Birol Aydın, Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı oldu

Yoğun bir katılımla gerçekleştirilen Saadet Partisi 5. Olağan İstanbul İl Kongresi'nde Birol Aydın, Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı seçildi.

Birol Aydın, Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı oldu

 Ölçümüz Hak ile Batıl

Saadet Partisi 5. Olağan İstanbul İl Kongresi Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi’nde yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Kongreye Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı ve 39 ilçe teşkilatının yanı sıra partinin genel merkezi ve Anadolu Gençlik Derneği İstanbul Şubesi’nden çok sayıda kişi katıldı. Tek listeyle gidilen kongrede Birol Aydın, Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı oldu. 4 yıl boyunca İstanbul teşkilatlarına emek veren Selman Esmerer, “Bu bayrağı Birol kardeşim ve ekibine vereceğiz” şeklinde konuşurken, yeni Başkan Birol Aydın da, “Dünyadaki bütün mazlumlar için adil temeller üzerine yeni bir dünyanın kurulması için çalışacağımıza söz veriyoruz” açıklamasında bulundu.

ABD ve AB’nin emrine girecekse ismi önemli değil

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, “Bu ülke başörtüsüyle uğraşan cumhurbaşkanları gördü. Bu ülke halkın yanında değil, tankın yanında yer alan cumhurbaşkanları gördü. Bu millet halkın bütününe değil azınlığa hizmet eden cumhurbaşkanları gördü. Bu yüzden isimlerin değil, ilkelerin mücadelesini verdik. Şimdi de aynı noktadayız. Hep söyledik yine söylüyoruz, biz adaya değil onun hak ve batıl mücadelesindeki yerine bakarız. Beylerden, beyzadelerden, küresel haramlardan yana olacaklarsa, ABD ve AB’nin emrine girecekse adı Ahmet olmuş Mehmet olmuş ne fark eder” şeklinde konuştu.

“Ayasofya onurumuzdur”

“Bugün tarihi bir gündür” diyen Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, “Çünkü bugün dünyanın başkenti İstanbul’dayız. 600 yıl insanlığa huzur, barış, adalet sağlamış ecdadın payitahtındayız. Bugün fethin sembolü, Fatih’in emaneti Ayasofya’nın huzurundayız. Ayasofya bizim onurumuzdur, namusumuzdur, ecdadımızın bizlere emanetidir. Ayasofya ya açılacak ya açılacaktır. Nasıl Fatih Sultan Mehmet Han Bizans’ın surlarını yıktıysa aynı şekilde Ayasofya’nın zincirleri kırılacaktır. Yapılacak iş insanlarımızı bir bir dolaşmaktır. Bu tarihi günde bu salonda ortaya koyduğunuz bu muhteşem tablo bu inancın göstergesidir” ifadelerini kullandı.

Milli Görüş Hep Haklı Çıktı

“Yaşanan gerçekler, gelişmeler 40 yıl sonra anlaşılsa da hep Milli Görüş’ü haklı çıkartmıştır” diyen Kamalak, “Önümüzde tarihi bir seçim var. Aziz milletimiz Cumhurbaşkanlığı için ilk kez sandık başına gidecektir. Cumhurbaşkanı’nı halk seçsin diye 1970’li yıllarda MSP dile getirmiştir. 1990’lı yıllarda Refah Partisi dile getirmiştir. 2 Mayıs 1993 tarihinde İstanbul’da büyük bir miting yapmıştık. Adı da Cumhurbaşkanını halk seçsin mitingiydi. İlk günden beri Cumhurbaşkanı’nı halk seçsin dedik. Nihayet bizim dediğimiz noktaya geldiler.  Bir zamanlar Allah demekten imtina eden CHP’nin bugün, İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreterliği yapmış bir ismi Cumhurbaşkanı adayı yapması. Emin olun bu sizlerin başarısıdır” dedi.

