Bulgar Cumhurbaşkanı’ndan Mustafa Demir’e Kilise Övgüsü

Bulgar Cumhurbaşkanı’ndan Başkan Demir’e Övgü: Tarihe Saygınız Takdire Şayan

Bulgar Cumhurbaşkanı’ndan Mustafa Demir’e Kilise Övgüsü
 Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev, Balat’ta bulunan tarihi taşınabilir demir Bulgar Kilisesi'ni ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Plevneliev, ‘tarihe ve eserlere sahip çıkıldığını görmek beni mutlu etti’ dedi. Konuk Cumhurbaşkanı Plevneliev’i Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ağırladı.

Bir dizi resmi temaslarda bulunmak üzere Türkiye’de bulunan Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev, Bulgar vakıflarına ait kilise ve misafirhaneleri gezdi.  Konuk Cumhurbaşkanı Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ile tarihi Bulgar Kilisesi'ni ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Plevneliev, restorasyonu devam eden kilisenin bahçesinde ve içerisini gezerek kilisenin restorasyon çalışmaları hakkında Belediye Başkanı Mustafa Demir’den bilgi aldı. Kilisede bir süre gezen Cumhurbaşkanı daha sonra kilisenin misafirhanesine geçti.

 

Misafirhanede bulunan dini içerikli tarihi resimleri inceleyen Cumhurbaşkanı Plevneliev, İstanbul’da kiliselere gerekli ilginin gösterilmiş olduğunu gördüklerinden dolayı çok mutlu olduğunu söyledi. Plevneliev, “Fatih Belediye Başkanı’nın ve tüm ilgililerin bu eşi benzeri olmayan eserlere olan ilgileri beni çok memnun etti. Bu tarihi eserlerin laik olduğu gibi muhafaza edilmesi, sonraki nesillerin de bu eserleri görebilmesini sağlamakta. Dünyada eşi benzeri olmayan İstanbul’da ki bu eserlerin çok iyi bir şekilde muhafaza edilmesi çok sevindirici bir durumdur. Ayrıca Belediye Başkanı Demir’in yapmış olduğu çalışmaların takdire şayan çalışmalar olduğunu belirtmek isterim” dedi.

Daha sonra Mustafa Demir, özel olarak yaptırılan çini tabağını Cumhurbaşkanı Plevneliev’e hediye etti. Başkan Demir, Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev’i ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını söyledi.

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209