başta eşim Gül Mutlu ve Kıymetli Hanımefendi Sara Yıldız olmak üzere herkese teşekkür ediyorum dedi.” dedi.


Annelere dair söylenecek her sözün aslında yarım kalacağını ifade eden İstanbul Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız ise konuşmasında;


“Bizim ilk öğretmenimiz olan anneler her türlü ihtiyacımızda yanımızdadır, bizi kollar ve gözetirler. Bizleri fert yapan, bulunduğumuz topluma kazandıran, bizi biz yapan ilk öğretmenlerimizin haklarını ödememiz mümkün değildir. Annelerimizi senede bir gün değil her gün gönlümüzde yaşattığımızın bilincinde olarak yarınlarımız olan evlatlarımızı hem besleyip büyüten hem de yetiştiren ve kollayıp gözeten annelerimizin anneler gününü en içten duygularımla kutluyorum.” şeklinde konuştu.


Program Türkmenistan ve Tacikistan’dan gelen öğrencilerin dans gösterileri ve “Anneler Günü”ne dair okunan şiirlerle devam etti. Programın sonunda, protokol eşlerinin yurtdışından gelerek İstanbul’daki üniversitelerde okuyan bayan öğrencilere temsili anne olmaları için eşleştirme yapıldı.


İstanbul Ajansı 

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209