Kurtuluş İçin Milli Görüş Politikalarına Dönülmeli

Kamalak, “Türkiye bugün siyaseten, ahlaken, ekonomide ve dış politikada tıkanmıştır. Türkiye kısır tartışmaların esiri edilmiştir. Bu yüzden Türkiye’nin yeni bir yüze, yeni sese ihtiyacı vardı. O da Saadet Partisi’dir. Saadet Partisi, güçlü ve müreffeh bir ekonominin teminatıdır. Adet Partisi kutuplaşmanın değil, kucaklaşmanın teminatıdır. Saadet Partisi adil bir dünyanın teminatıdır. Milli Görüş politikalarına dönülmedikçe ne ülkemizde ne de İslam aleminde huzur ve barışın sağlanması mümkün değildir” diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı İçin Kırmızı Çizgilerimiz

Milli Görüş’ün Cumhurbaşkanlığı konusunda da kırmızı çizgileri olduğunu söyleyen Kamalak, “Cumhurbaşkanı milli ve yerli olmalıdır. Cumhurbaşkanı önce ahlak ve maneviyat düsturunu benimsemeli. Cumhurbaşkanı sömürgeci ekonomiyi değil, adil ekonomiyi savunmalı. Cumhurbaşkanı icraatlarında, hayra motor şerre fren olmalıdır. Cumhurbaşkanı güçlünün değil, haklının yanında yer almalı. Cumhurbaşkanı inançlı olmalı. Cumhurbaşkanı merhametli olmalı. Cumhurbaşkanı Batı kulübüne girmenin değil, İslam birliğini kurmanın mücadelesini vermelidir. Cumhurbaşkanı Batı’nın, Batılın ipine değil, Allah’ın ipine sarılmalıdır. Bu yüzden biz başından beri kim Cumhurbaşkanı olmalı değil nasıl bir Cumhurbaşkanı olmalı konusu üzerinde durduk. Saadet Partisi olarak bütün adayların ortaya çıkmasını bekleyeceğiz. Daha sonra bir değerlendirmeye tabi tutacağız. Bütün adayları bir kuyumcu hassasiyetiyle ele alacağız. Teşkilatlarımızla geniş istişareler yapacağız. Milli Görüş’ün prensiplerine en uygun gördüğümüz adaya oy vereceğiz. Oy vermek onay vermektir. Onun için Cumhurbaşkanı sıfatıyla onun işleyeceği sevap ve günahlara ortak olmak demektir. Cumhurbaşkanı seçimlerinin kutuplaşmaya değil, kucaklaşmaya vesile olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

İlk biz önerdik

Cumhurbaşkanlığı seçimine de değinen Kamalak, “Önümüzde tarihi bir seçim var. Aziz milletimiz Cumhurbaşkanlığı için ilk kez sandık başına gidecektir. Cumhurbaşkanını halkın seçmesini 1970’li yıllarda MSP dile getirmiştir. 1990’lı yıllarda da Refah Partisi dile getirmiştir. 2 Mayıs 1993 tarihinde İstanbul’da büyük bir miting yapmıştık. Adı da ‘Cumhurbaşkanını halk seçsin’ mitingiydi. İlk günden beri Cumhurbaşkanını halk seçsin dedik. Nihayet bizim dediğimiz noktaya geldiler.

