Esmerer, “Yerel Basının sorunlarını biliyoruz ve bunu biz çözeceğiz“

Saadet Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selman Esmerer, İstanbul’daki yerel basın mensuplarıyla bir araya geldi

 Hizmet belediyeciliği yeniden gelecek

Saadet Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selman Esmerer, İstanbul’daki yerel basın mensuplarıyla bir araya geldi. Topkapı’daki parti il binasında gerçekleşen programda konuşan Esmerer, “Türkiye, hizmet belediyeciliğini Refah Partisi’yle tanışarak aldı. Refah’ın devamı Fazilet, Fazilet’in devamı da Saadet Partisi’dir” dedi.

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı binasında İstanbul yerel basın mensuplarıyla bir araya gelen Saadet Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selman Esmerer, projelerini anlattı. Gazetecilerin sorularını cevapladı. Esmerer, yeniden aday olan AKP’li ve CHP’li belediye başkanlarını belediyenin halktan topladığı vergilerle kendi seçim kampanyalarını finanse etmekle suçladı. 

VATANDAŞIN PARASIYLA KENDİ REKLÂMLARINI YAPIYORLAR 

Esmerer, “Yerel ve ülke gündemine bakıldığında Milli Görüş’e her zamankinden daha fazla ihtiyaç var. Hükümet ve AKP’li belediyeler devletin tüm imkânlarını kendi lehlerine kullanıyorlar. Seçim çalışmaları kapsamında hazırladıkları afiş, bilbord, gibi şeylerin tümünde belediyelerin tüm imkânlarını kullanıyorlar. Biz ise devletin hiçbir yardımı yok. Kendi çabamızla yaptığımız seçim kampanyamızı AKP’liler engellemeye çalışıyorlar. Mesela afişlerimizi söküyorlar. Bunu da ‘biz geliriz’ diye korktukları için yapıyorlar.”

 ŞEFFAF BELEDİYECİLİK İÇİN 3T PROJESİ 

Esmerer, “Belediyelerde kirlenme var. Biz buna 3T projemiz var. Temiz yönetim, temiz siyaset ve temiz toplum. Bunu başarmamız lazım. Bunu başaramaz isek büyük devlet olamayız. Hangi din ve görüşten olursa olsun, toplumlar adalet olduğu sürece ayakta kalırlar”

1522 BELEDİYENİN YOLSUZLUK DOSYASI VAR 

Esmerer, “Halka tepeden bakan bir belediyecilik hakim. Erbakan hocamızın dediği gibi gardiyan belediyecilik değil garson belediyecilik olmalı. Türkiye’nin geldiği durum içler acısı. 1522 belediye rüşvet, yolsuzluk ve ihaleye fesat karıştırmaktan yargılanıyor. Bu tehlikeli bir durum. Bu kadar yaygın rüşvetin olduğu bir toplum büyük tehlikelerle karşı karşıya kalabilir. Rüşvet ne yazık ki normal algılanıyor.” 

SE-DE PROJESİNİ UYGULAYACAĞIZ 

Belediyelere geldiklerinde rüşveti ve yolsuzluğu bitireceklerini söyleyen Esmerer, “Refah Partisi Belediyeleri’nde rüşvet ve yolsuzluk olmadı bunun sebebi ise zihniyet ve ideallerimizdir. Biz o dönemde SE-DE (Seçtiklerini Denetle) projesiyle halk tarafından sürekli denetlenebilen bir belediyecilik anlayışı geliştirdik. Bu projeyi yeniden uygulayacağız ve çürük elma çıkarsa onu kayırmayıp, kenara koyacağız” şeklinde konuştu. 

TAŞERON İŞÇİLERİ KADROYA ALACAĞIZ 

Esmerer, “Belediyelerdeki en imarda oynanan rantdan sonara en büyük diğer bir rant taşeron işçiliktir. Taşeron firma üzersinden alınan işçilere 800 lira gibi düşük maaşlar veriliyor. Madem ihtiyaç var, madem aynı işi yapıyor neden kadrolu olamasın. Bu hak yemektir. Rant devşirmektir. Biz geldiğimizde belediyede asla taşeron işçi olmayacak. Taşeron olarak çalışanların tümünü kadroya alacağız” ifadelerini kullandı. Yerel basının içinde bulunduğu sıkıntılardan haberdar olduklarını belirten Esmerer, yerel basına hukuk desteği, akredite ve belediye binasında da basın odası vereceklerini söyledi. Esmerer daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

YEREL MEDYAYI ÖNEMSİYOR SORUNALRINI BİLİYORUZ VE BİZ, İKTİDARA GELİNCE BU SORUNALRINI ÇÖZECEĞİZ.

Saadet Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selman Esmerer, İstanbul’daki yerel basın dernek başkan ve yöneticileri ile yapmış olduğumuz değerlendirme toplantısında; dernek başkanları sorunlarını ve isteklerini bizlere iletmişlerdi. Biz de arkadaşlarımızla birlikte çalışarak yerel basın için neler yapabiliriz, iktidara geldiğimizde neler yapmamız gerektiğini belirledik.

Esmerer, İstanbul Büyükşehir belediyesini ve kazanacağımız tüm belediyelerde yerel basınla ilgili çalışmalarımızı şu şekilde belirledik.

1-) Kazandığımız belediyelerde yerel basın odası oluşturacağız. Yerel basın bu ülkenin üvey evladı değil, ulusal basınla aynı haklardan faydalanacaklardır” dedi.

2-)Yerel basın mensuplarının Büyükşehir belediyesinden ücretsiz seyahat yapmalarına imkânı sağlayacağız.

3-)Belediyeler olarak, Gazete ve dergi çıkartmayacak bunun yerine yerel medyayı reklâm ve ilanlarla destekleyeceğiz.

4-) yerel medya mensuplarının yaşadıkları hukuki zorlukları biliyoruz. Bu konuda kendilerine hukuk desteği, avukat desteği vereceğiz, dedi.

Esmerer, yerel medya mensuplarının sorularını cevaplandırarak katılımcılara teşekkür etti. Programın ardından katılımcılarla hatıra fotoğrafı çektirdi ve programın ardından tüm katılımcıları tek tek uğurlayarak bir kez daha teşekkür etti.

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 06 Mart 2014, 18:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209