CHP’den Topbaş’a metro ihalesi sorusu:

“Başbakan Erdoğan’ın temelini attığı Mecidiyeköy-Kağıthane-Alibeyköy-Mahmutbey Metro Hattı’nda ihale edilen işin kapsamı nedir? İhale şartnamesi ve sözleşmesinde öngörülen herhangi bir iş artışı var mıdır?

CHP’den Topbaş’a metro ihalesi sorusu:
 CHP İBB Meclis Üyeleri İBB Meclis gündemine yazılı soru önergeleri sunarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın 09.02.2014 Pazar günü Mecidiyeköy-Kağıthane-Alibeyköy-Mahmutbey Metro Hattı’nın temeli atılmasını ve yeni alındığı belirtilen otobüslerin hizmete alınmasını sorguladılar: Temeli atılan Mecidiyeköy-Kağıthane-Alibeyköy-Mahmutbey Metro Hattı hangi tarihte projelendirilmiştir? Proje kim tarafından yapılmıştır? Buna ilişkin yapım ihalesi öncesi ödenen tutar nedir? Temeli atılan metro hattının ihalesi hangi tarihte yapılmıştır? İhaleye katılan ilk 3 firma ve teklifleri nedir? İhaleyi kazanan kişi kimdir? İhale miktarı nedir? İhale edilen işin kapsamı nedir? Başlama ve bitiş tarihleri nedir? Tamamlama süresi konusunda yeni bir rekor hedefliyor musunuz? İhale şartname ve sözleşmesinde öngörülen herhangi bir iş artışı var mıdır? Varsa ayrıntısı nedir? 01.01.2014’ten bugüne kadar hizmete alınan otobüs sayısı nedir?Araçları alan kurum hangisidir? Araçlar kimden hangi yöntemle alınmıştır? Her bir ihalede satın alınan araç tür ve sayısı ile ihale tutarı nedir?(Hizmete verilen araçların çalışma bölgesi, plaka ve kod numaralarının önerge cevabına eklenmesi) Bu tarihten sonra teslim alınacak araç var mıdır? Varsa ayrıntısı nedir?

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisinin 2014 yılı Şubat ayı Meclis toplantılarında CHP İBB Meclis Üyeleri Dr. Hakkı Sağlam ve Serdar Bayraktar’ınimzaları ile Meclis Bakanlığına sunulan ve İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın cevaplandırılması isteği ile verilen yazılı soru önergeleri;

Yazılı Cevaplandırılmasını İstediğimiz Sorular:

09.02.2014 Pazar günü Mecidiyeköy-Kağıthane-Alibeyköy-Mahmutbey Metro Hattı’nın temeli atılmış ayrıca  yeni alındığı belirtilen otobüsler hizmete alınmıştır. Diğer taraftan şubat ayı başında Anadolu yakasında çalışacağı belirtilen otobüsler için de ayrıca tören yapıldığı bilinmektedir. Bu kapsamda;

1. Temeli atılan Mecidiyeköy-Kağıthane-Alibeyköy-Mahmutbey Metro Hattı hangi tarihte projelendirilmiştir? Proje kim tarafından yapılmıştır? Buna ilişkin yapım ihalesi öncesi ödenen tutar nedir?

2. Temeli atılan metro hattının güzergahı nedir? Kaç istasyondan oluşmaktadır?

3. Temeli atılan metro hattının ihalesi hangi tarihte yapılmıştır? İhaleye katılan ilk 3 firma ve teklifleri nedir? İhaleyi kazanan kişi kimdir? İhale miktarı nedir? İhale edilen işin kapsamı nedir? Başlama ve bitiş tarihleri nedir? Tamamlama süresi konusunda yeni bir rekor hedefliyor musunuz? İhale şartname ve sözleşmesinde öngörülen herhangi bir iş artışı var mıdır? Varsa ayrıntısı nedir?

4. Anılan hatta ilişkin daha evvel yapılan etüt ve/veya proje çalışması var mıdır? Varsa başlama tarihi ve diğer ayrıntıları nedir?Bu etüt ve proje çalışması ile temeli atılan proje arasında herhangi bir fark var mıdır? Varsa nedir? Gerekçesi nedir?

5. 01.01.2014’ten bugüne kadar hizmete alınan otobüs sayısı nedir?Araçları alan kurum hangisidir? Araçlar kimden hangi yöntemle alınmıştır? Her bir ihalede satın alınan araç tür ve sayısı ile ihale tutarı nedir? (Hizmete verilen araçların çalışma bölgesi, plaka ve kod numaralarının önerge cevabına eklenmesi) Bu tarihten sonra teslim alınacak araç var mıdır? Varsa ayrıntısı nedir?

6. İETT Genel Müdürlüğü ve Otobüs AŞ envanterinde bulunan otobüs filosunun detayları nedir? Bugün itibariyle hizmete verilmeyen araç sayısı nedir? Her birinin hizmete verilmeme gerekçesi nedir?

7. Phileas marka araçların kod numarası da belirtilerek plaka bazında bugün itibariyle KM’leri nedir?

8. Mercedes-Benz Capacity marka körüklü araçların kod numarası da belirtilerek plaka bazında bugün itibariyle KM’leri nedir? 
diye soruldu.


SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 11 Şubat 2014, 14:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209