Bizi Suçlayanlar Haklı Olduğumuzu Anladılar

Kamalak, “Suriye’de Müslüman kanı akmasın dedik. Bir Müslüman ülkesi daha Irak gibi bölünmesin dedik. 5 yaşındaki Suriyeli çocuklar Ankara’da yalın ayak dolaşıp yüreklerimizi dağlamasın dedik. Sırf bu yüzden bize Esad’cı dediler. Esad’a ‘kardeşim’ diyenler o günleri unutmuş gözüktüler. Peki, şimdi ne oldu? Musul’da yaşananlar eğer bu hükümet bizi suçlamak yerinde uyarılarımıza dikkat etselerdi bugün ne Irak, ne Suriye ne de Libya bu noktaya gelmezdi. Kaos ve kargaşa ortamının sorumlusu AKP hükümeti ve onları destekleyen bazı medya mensuplarıdır. Son 10 yılda Irak çökertildi. Saddam bir bayram sabahı idam edildi. Irak halkı Saddam’ı mumla arıyor. Suriye, Libya çökertildi. Şimdi Libyalılar Kaddafi dönemini arıyor. Ama bunlardan daha hazini AKP’nin küresel emperyalizmin yanında yer almasıdır. Bütün bu ülkelerde düzen yerine kargaşa hakim. Kimin eli kimin gırtlağında belli değil. IŞİD çetesi nereden çıktı. Arkasında kimler var. Neden Musul konsolosluğumuzu hedef almıştır. Hiçbir olay birbirinden bağımsız değildir. Acaba Musul’daki yaşananların yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimiyle bir ilgisi var mıdır?”

Birol Aydın, Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı oldu

Saadet Partisi İstanbul İl Teşkilatı hafta sonu kongre heyecanı yaşadı. 5. Olağan İstanbul İl Kongresi’nde delegelerin oylarıyla yeni il başkanı seçildi. Aynı zamanda Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı da olan Birol Aydın, partinin İstanbul İl Başkanlığı görevini de yürütecek. Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak’ın salona girmesiyle birlikte salondaki coşku arttı. Salonda sık sık ‘Mücahit Erbakan, Kamalak Başbakan’ sloganları yükseldi. İstiklal Marşı’nın okunmasıyla birlikte kongre başladı.  Açılışta selamlama konuşması yapan Şaban Aydın, “Bizler yağmur, çamur demeden, emperyalistlerin hareketimiz üzerindeki tüm oyunlarına rağmen, maddi imkansızlıklara rağmen yılmadan, yorulmadan, eşimizden, işimizden fedakarlık yaparak bu siyasi çalışmaları yaptık ve yapa geleceğiz. Çalıştık, gayret ettik. Ümidimizi ve inancımızı hiçbir zaman yitirmedik. Bu azim ve karalılıkta İstanbul il teşkilatı olarak davamızı İstanbul’un tüm yerlerine ulaştırdık” dedi. Program Mustafa Kaya’nın faaliyet ve hesap raporlarını okunmasıyla devam etti.

39 İlçe Teşkilatı Hazır Bulundu

Kongreye Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı ve 39 ilçe teşkilatının yanı sıra partinin genel merkezi ve Anadolu Gençlik Derneği İstanbul Şubesi’nden çok sayıda kişi katıldı. Öte yandan kongreye Saadet Partisi Genel Başkan yardımcılarından Hasan Bitmez, Mustafa İriş, Mesut Doğan, Mehmet Karaman, Saadet Partisi Genel İdare Kurulu üyelerinden Hüseyin Oruç, Bekir Demirkaya, Ali İhsan Gündoğdu, Hasan Öz, Saadet Partisi Genel Başkan Danışmanlarından Harun Macit, Sadrettin Karaduman, Milli Gazete Genel Yayın Yönetmen Mustafa Kurdaş, TV5 Genel Koordinatörü Mustafa Geçer, MÜSİDER Genel Başkanı Arslan Ateş, İtalya Mili Görüş Başkan Yardımcısı Bedrettin Tutkun, Doç. Dr. Nedim Urhan, AGD İstanbul Şube Başkanı Ali Uğur Bulut da katıldı.

Tek Listeli Kongrede Yeni Başkan Seçildi

Saadet Partisi 5. Olağan İstanbul İl Kongresi’ne tek listeyle gidildi. Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydın, delegelerin oylarıyla İstanbul İl Başkanlığı görevini Selman Esmerer’den devraldı. Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı’nın 638 delegesi bulunuyor. Birol Aydın, geçtiğimiz 30 Mart mahalli seçimlerinde Saadet Partisi’nin Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olmuştu. Yine Selman Esmerer’de 30 Mart seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olmuş, partideki il başkanlığı görevinden istifa etmişti. Esmerer’in yerine, İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Oruç getirilmişti. 30 Mart seçimleri sonrası Esmerer yeniden İstanbul il başkanlığı görevine başlamıştı.

“Bayrağı Birol kardeşime devrediyorum”

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Selman Esmerer, “İslam dünyası başta Irak, Suriye, Mısır, Libya, Bangladeş, Myanmar, Çeçenistan, Doğu Türkistan, Somali olmak üzere kan ve gözyaşıyla karı karşıya. Mısır’da verilen idamlar… İslam düşmanları Mursi’yi ve İhvan’ın liderlerini idama mahkûm ettiler. İslam dünyası şaşkın… Hepsi ABD’ye bakıyor. Ey İslam dünyası yöneticileri, ABD’nin ipine sarılırsanız İslam dünyası kan, gözyaşı ve ölümden kurtulamaz. Gelin Allah’ın ipine sarılın. İstanbul yeniden hilafetin merkezi olacak. Önce kendisini sonra da İslam dünyasını ayağa kaldıracak. Birliği, beraberliği, vahdeti sağlamalıyız. Kim Milli Görüşçüyüm diyorsa, sistemi bozmuyorsa dışlamamamız gerekir. İşlerimizi istişareyle yapmalıyız. Bu bir bayrak yarışıdır. 4 yıldır sizlerle beraberim. Teşkilatımızın bütün kademelerine teşekkür ediyorum. Bu bayrağı Birol kardeşim ve ekibine vereceğiz” şeklinde konuştu.

“Söz veriyoruz”

İstanbul İl Başkanlığına seçilen Birol Aydın, “Bu dönem herkesin sağa sola savrulduğu bir dönemdir. Bu dönem, dünün mücahitlerinin müteahhit olduğu dönemdir. Bu dönem fikir ve kanaat önderlerimizin savrulduğu, basit şeylerle avunduğu bir dönemdir. Bugün dünün hızlı teşkilat mensuplarının atkı attığı bir dönemdir. Bu dönem lafın çok icraatın az olduğu bir dönemdir. Böylesine önemli bir dönemde iyinin, faydalının hakim olması için bütün tuzaklara direnen, mücadele eden, bilinç ve şuur abidesi yürekli insanların 5. Olağan Kongresini yapıyoruz. Burada bulunmakla, burada söz vermekle, Filistinlilerle beraber olmaya söz veriyoruz. Irak’taki kardeşlerimizin dertleriyle dertleneceğimize söz veriyoruz. Dünyadaki bütün mazlumlar için adil temeller üzerine yeni bir dünyanın kurulması için çalışacağımıza söz veriyoruz” açıklamasında bulundu.

Birol Aydın kimdir?

Birol Aydın, 1969 yılında Gümüşhane‘de doğdu. İlk ve Orta öğrenimini Gebze’de, yükseköğrenimini Tunus Zeytune Üniversitesi’nde tamamladı. Üniversite sonrası Milli Gençlik Vakfı Gebze Başkanlığı, Anadolu Gençlik Derneği Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı görevlerinde bulundu. Milli Görüş partilerinin çeşitli kademelerinde görev yaptı. 2002-2005 yıllarında Saadet Partisi Kocaeli İl Başkanlığı yaptı. Halen Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapmaktadır. 30 Mart 2014 Yerel Seçimlerinde Saadet Partisi‘nden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı oldu. İyi derecede Arapça bilen Aydın, Kocaeli‘nde ticari faaliyetlerini devam ettirmektedir. Aydın, Evli ve 3 çocuk babasıdır.

Fatih Yedier/Timuçin Mercanoğlu
//www.milligazete.com.tr/

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 27 Haziran 2014, 16:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209